750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 443,351
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@emurat

Selamlar,

Samimi olmak gerekirse Orhan usta çok yoğun olduğundan bana 1-2 gün sonra cevap vermeye başladı. Üzülüyorum ama elimdende birşey gelmiyor. Gerçi şu dönemde hepimiz evimize ekmek götürmek için çok çalışıyoruz. Neyse...

Şuan yeni model karavanı ile ilgili son ve en büyük değişikliği olan şase ile uğraşıyormuş. Daha tam bitirememiş. Herhalde önümüzdeki haftaya bitirip tartıya alacak. Ağırlığını çok merak ediyor.

Belirttiğine göre, lazer kesim olduğundan ağırlığı, dengesi ve yapısı ile Al-Ko ayarında bir şaseymiş. Sanırım kendi adıma +4.000 TL Al-Ko Şase almaya artık gerek kalmayacak...

Bu zaman çizelgesine göre Şubat sonu yani Fuardan önce bence yeni modeli bitirip çağıracak. Fuardan önce gerek internete gerekse ürünle ilgilenen bizlere sunması onun için önemli bir artı olur, bana göre.

PHOTO 2020 01 11 20 10 11
PHOTO 2020 01 11 20 11 26
 

Etiketler
Belirttiğine göre, lazer kesim olduğundan ağırlığı, dengesi ve yapısı ile Al-Ko ayarında bir şaseymiş. Sanırım kendi adıma +4.000 TL Al-Ko Şase almaya artık gerek kalmayacak...

Laser kesim istenilen hassasiyette parçaların kesimi için elbette iyi birşey. Ama asıl önemli olan parçaların birleştirilmesi, yani kaynak işlemi. İyi kaynakçılar hep çok para kazanır çünkü doğru yapmak kolay değildir. Bence siz yine +4.000 TL Al-Ko Şase düşünmeye devam edin bir süre.
 

@bartek

Elbette işin uzmanı değilim ama sonuçta akıl mantık çerçevesinde değerlendiriyoruz. Dediğiniz gibi çok bir fark algılamazsam düşünürüm.

Ama Usta çok istekli bu konuda... Biraz oda mutlu etmiyor değil. Ama şu bir gerçek ki ilerde değiştireyim şu karavanı dediğinizde komple alt yapının bildik ve güvenilir bir marka olması elbette herkes için pozitif birşeydir.

Neyse dediğiniz gibi, şimdilik izleyelim :smiley:
 


@pasolvon
Özgün bir ürün yapmadılar. Sadece 5.25 metre karavanları 3.90'a kestiler ve içini buna uygun dizayn ettiler. Bence öyle gözükmesi normal :smiley:
Hala boyut olarak optimum boyutlarda frenli olarak 650 kg larda gelen gerçek bir karavan bulamıyoruz...
 



selam;

ben 2. el avrupa karavan almak istiyorum. ancak bu fikrimden vazgeçip yerli 750 kg. altı bir karavana mı dönsem yaa. kafam karıştı..
 

@cevizkabugu

İhtiyacınız nedir? Yani kısa tatiller ağırlıklı hafta sonu mu kullanacaksınız? Kaç kişi kullanacaksınız? Aracınız nedir, değiştirecek misiniz? BE ehliyet alabilir misiniz mesela? (Ben alamadığım için soruyorum.)

Bu sorulara göre karavan almayı değerlendirebilirsiniz, bana göre.
 

@Demirak
Merhaba;
karavanı 2 kişi kullanacağım. Türkiye'de her yere gidebilirim gezi için. bir işim yok. aracım 1600cc. dizel otomobil. BE ehliyet alabilirim, bir engel yok ama almak istemiyorum.
sebebine gelince,
Çekmesi zor ve ağır hantal karavan istemiyorum.
son derece hafif bir karavan bakıyorum, karavan gezecek, kampingte yatmayacak. hafif olması benim için en önemli unsur.
Duş ve dıştan kaset WC kesin olacak. başka bir özelliği olmasa da olur. buzdolabı v.s. gerek yok yiyecek işi genelde dışarda yenecek. 2 yastık 2 battaniye haricinde bir iki giyecek, çorap v.s. haricinde yük olamayacak.
 

@cevizkabugu

Belirttiğinize göre değerlendirdiğiniz 750 kg altı karavanlar mantıklı gözüküyor. İthallerde "Niewiadow Nt 126ET" size uygun gibi. Ama sanırım bununda NT yani tuvaletli olanını getirmiyor Aydos.

Yerlilerde 2 kişilik modellerde eliniz kuvvetli. (4 kişiliklere göre)

Dolly karavanın "Weekend" modeli Niewiadow'un yerlisi olarak geçiyor. Birkaç eksiği dışında tam bir karavan donanımlarına sahip. Bülent usta da ilgili bir üretici. direk kasetli tuvalet vb ekipmanlar uyguladığı tanıtım karavanını 2019 yılında neredeyse tüm fuatlara/etkinliklere götürdü. İyi bir fiyat alırsanız bana göre tercih edebilirsiniz.

2. seçenek olarak Geocamper Offroad modeli tercih edilebilir. 2+1 kişilik, offroad özellikleri ile her yere rahat girebilir. Sadece bana göre iç boyu biraz alçak. (Özellikle banyoda) 2020 modelini kendimce önceki sayfalarda değerlendirmiştim.

3. seçenek olarak Erba 3.75 fiyatı ile öne çıkıyor. (35.000 TL altına satılıyordu.) Ama kasetli tuvalet vb için ne fiyat veriyorlar bilmiyorum. Plexi karavan camı takmıyorlar. Karavanda çok değişikliğe de yanaşmıyorlar.

Son seçenek olarak yine fiyat avantajı ile Güney Karavanın 3 kişilik Midi modeline de bakabilirsiniz. Camları plexi dir. Ama dıştan kasetli tuvalet vb ihtiyaçlarınız için ek fiyatlama yapıp takabilir diye düşünüyorum.

Eğer almanız acil değilse, MAY Karavanla ilgili de gelişmeleri takip ediyoruz. 2 kişilik 2500 yani 2.5 metrelik model içinde resmi O1 belgesine başvuru yapmış Orhan usta. Ağırlığınında 500-600 kg arası olacağını düşünüyoruz.

Ya da 3600 yani 3.60 metre modelini 2 kişilik mobilyalı olarak alabilirsiniz. Ağırlığı 620 kg. civarı geliyor. + olarak dıştan ksasetli tuvalet ve güneş enerjisi eklettiğinizde belirttiğiniz tüm ihtiyaçlarınızı karşılar diye düşünüyorum.
 




@cevizkabugu

MAY Karavanla ilgili de gelişmeleri takip ediyoruz. 2 kişilik 2500 yani 2.5 metrelik model içinde resmi O1 belgesine başvuru yapmış Orhan usta. Ağırlığınında 500-600 kg arası olacağını düşünüyoruz.

Ya da 3600 yani 3.60 metre modelini 2 kişilik mobilyalı olarak alabilirsiniz. Ağırlığı 620 kg. civarı geliyor. + olarak dıştan ksasetli tuvalet ve güneş enerjisi eklettiğinizde belirttiğiniz tüm ihtiyaçlarınızı karşılar diye düşünüyorum.

dıştan kaset WC olursa olabilir. şimdilik beklemedeyim acelem yok.
 







@PY1409
Merhabalar, Muayene her yıl, ruhsatımı şimdi aldım ve Q2 Belgesi Yük Nakli-Hususi yazıyor, bilgilerinize


==========================================================
Bir çekme karavanın ruhsatına „Yük Nakli-Hususi“ yazılmasını anlamaya çalıştım. Konu dışına fazla çıkmadan açıklamaya çalışayım.

Türkiye Karayolları Yönetmeliğinde çekme karavan tanımı yok. Sadece römork tanımı var:

30) Römork: Motorlu araçla çekilen insan veya yük taşımak için imal edilmiş motorsuz araçtır.


Çekme karavanda insan taşınamayacağına göre geriye yük taşımak kalıyor.:smiley: Çekme karavanın içindeki mobilya ve cihazlar herhalde yük kabul ediliyor. Karavancılar yönünden biraz komik, çünkü aynı yükü nereye gitsek arkamızda taşıyoruz.:tearsofjoy:


Alman Karayolları Yönetmeliği daha açık. Çekme karavan tanımının basit bir tercümesini yazdım:

„Çekme karavan motorlu araçlar için, içerisinde ev mobilyası olan bir römorktur. Motokaravandan önemli farkı motorsuz oluşudur.“

Çekme karavanın Almanca ismi: Wohnwagen/Wohnanhänger=Içinde oturulan araç veya içinde oturulan römork.

Çekme karavanın Almanca adı da „yük nakli“ demeye müsait değil.:smiley:
 



@nerorarkan
Ben karavanımı 2 ay önce aldım öncesinde düşük bütçe ile ne alınır diye yaklaşık 1,5 yıldan fazla araştırdım soruşturdum fuarlara gittim vs.vs. evet haklısın dostum insan belli zaman sonra çıkmaza giriyor.2019 un nisan ayında beklediğim bir model vardı.Baktım ettim onun osu var bunun busu yok onda şu olaydı derken kendime bir ürün belirleyip onun üzerinde durmaya başladım derken aldım.
Aldıktan sonra 3 günlük AL-KO'nun düzenlediği bir etkinliğe katıldım.Sana şu kadar söyleyebilirim oradaki ortamı gördükten sonra @Demirak bir yazısında değinmişti bu ortamdaki insanlarda kibir yok,ego yok herkes birbiriyle selamlaşıyor sohbet ediyor sıcacık bir ortam sözkonusu.Oraya nasıl bir karavanla gittiğinizin hiç bir önemi yok.Dedim ki keşke geçen sene alsaydımda bu insanlarla birlikte daha fazla kamp yapıp daha fazla sohbet etme fırsatı bulsaydım diye hayıflanmadım değil.Sevgili dostum uzun lafın kısası kendinize bir model belirleyip kamp keyfinden kendinizi daha fazla uzak tutmayın nacizhane olarak kardeşinizden ufak bir tavsiye olarak kabul edin.

VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,459
Mesajlar
1,518,188
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst