7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,420,559
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

yunus bager' Alıntı:
Bunu aslında yavuz abi yazsa çok daha iyi olur ama neyse ben tek kelimeyle yazayım
akadar yüksekliğe nazaran mükemmel yol tutuşu :smiley:
doğru ,hızlı giderken ihtiyaç oluyor,
birde şöyle düşün araç ,sizin vites seçeneklerinin hepsini yapsa,
şehir içinde de 2 çeker gitse fenamı olur.
discovery-V8' Alıntı:
Hakan gelince sorarsınız o garibana neler yaptığımı banamısın demezdi, hele bir taşocağı maceramız var onunla Hakanın eli ayağı 3 gün tutmadı ;D ;D ;D heryere gider gelirdi, yağına suyuna bile bakmazdık ;D ;D
sizin ladayla bizim ladalar farklı fabrikadan galiba,bizimkiler baya kısa zamannda dökülmeye başladı.
zor koşullarda hizmet verdiler,ama her giden ekip arıza yüzünden kalmaya başlayınca ,can sıktı,

Etiketler

yazargezeryolçizer' Alıntı:
yoksa düz gidemezler mi ;D

maalesef gitmez, bu 3 araç ki buna vx105 ide ekleyebiliriz LR dan sonra çok ufak değişikliklerle aynı alt yapıyı kullanmışlar ama bunun çözümü yok bu alt yapı sürekli 4 çeker olmak zorunda.

karşılığında %10 fazla yakıt tüketimi ama her şartta mükemmel yol tutuş kazanıyorsun sence değmezmi buna.

doğru ,hızlı giderken ihtiyaç oluyor,
birde şöyle düşün araç ,sizin vites seçeneklerinin hepsini yapsa,
şehir içinde de 2 çeker gitse fenamı olur.
Değişen hiçbir şey yok hiç bir şekilde 4x2 gitmenin yakıt ve sürüş avantajı yoktur

discovery-V8' Alıntı:
maalesef gitmez, bu 3 araç ki buna vx105 ide ekleyebiliriz LR dan sonra çok ufak değişikliklerle aynı alt yapıyı kullanmışlar ama bunun çözümü yok bu alt yapı sürekli 4 çeker olmak zorunda.

karşılığında %10 fazla yakıt tüketimi ama her şartta mükemmel yol tutuş kazanıyorsun sence değmezmi buna.
yakıtı %20 desek,
benim ölçümlerim bu orana denk geliyor,
ama yakıt hep ikinci planda tabi ,arazi becerisi daha önemli,ki bence % 20 ye bile değer.

discovery-V8' Alıntı:

şöyle açıklayayım 100 km hızla girdiğin bir virajdan çıkmadan çakıl dökülmüş bir yola dalsan 4 çekere geçemeden ters dönersin, LR da bu olmaz ciddiyim çok başıma geldi.

yakıtı %20 desek,
benim ölçümlerim bu orana denk geliyor,
ama yakıt hep ikinci planda tabi ,arazi becerisi daha önemli,ki bence % 20 ye bile değer.

yok canım %20 farketmez duruş kalkışta güç çok gerekiyor araç yürüdükten sonra dağıtmaya başlıyor gücü, aslında sürekli 4 tekere güç gitmiyor ihtiyaç oranında dağılıyor.

yunus bager' Alıntı:
Peki pajeroda orta kilit varmı

var ;D ;D çok garip bir araç , hem 4x2 hem 4x4 seçenekli, helezonsuz, arkada sabit akslı, arkada %100 kilitli diff acayip bişey bide ortaya diff ve kilit eklemişler karda buzda düz yolda gidebilsin diye.

discovery-V8' Alıntı:
yok canım %20 farketmez duruş kalkışta güç çok gerekiyor araç yürüdükten sonra dağıtmaya başlıyor gücü, aslında sürekli 4 tekere güç gitmiyor ihtiyaç oranında dağılıyor.
Abi benim mantığıma göre %10 bile farketmez he söyle bir durum sözkonusu serieslerde yani cj lerde aynı 4x2 konumunda huplarla aksları ve şaftı boşa çıkardığı için avantaşı olabilir ama diğer şekilde
ha şaftı aksı motor çevirmesi
ha şaftı ve aksları diğer aks ve şaft çevirmesi
ikiside aynıu şey bence

discovery-V8' Alıntı:
şöyle açıklayayım 100 km hızla girdiğin bir virajdan çıkmadan çakıl dökülmüş bir yola dalsan 4 çekere geçemeden ters dönersin, LR da bu olmaz ciddiyim çok başıma geldi.
doğrudur,
hem cherokee de hemde pigmede ,100 km sürate kadar ,4*4 de geçme şansı var,
tabi bu durumda sürücün de uyanık olması lazım ,cherokee de vites biraz altta kalıyordu,
pigmede daha kolay,Antalya ya size yetişeceğiz diye 160-170 bastık ,sıkıntı çıkarmasın diye araç 4*4 deydi,

yunus bager' Alıntı:
Abi benim mantığıma göre %10 bile farketmez he söyle bir durum sözkonusu serieslerde yani cj lerde aynı 4x2 konumunda huplarla aksları ve şaftı boşa çıkardığı için avantaşı olabilir ama diğer şekilde
ha şaftı aksı motor çevirmesi
ha şaftı ve aksları diğer aks ve şaft çevirmesi
ikiside aynıu şey bence
Bir ara deneriz ,ama ben önceden denedim , ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
var ;D ;D çok garip bir araç , hem 4x2 hem 4x4 seçenekli, helezonsuz, arkada sabit akslı, arkada %100 kilitli diff acayip bişey bide ortaya diff ve kilit eklemişler karda buzda düz yolda gidebilsin diye.
Ben bundan hiç bişey anlamdım bunun mantığını nasıl açıklanır
madem orta dif var neden 4x2
4x2 konumda aniden önleri bağlamak gerekirse nasıl oluyor
aynı zamnda kilitde lazım oluyorsa nasıl oluyor
karışık kuruşuk bişey anlamadım gitti

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR