7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,396,786
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

SDC' Alıntı:
E pes yani, ben sana yeni başlıyorum diyorum, sen soruyorsun "sergi açtın mı?" :D :D :D :D

Sevtap sen boşver tuzu biberi eksik kalsın. İlk olarak kadraj konusuna çalış biraz.

1. Ufuk çizgisi düz (yatayda paralel) olmalı, eğer özel bir etki yaratmak için kasıtlı olarak eğik kadraj kullanmıyorsan.
2. Kadraja giren cisimlere dikkat etmek lazım. Yol ve yol üzerindeki araç ya tamamen kadrajda olmalı veya hiç olmamalı. Eli kolu bacağı tekerleği yarısı altı üstü kesilmiş objeler güzel görünmez.

Etiketler

Bunlar nasıl abilerim ??

Bana Liseler arası İstanbul 3.'lüğü getiren fotoğrafım 8) ( biraz lale biraz da cami olsaydı fotoğrafın içerisinde diğer yarışmacıların yaptığı gibi, 1. olurdu heralde :smiley: )

Sevtap abla bak da kadraj gör kadraaaj 8)

1. fotoğrafta senin kadrajda da azcık sorun var ama çok rahatsızetmiyor.
2. fotoğrafda İş Kulelerin ön orta cephesinde ışık patlaması olmuş. Bir stop daha az pozlasaydın daha iyi olurdu. Birde ufuk çizgisini resmin alttan 1/3 kısmına getirip daha fazla gökyüzü alsan sanki daha iyi bir kadraj olurdu. Böylece lalesiz ve camisiz de 1. olabilirdin. Sen ne dersin Ufuk abi?

acemi80' Alıntı:
Yurdumun insanı ;D ;D ;D vaktiniz varsa seyredin ama sonuna kadar seyredin en çarpıcı cümleler sonlarda

http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=3&vid=2661&bid=1&hid=13265869
Ben bunu bugün izlemiştim ;D ;D ;D
Korkuyormuş cocuk cince konuşmaya başlayacak diye ;D ;D ;D ;D ;D

yunus bager' Alıntı:
Ben bunu bugün izlemiştim ;D ;D ;D
Korkuyormuş cocuk cince konuşmaya başlayacak diye ;D ;D ;D ;D ;D

Böceklere de yan yan bakıyormuş, böcek yiyecek diye de korkuyor kadın ;D ;D ;D

nkurtkaya' Alıntı:
1. fotoğrafta senin kadrajda da azcık sorun var ama çok rahatsızetmiyor.
2. fotoğrafda İş Kulelerin ön orta cephesinde ışık patlaması olmuş. Bir stop daha az pozlasaydın daha iyi olurdu. Birde ufuk çizgisini resmin alttan 1/3 kısmına getirip daha fazla gökyüzü alsan sanki daha iyi bir kadraj olurdu. Böylece lalesiz ve camisiz de 1. olabilirdin. Sen ne dersin Ufuk abi?

Yarışmaya 1. foto katıldı abiyyy. ikisi çok ayrı zamanlarda çekildi..
Bi de 1. fotodaki sorun, geniş açılı objektif sanırım.. İş kuleleri , Polat Towers'dan yüksek olduğu için daha yamuk çıktılar sanırım anlamadım nedendir..

fastjunkie' Alıntı:
Yarışmaya 1. foto katıldı abiyyy. ikisi çok ayrı zamanlarda çekildi..
Bi de 1. fotodaki sorun, geniş açılı objektif sanırım.. İş kuleleri , Polat Towers'dan yüksek olduğu için daha yamuk çıktılar sanırım anlamadım nedendir..

Geniş açı kullanırken cisimlerin yatık görünmesi normal. Eğer kadrajı tam paralel yapamaz isen de bu eğiklik dengesiz olur ve hemen sırıtır.
Aynı pozu 35mm de çeksen çok dikkatli bakılmaz ise kadrajdaki eğiklik fark edilmezdi bile.

Denemeye devam. Lalesiz de başaracaksın.

nkurtkaya' Alıntı:
Geniş açı kullanırken cisimlerin yatık görünmesi normal. Eğer kadrajı tam paralel yapamaz isen de bu eğiklik dengesiz olur ve hemen sırıtır.
Aynı pozu 35mm de çeksen çok dikkatli bakılmaz ise kadrajdaki eğiklik fark edilmezdi bile.

Denemeye devam. Lalesiz de başaracaksın.

;D ;D ;D ;D

Yok yaa, benim ki öyle ara sıra keyfine.. Bi ilgim yok fotoğrafçılık işine..
Bu arada harbiden lale olayı patlamıştı o zaman, herkes lale çekmişti.. Juride Topbaş da olunca.. :smiley:

fastjunkie' Alıntı:
;D ;D ;D ;D

Yok yaa, benim ki öyle ara sıra keyfine.. Bi ilgim yok fotoğrafçılık işine..
Bu arada harbiden lale olayı patlamıştı o zaman, herkes lale çekmişti.. Juride Topbaş da olunca.. :smiley:
Ben lale gördüğüm zaman kafamı çeviriyorum anca o şekilde tepki verebiliyorum :(
İzmiite belediyeye lale satarak ihya olan birsürü mutahit tanıyorumda o bakımdan

yunus bager' Alıntı:
Ben lale gördüğüm zaman kafamı çeviriyorum anca o şekilde tepki verebiliyorum :(
İzmiite belediyeye lale satarak ihya olan birsürü mutahit tanıyorumda o bakımdan

Bende izmit'e gittiğimde artık tanıyamıyorum. Benim sevdiğim şehri ne hale getirmişler diye hayretle bakıyorum.

emrahmarti' Alıntı:
Bende izmit'e gittiğimde artık tanıyamıyorum. Benim sevdiğim şehri ne hale getirmişler diye hayretle bakıyorum.
İnan e5 okadar değiştiki ben bile karıştırıyorum
O yapılan yeni köprüleri inceledim bukadarmı kötü işçilik olur yazık paralara geçenlerde birtanesi çatladı tamir ettiler ben anlamıştım zate :smiley:)

yunus bager' Alıntı:
İnan e5 okadar değiştiki ben bile karıştırıyorum
O yapılan yeni köprüleri inceledim bukadarmı kötü işçilik olur yazık paralara geçenlerde birtanesi çatladı tamir ettiler ben anlamıştım zate :smiley:)

Ben uzun bir aradan sonra araba ile gittiğimde şok geçirmiştim. Gece geçmiştim üstelik. Rengarenk üst geçitler. E5 yol değil pavyon sanki ;D ;D ;D

Birde benim bildiğim bütün yolları değiştirmişler. Hiç bilmeyen birinin kaybolması işten bile değil.

böylesini ilk defa görüyorum şöför tarafında tek yolcu tarafında çift kapı var ??? bu orjinal mi yoksa karadeniz insanın bir şakasımı ;D ;D ;D

http://www.sahibinden.com/orduda_temiz_land_rover-07WQQaXQQ19683043WQQpXQQdisplayitem

altug onaran' Alıntı:
böylesini ilk defa görüyorum şöför tarafında tek yolcu tarafında çift kapı var ??? bu orjinal mi yoksa karadeniz insanın bir şakasımı ;D ;D ;D

http://www.sahibinden.com/orduda_temiz_land_rover-07WQQaXQQ19683043WQQpXQQdisplayitem

Sol taraftan inmek tehlikeli, çocuk kilidi vs. ile uğraşmaktansa kesin çözüm bulmuşlar. ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR