7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,565,636

Etiketler

Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Tempus' Alıntı:
evet aynen oyle bisey istiyorum hemen param yok ama projesi dusunmesi anca benim param olana kadar surer ;D iste su an kafamdaki boyle bir arac icin en uygun altyapi , sase hangi marka hangi kasa aracda ve tabi ucuz.

Kürşad kısa araca 38 olmaz birdefa bu aklından çıkart, mutlaka ya araç uzun olacak yada max 35 li kısa bişey olacak cj5 , d90 falan bunlara 38 takarsan araç viraj alamaz top gibi zıplar ama 35 li bir d90, 38 li d110 un yaptığından daha iyi performans gösterir, üstelik kesmesiz biçmesiz 2 inch kaldırıp takabilirsin.

Ufuk abinin ki gibi bir aracı hazırlamak hiç kolay değil, Cj leri ben biliyorum 33 le bile kopmadık yerleri yoktur, 38 e göre ayarlamak için dingiller şaftlar, hublar makaslar bir sürü şeyi sıfırdan yapman lazım ki hiç kolay ve ucuz değildir. Ama mümkündür tam yaparsan olur kaput maputta açmazsın.

Toyotaları direk geç , 38 için uygunluk sınıfı türkiye şartlarında en zor araç, (Cihan kızmadan sebebini söyleyeyim) Toyota asla kötü olduğundan değil ama türkiyenin şartları ortada, 38 i takmak demek kırılacak parçaları göze almak anlamına geliyor, bu durumda iki seçeneğin var kolay bulunabilen ucuz parçalı bir araç veya 38 e göre modifiye edilebilecek parçaları kolay bulunabilen (ama ucuz değil sadece kolay bulunabilen) bir araç , Toyota bu kategoride direk devre dışı, her parça kırışın aracın 3-5 hafta yatması anlamına gelir, çünkü modifiye parçalar serviste bulunmaz ;)

Son olarak 38 i takmak tan ziyade onu çevirebilecek oranlar probemi hiç bir araç standart oranlarıyla kayıpsız 38 lastiği çeviremez, çevirmek için motor büyütmek sorunu çözmez dahada büyütür kırılmalar çoğalır, yakıtı ve motor verimini korumak için işin püf noktası dişli oranları bunlar ucuz veya pahalı mutlaka bulunabilir olmalı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

cok saol yavuz abi, senin fikirlerin cok degerli benim icin. kisa kasa belgradda her yere girip cikicak bir arac icin kafa yoruyorum, genel olarak gezilerde gordugum 37-38 lastikli araclarin fazla zorlanmadigi, ama dedigin gibi 35 lastikli ama giris ve cikis acilari cok iyi olan kisa kasa bir arac, agresif camur lastikleri ilede iyi is yapabilir. Def 90 dusunuyorum ama adam gibi 35 lastikli bir def 90 sanirim 40 000 leri bulur. ustunde hicbisey olmayan 2.5 benzinlisi bile 16 000 e satiliyor. suzukiler ucuza maloluyor ama 33 lastik bile cevirmesi zor. o zamanda zaten belgradda kanallarda karin ustu oturup durur. en mantikli ve ucuz olan secenek ya cj kaliyor gibi geriye. cj lerinde gordugum kadariyla buyuk cogunlugu plansiz programsiz toparlanmis, arizasi kirigi eksik olmayan araclar. ve hic bilmedigim araclarda oldugundan bulasmakdan korkuyorum.

discovery-V8' Alıntı:
Son olarak 38 i takmak tan ziyade onu çevirebilecek oranlar probemi hiç bir araç standart oranlarıyla kayıpsız 38 lastiği çeviremez, çevirmek için motor büyütmek sorunu çözmez dahada büyütür kırılmalar çoğalır, yakıtı ve motor verimini korumak için işin püf noktası dişli oranları bunlar ucuz veya pahalı mutlaka bulunabilir olmalı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bu anlattıklarından çıkardığın sonuç 38 lastiklere bulaşmak için cennetlik olmak lazım ;D ;D ;D

Ya Kürşat,kanımca sen biraz karıştırıyosun hayatım.
ilk olarak şunu netleştirmekte fayda var.
38-40-42... neyse, amaçmı yoksa araçmı olmalı.
Amaçsa zeten konuşcak bişey yok.
Haa yok araçsa,neyi ne kadar istediğin,neden ne kadar feragat edeceğinle ilgili.E tabiki aracınlada... ;)

ata036' Alıntı:
valla ne diyim yavuz abi yakında sen kitap bile yazarsın ama toyotacılar almaz baştan söyliyim ;D ;D ;D

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D onlara döve döve aldırırız ;D ;D ;D yanlış anlama olmasın seve seve diyecektim :p

CDM-SUBARU' Alıntı:
Ya Kürşat,kanımca sen biraz karıştırıyosun hayatım.
ilk olarak şunu netleştirmekte fayda var.
38-40-42... neyse, amaçmı yoksa araçmı olmalı.
Amaçsa zeten konuşcak bişey yok.
Haa yok araçsa,neyi ne kadar istediğin,neden ne kadar feragat edeceğinle ilgili.E tabiki aracınlada... ;)

abi amac 38 lastik takip aracin altinin oturmasini olabildigince engellemek, ve yariklardan filan gecerken olabildigince az sorun yasamak. 35 li hafif ve agresizf desenli bir lastiklede ayni is yapilabilir dogru parcalari birlestirerek sanirim. ama mesela 31 lastikli bir suzuki ile istediklerim olmaz. su an zaten 33 lastikli disco ile onun yaptiklarindan daha iyisini yapabiliyorum.

acemi80' Alıntı:
Bu anlattıklarından çıkardığın sonuç 38 lastiklere bulaşmak için cennetlik olmak lazım ;D ;D ;D

;D ;D ;D ;D Biz erdik hocam zaten bir evde 3 araç üçüde 38 li, birde Bir arkadaşımız var "Dede" lakaplı bize bu hastalığı bulaştıran ondada 38 paşa paşa geziyoruz işe kamyondan hallice ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,598
Kayıtlı Üye Sayımız
166,897
Kaydolan Son Üyemiz
reseaercher

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR