7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,657,727
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

th_CIMG2082.png

th_CIMG2081.png

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
Öyle böyle değil çıkışı ikinci defa çıkmalarını istemedik askerlerin, birincide neredeyse yuvarlanıyorlardı yarın dibine. Gerilim anlarında aklıma video foto falan gelmedi , nasıl çıkaracağımıza karar verme ve operasyon kısmında ancak kendime geldim biraz foto çektim ama kurtarmanın çoğunu çekmişim.

Tebrikler bol heyercanlı bir gün yaşanmış görelim bakalım fotoları bizde ortak olalım heyecana

altug onaran' Alıntı:
abi arazinin kralını görmüş masum capon fotosu yok mu ;D ;D ;D
Yok,onlar çoktan evlerine ulaşmış 5 çaylarını içiyorlardır ;D ;D ;D
LR ise ya zorunlu expedisyon dalar yada dökülen parçaları topluyorlardır ;D ;D ;D

yavuz abi port bagaja böyle bişey lazım aslında sonra belgesel kıvamında gezi videoları izleriz ;D ;D ;D

http://urun.gittigidiyor.com/Oregon-ATC2K-Action-Cam-Sportif-Kamera_W0QQidZZ21393393

http://urun.gittigidiyor.com/Oregon-ATC-3K-Action-Cam-Sportif-Kamera_W0QQidZZ21694907

not: Umut abinin araca uygulanması halinde ses kaydı olmayan bir kamera tercih edilmeli ;D ;D ;D ;D

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Yok,onlar çoktan evlerine ulaşmış 5 çaylarını içiyorlardır ;D ;D ;D
LR ise ya zorunlu expedisyon dalar yada dökülen parçaları topluyorlardır ;D ;D ;D

Aşağı inmeyi başardığımızda Cihan aradı geleyimmi diye , inmemiş olsaydık inan çağırmayacaktım, bir taraf düz duvar diğer taraf uçurum yer sabun gibi araç yola zor sığıyor, ve yan yan gidiyorsun rampa yukarı, bir ara bittik burayı çıkmayı başarsak bile geri inemeyiz diye düşündüm, kurtarma okadar uzun sürdüki o berbat inişi karanlıkta yapmak zorunda kaldık.

Burası hava daha kuru , yada hafif ıslakken indikleri yer, mesafe 50 metre kadar vinç halatı yetmedi yukarıdan , üstelik araçları sabitleyecek ağaçta bulamadık, yolun çıkış durumu çok zor değil, kaygan ama geniş bir yol.

inisnoktasi.jpg

Burasıda diğer fotodaki yerin karşı yamacı, geniş bir düzlük var ama o düzlüğe çıkan işaretlediğim yol demeye dilim varmıyor, sırat köprüsü gibi, 3-4 km lik 180 derece tepenin etrafında dönen çok dik iniş var yolun yarısı yok, yağmur devam ettiği için sabun kıvamında kaygan, duran aracı ben tek başıma iterek yolda sağa sola cevirebiliyordum, jandarmanın hayatımda bukadar korkmadım dediği yer.

yol.jpg

ilk fotoda işaretlediğim yerin aşağısındaki tekerlek izlerinin sonunda bir defender var ama görünmüyor , onu diğer yakadan çıkarma ümidini kaybedince dibe biz indirdik, bu yakadan çekebilmek için, iniş videosu var galiba yükleniyor.

Dibe indirdik, karşı yamaçta 3 adet basmak benzeri yerler var , sadece ağaç orada bulabildik, MKG nin defenderini vinç desteğiyle 2 basamak aşağı indirdik ama 40 metrelik halat araca yetişmedi, ucuna 30 mertelik ikinci halatı ekledik oda yetişmedi , 1 strap, ve 10 merte kadar sentetik halattan bir ek daha yaptık.

MKG nin önünceki bir ağaca makara bağladık, , kayma durumunda ona takılsın diye ki çok kaygan bir zemin vardı.

arkasındki ince bir ağaca stapla sabitledik ama çekerken ağacı eğince , ikinci aracı (Ercan Süzer in defenderi) MKG nin aracıyla birlikte ağaca sabitleyip safra yaptık, yine kayma yaşanınca, benim aracı ters eğime getirip vinçle Ercan Beyin Defenderine arkadan bağladık.

Kısaca LR Tesbihi gibi bişey oldu 4 landrover, hepsi boncuk gibi ipe dizilmiş ;D

101_6296.jpg
101_6298.jpg
101_6299.jpg
101_6300.jpg
101_6301.jpg

Ahahaha Hasan'ı mı kurtarttın ;D ;D ;D

İnternete koyma diyor ama poz vermeyi de ihmal etmemiş :D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR