7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,419,983
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Acaba diyorum Taho larda hub yerine diferansiyeli boşa çıkaran bir sistem var acaba fajerodada öyle bişeymi var

Etiketler

yunus bager' Alıntı:
Ben bundan hiç bişey anlamdım bunun mantığını nasıl açıklanır
madem orta dif var neden 4x2
4x2 konumda aniden önleri bağlamak gerekirse nasıl oluyor
aynı zamnda kilitde lazım oluyorsa nasıl oluyor
karışık kuruşuk bişey anlamadım gitti
capon yapınca yapıyor ;D ;D ;D
superselect.gif

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Bir ara deneriz ,ama ben önceden denedim , ;D ;D ;D

Buna bişey diyemiyorum, benim deneme şansım olmadı, bir kere 2 ker kullandım en fazla 5 km kadar çok güvensiz ve dengesiz geldi bana araç, motor gücü zaptedilemiyordu, vites düştüğümde arka tekerle kilitleniyor kızaklıyor, gazladığımda araç yanlıyordu daha fazla kullanmaya cesaret edemedim

discovery-V8' Alıntı:
Buna bişey diyemiyorum, benim deneme şansım olmadı, bir kere 2 ker kullandım en fazla 5 km kadar çok güvensiz ve dengesiz geldi bana araç, motor gücü zaptedilemiyordu, vites düştüğümde arka tekerle kilitleniyor kızaklıyor, gazladığımda araç yanlıyordu daha fazla kullanmaya cesaret edemedim
Hee lafa gelince torsiyondan 6-7 cm kaldırdım diyorlar o zamnda git bakalım gidebiliyormusun :smiley:

yunus bager' Alıntı:
Peki bir soru daha arka diferansiyel kilidi sürekli kilitmi

manuel ;D ;D ;D herşeyin kumandası var kafan karışmazda bulabilirsen tutturuyorsun ;D ;D ;D arazideki videolara bak Kerim aksiyona 5 dakika sonra başlıyor, önce karmaşayı çözüyor sonra olaya dalıyor ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
kasa yı dengelemek için içerde bir kumandayla ayarlanan ,süspansiyon sertlik ayarları var,
güçü kullanmaya alışmak gerek,
yunus bager' Alıntı:
Peki bir soru daha arka diferansiyel kilidi sürekli kilitmi
yok arka kilid açık ,yine içerden kumandayla kitleniyor,ARB gibi düşün.

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D ;D ;D gerçekten karmaşık, iyi bişey olsa diğer markalar bunu taklit ederdi, sanıyorum böyle başka bir araç yok.
Cherokee 4.0 larda aynı sistem var bendeki 88 modeldi ve vardı,2000 model gördüm onda da vardı,
ama hepsinde çıkmıyor.
yunus bager' Alıntı:
Hee lafa gelince torsiyondan 6-7 cm kaldırdım diyorlar o zamnda git bakalım gidebiliyormusun :smiley:
gayette iyi gidiyor ,bendeki 6 cm kalktı ;D ;D ;D
discovery-V8' Alıntı:
manuel ;D ;D ;D herşeyin kumandası var kafan karışmazda bulabilirsen tutturuyorsun ;D ;D ;D arazideki videolara bak Kerim aksiyona 5 dakika sonra başlıyor, önce karmaşayı çözüyor sonra olaya dalıyor ;D ;D ;D

bak burda haklısın ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Defenderin disconun gözünü seveyim tek vides koluyla herşey halloluyor :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Örneğin kumda battığımızda ,şeref ileri gidip aracı gömmeye başladı,dur dedim,
aracı 2 vitese aldım ,ve çıktık.

Örneğin kumda battığımızda ,şeref ileri gidip aracı gömmeye başladı,dur dedim,
aracı 2 vitese aldım ,ve çıktık.
Heh işte biz o işi hiç durmaya gerek kalmadan yapıyoruz tabi düz dizelin gücü yetermi o ayrı konu

Cherokee 4.0 larda aynı sistem var bendeki 88 modeldi ve vardı,2000 model gördüm onda da vardı,
.................

Yok abi onlardaki farklı orta diff leri yok , 4 çekere alınca orta otomatik kilitli gibi oluyor düz yolda kullanmak sakıncalı. sadece kaygan zeminde kullanılabilir.

orta diff li ve kilitli olanlar GÇ ler, onlarda orta diff kilidi manuel değil freelander gibi viscous coupler, kaygan zeminde otomatik kilitliyor.

yunus bager' Alıntı:
Heh işte biz o işi hiç durmaya gerek kalmadan yapıyoruz tabi düz dizelin gücü yetermi o ayrı konu

Orada söylemek istememiştim defenderler kumda o yüzden hiç durmadan geçtiler hatta gökhan ortayı bile kilitlemedi.

Aynı şeyi Çagların vx80 ve Cihanın araçtada görebilirsin onlarda hiç durmadı.

discovery-V8' Alıntı:
Yok abi onlardaki farklı orta diff leri yok , 4 çekere alınca orta otomatik kilitli gibi oluyor düz yolda kullanmak sakıncalı. sadece kaygan zeminde kullanılabilir.

orta diff li ve kilitli olanlar GÇ ler, onlarda orta diff kilidi manuel değil freelander gibi viscous coupler, kaygan zeminde otomatik kilitliyor.
yok aynı sistem ,orta kilitli,kilitiz gidebiliyor,
sadece hepsinde bu sistem çıkmıyor,
olan araçlarda vites kademeleri aynı pajero gibi 4 kademe

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR