7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,419,983
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

discovery-V8' Alıntı:
Yok abi onlardaki farklı orta diff leri yok , 4 çekere alınca orta otomatik kilitli gibi oluyor düz yolda kullanmak sakıncalı. sadece kaygan zeminde kullanılabilir.

orta diff li ve kilitli olanlar GÇ ler, onlarda orta diff kilidi manuel değil freelander gibi viscous coupler, kaygan zeminde otomatik kilitliyor.
Abi XJ leri bilmiyorum ama ZJ lerde 4000cc olanlarda orta dif yok büyüklerinde var

Etiketler

yunus bager' Alıntı:
Abi XJ leri bilmiyorum ama ZJ lerde 4000cc olanlarda orta dif yok büyüklerinde var

evet ZJ 5,2 ve 5,9 öyle, 4.0 olanlar ortadan diffsiz XJ gibi. Kerim dediğini bilmiyorum ben rastlamadım hiç.

discovery-V8' Alıntı:
Orada söylemek istememiştim defenderler kumda o yüzden hiç durmadan geçtiler hatta gökhan ortayı bile kilitlemedi.

Aynı şeyi Çagların vx80 ve Cihanın araçtada görebilirsin onlarda hiç durmadı.
Hemen açıklamasını yapayım kumda araç hangi teker hafiflerse o teker aracı yürüyür orta kilit devrede değilse yük sürekli 4 tekere dağıldığı için çıkan bakatı batan çıkanı takip ettiği için araç kalmaz
ama bu sadece kumda geçerli
mesela bir romork çektiğimizi düşünelim kumda batmaz o mantık yani

yunus bager' Alıntı:
discovery-V8' Alıntı:
Orada söylemek istememiştim defenderler kumda o yüzden hiç durmadan geçtiler hatta gökhan ortayı bile kilitlemedi.

Aynı şeyi Çagların vx80 ve Cihanın araçtada görebilirsin onlarda hiç durmadı.
Benim araçta öndekiler kalınca şeref aracı yavaşlattı sonra çıkmak için gazladı,aracı gömdü önce,
ama 2 ye alınca çıktı ,önden belirli bir hızla girebilseydik kır da gibi giderdik,
yunus bager' Alıntı:
büyüklerde viskos var,
xj lerde dediğim pajero sisteminin aynısı oda bazılarında çıkıyor

yazargezeryolçizer' Alıntı:
bende hayret ettim ,hele 110 kasa ağır araçların o kadar rahat hareket etmesi ilginç

Yazacak çok şey varda yarın toplantım var , kısaca aktif ve pasif diye ikiye ayrılıyor sistemler.

Aktif olan şu , araç batmadan önlem alınmış oluyor , pasifte battıktan sonra çıkmak için önlem alıyorsun, sadece batmak değil beklenmeyen durum diyelim, mesela hava yastığı pasif güvenlik önlemi çalışması için kaza yapman gerekiyor, ama abs sana kaza yaptırmamak için alımış bir güvenlik önlemi.

Neyse ben yatar önce alacak ben bir duj ;D ;D ;D ;D

Hadi iyi geceler bende gideyim bari
yav bu duj muhabbeti nerden çıktı merak etiyorda değilim :smiley: sakata gelmeyin yani ;D ;D ;D ;D

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Frelander diff lerini bilmiyorum ,
ama viskos kullanan bir sürü araç var.
Yenilerini bende bilmiyorum eskileri öyle bunun çalışma sistemini bilmeyenler karda buzda aracı terkedip gidene şait oldum :smiley:

yunus bager' Alıntı:
Abi bunları öğrenene kadar hocamı tuttun yoksa :smiley:)))
425 sayfa kitapçığı var ;D ;D ;D
Alırken araçları çok araştırdım,
en son disco 2 ve pigme kaldı,
disco 2 bu saydığım özelliklerin çoğunu hatta daha fazlasını yapıyor ,ama beyin kontrolü ve sensörlerle,pajero da sürücü seçiyor.
yakıt ,kasa,ve sorunsuzluk yüzünden tercihim pajero oldu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR