750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 442,203
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
May karavan Orhan ustayı iyi tanırım.
Dürüst,temiz,karakterli,güvenilir bir insandır
Bugüne kadar hakkında en ufak bir şikayet duymadım
Çok da sabırlı bir insandır.

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Etiketler
Selamlar,

Normalde yazmazdım, ama dün çileden çıktığım için yazıyorum. MAY karavan benim için bitmiştir, arkadaşlar. Elbette size alma diyemem ama ben kesinlikle almayacağım.

Biliyorsunuz, imalathanesine gittim, tanıştım. Herkese önerdim ve hep iyi yönlerini paylaştım. Ama şu en son yaptığı zamda 1 yılda %40 fiyat artışını doğru bulmadığımı ve keşke birden habersiz yapacağına, önerdiğimiz için fiyat paylaştığımız için bilgi verseydin diye yazmıştım. Sonrasında kendisi cevap bile vermedi. Sonrasında hiç konuşmadık, Orhan beyle.

Ta ki düne kadar...

Dün, May karavan sosyal medya hesabından, "Virüslü günlerde en iyisi karavan almak ve doğaya kaçmak, Karavan alın" şeklinde bir resim paylaştı. Bende "biz alsak da sevdiğimiz insanlar ölüyor, onlar ne olacak diye yazdım."
Sonra Orhan bey özel mesajda, paylaşımlardan memnun değilsem, takibi bırakabileceğimi, sipariş yetiştirmekte çok yoğun olduklarını, benimle uğraşamayacaklarını yazmış. Evet aynen böyle bir özel mesaj geldi. Bende, insanlar ölürken fırsatçılık yapıp, 42.000 TL ye karavan alın demek yerine işlerine bakabileceklerini söyledim. Ve bol zamlı günler diledim. Sonra benim seviyeme düşmek istemediğini, sosyal mesajların herkesin aklının yetebildiği kadarını alacağını yazınca bende film koptu.

Orhan bey eminim bu mesajı okur:

* Benim seviyem kendisinin ürününü almaya yetmiyor.
* Kendisine, markasına harcadığım zaman, emek ve cabayı helal etmiyorum.
* Web sitesi yapmak için taslak hazırlamıştım, hatta adres ismi için fiyat almıştım, yine harcadığım zamanı helal etmiyorum.
* Ürünü iyidir, iyi marangozdur, sözüm yok. Benim insanların emeğine karşı sözüm yok. Ama müşteriye yaklaşımı, sosyal medya paylaşımları çok amatörce olduğunu söylüyorum.
* Gördüğüm kadarıyla şuan gösterilen ilgi ciddi bir şımartma yaratmış kendilerinde. Sipariş yetiştirememe durumu onda çok ciddi bir etki yapmış. Ama buna güvenmemeli. Bu amatörlükle bir gün sipariş yetiştiremezken, birgün gelir sinek avlar.
* Ben tek o kalsa bile kendisinden karavan almıyorum. İsterse benim istediğim kadarvanı yapıp, önüme koysun, dönüp bakmam artık...

Sonuç olarak, kendime ve benden tavsiye duymak isteyen arkadaşlara tavsiyem, ucuz diyip, lokal firma diyip karavan tercihi yapmayın. Aldığınız üretici ne kadar profesyonel, ne kadar güvenilir onlara bakın. Aksi halde, mutluluğunuz mutsuzluğa dönüşebilir.

Hiç emek harcamadığım, hatta hep eleştirdiğim markaların sahipleri ile konuşurken bile bu kadar saçma sapan bir duruma düşmemiştim. Pino Faruk beyle 1 saat tartıştım, Carpento Faruk beyle yine 45 dakika çok sesli konuştum, Saly'e neler yazdım... Bir tanesi kalkıp, bana sizin seviyenize inmem tarzı birşey demedi.
Demek ki 50-60-70.000 TL verip bu markaların ürünülerini almak gerekiyormuş...

Bir müsibet bin nasihattan iyidir.

Foruma girdiğimden beri tarafsızlığımı korumaya çalıştım. Herhangi bir markaya ağırlık vermemeye özenle dikkat ettim yazılarımda yönlendirme yapmamak için. Bugüne kadar yaklaşık 300bin kere okunan bir konuda aylarca bir markaya methiyeler dizmenin sonucu bu. O üretim kendiliğinden ya da firma sahibi büyük bir marketing çalışması yaptığından artmadı. Farkında olmadan firmanın pazarlama temsilciği yapıldı burada. Hem de aylarca. Sonuç ortada.

Geçmiş olsun ve geç olsa da günaydın.
 

Selamlar,

....
* Benim seviyem kendisinin ürününü almaya yetmiyor.
* Kendisine, markasına harcadığım zaman, emek ve cabayı helal etmiyorum.
* Web sitesi yapmak için taslak hazırlamıştım, hatta adres ismi için fiyat almıştım, yine harcadığım zamanı helal etmiyorum.
* Ürünü iyidir, iyi marangozdur, sözüm yok. Benim insanların emeğine karşı sözüm yok. Ama müşteriye yaklaşımı, sosyal medya paylaşımları çok amatörce olduğunu söylüyorum.
* Gördüğüm kadarıyla şuan gösterilen ilgi ciddi bir şımartma yaratmış kendilerinde. Sipariş yetiştirememe durumu onda çok ciddi bir etki yapmış. Ama buna güvenmemeli. Bu amatörlükle bir gün sipariş yetiştiremezken, birgün gelir sinek avlar.
* Ben tek o kalsa bile kendisinden karavan almıyorum. İsterse benim istediğim kadarvanı yapıp, önüme koysun, dönüp bakmam artık...

....



Yukarda yazdıklarınız May Karavanla ilișkilerinizi etkileyebilir ama bașkalarının May Karavan almaması konusunda önemli bir neden olamaz.

Karavan fiyatlarının artması biz karavancılar için can sıkıcı bir durum ve tepkiyi anlıyorum ama, eleștirilerimizde karavan yapımında kullanılan malzemelerin de fiyatlarının arttığını göz önünde bulundurarak biraz daha objektif olmalıyız.
 
Son düzenleme:

@pasolvon

Çok sert yazmışsın... Seninle konuşurken, sen herhangi bir şey söylememiştin. Ben keşvedilmemiş bir cevher diyordum. Ama bir insanın kendinisini değiştirmesini, şımarmasını tahmin edemezsin. Bunu yaşayarak görürsün. Bende yaşadım gördüm ve diğer lokal markalarda uzaktan gördüğüm tablo netleşti. Neyse, tokat gibi oldu cevabın :smiley:

@Akdeniz45

Başkasıın ne karavan aldığı ve neyi tercih edeceği yani yönlenidrme değil aslında konu. Konu lokal bir firmanın müşteri adayına davranışı, ve en önemlisi pazarlama/satış alanındaki kabiliyetsizliğidir. Bu durum herkesin başına gelebilir, benim başıma geldi. Karavan almak isteyen arkadaşlar kendileri bakarlar, test ederler.

Ben bir ekonomistim. 1 yılda hiçbir malzeme fiyatı %40 artmadı. Bunu geçtim, zam yok diyip, 1 gece sonra hiçbir üreticinin zam yaptığına da tanık olmadım. Yani bir ticari ahlaktan bahsediyoruz, bir fırsatçlıktan bahsediyoruz...

Yoksa enflasyon oranında her yıl %10-15 zam yapsalar kim ne der burada?
 
Son düzenleme:

Duygusal tepkiler, iletişim bozuklukları insanların kararlarını etkilemiyor
Sattığı ürün belli,fiyat belli
Bu durumda karar tamamen alıcının
Ayrıca bir sürü de rakibi var
Bu durumda fiyatı satıcını belirlemesinden daha doğal birşey olamaz
Bizde ürün ve hizmet satıyoruz,fiyatları belirlerken kırk kere düşünüyoruz,bir sürü rakibimiz var
Adamın beynini esir almaya kalkarsan o da doğal olarak yol verir
2 tane Faruk'da bir süre sonra öyle yapacaktır

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



@omnitemporal

Allahtan son yazılarda "Engellenmiş Üye" diye yazıyorda görüyorum...

Ne oldu, bu başlık çöptü, üreticiler burayı okuyup fiyat artırıyordu, ben buna teşvik ediyordum, ne oldu?

Şimdi %40 fiyatı arttıran üreticiyi mi savunur oldun? Bu kadar söyledikleri ile çelişen bir insan görmedim. Buda ilk oldu.

Adamın beynini esir aldığım için web sitesini maycaravan.com yapsan daha iyi olur diyordu. (Zamdan önceki yazışmamız.)

Benimle ilgili husumetini al ve bence onurunla bu başlıktan git. Gerçekten komik oluyor yazdıkların.
 

İstersem yazarım,sana sormayacağım

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:

Selam arkadaşlar forumu 1 aydır takip ediyordum.Yeni üye oldum forum sitesine burada yorum yapan fikirlerini sunan herkese teşekkür ediyorum.Bende 750 kg altı iki kişilik bir karavan arıyorum bu konuda baya araştırdım.Akıl akıldan üstündür sizler ile düşüncelerimi paylaşmak isterim.Şimdilik görüşmek üzere
 


Merhabalar
Covid-19 vakası sebebiyle tüm dünyada ve ülkemizde hayat durma noktasına geldi. Bugün bu sebeplerden Erba karavan da üretime geçici bir süre ara verdiğini duyurdu.
 



Bence yerinde bir karar olabilir. Covid 19 ulusal bir mücadele konusu. Üretimini durdurarak da olsa bu firma ülkenin genel mücadelesinde bir yer edinmiş oluyor ki bence bu durum alşkışlanmaya değer. Umarım çok zarar etmezler.
 


@yolcu1981

750 kg altı 2 kişilik karavanlarda yelpaze daha geniş. Hatta ithal bile bakabilirsiniz. Bir önceki sayfada tuttuğumuz listede marka/model ayrımı mevcut.

@yugun

Türkiye Chevrolet Kulübü Forumlarını ve sosyal medya sitesini kurarken Babam'da boşa uğraşıyorsun, bu işleri boşa önemsiyorsun diyordu. Sonra Türkiye çapında o dönemde 20.000 üyeyi geçince, servislerden özel hizmet alınca, indirim alınca, birçok araç parçasını aksesuarı ücretsiz üyelere dağıtınca bir anda herşey çok değerli oldu. Siteyi satmam için bana bir platform o dönemde 25.000 TL para bile teklif etmişti.

Sonra Chevrolet Türkiye'den çekildi, ben aracımı sattım ve bende herhangi bir satış yapmdan araçları seven bu işten anlayan arkadaşlara siteyi devrettim.

Eski dünyada sen sadece bir karavancısın. Ama digital çağda senin 1 sözün burada o karavan markasına sipariş yazıyor. @pasolvon'un dediği gibi belki de buradaki yorumlarla ismi geçen firma Ekim'e kadar siparişlerini doldurdu.

Biz önemliyiz. Her yazılan, her tecrübe önemli. Zaten önemli olmasa sende site kurmazdın değil mi?
 
Son düzenleme:

Selamlar,

Gerek bana telefonla ulaşan gerek özel mesajla desteğini ileten arkadaşlara teşekkürler.

Şuan için O1 kategorisinde gerçek 700 kg altı (Altın Liste) Carabinata, Rena, MAY ve Carpento karavan vardı.
Carabinata küçük diyordum, Rena da Carabinataya benzer şekilde bana küçük gelmişti. MAY'i fiyatından ve müşteri davranışlarından dolayı elemiştim.
Carpento'da hem ön bölümde teorik havalandırma sorunu hem de fiyatı gereği beni mutlu etmiyordu.

Bu noktada tercihlerde O1 sınıfında 4 kişilik karavan benim için kalmamıştı. (Hanım faktörü ile daha önceki yazımlarımda belirttiğim gibi Carpento'ya yakınım. Ama biraz daha gelişim göstermesi konusunda şuan için eşimi durdurdum.) Bu noktada buradaki arkadaşlarında önerisi ile 2-3 kişilik ürünlere bir bakalım...

Onlarda da fiyatları ile Güney Midi, Erba 3.75 ve yeni ürün olarak Saly'nin ilk defa çok başarılı bulduğum Mini (Kapısı arkada olsa da) modeli var. İthal Niewiadow'u, Carpento'nun 2 kişilik ürününü, Hotomobil Troy ürününü fiyatları sebebiyle değerlendirmiyorum. Diğer ürünler zaten standart donanımda 700 kg üzerinde...

Güney ve Saly karavanda camlar plexi, Erba'da minibüs.

Standart donanım Fiyatları, KDV dahil Güney 29,500 TL, Erba 30.680 TL, Saly'de 45.000 TL.

Yatak kapasitesi hepsinde tek büyük yatak şeklinde. Bu yatağa 3 kişi yatabiliyor ama aynı yerde. Saly ve Erba'da opsiyonel havada ranza seçeneği var. Yani 1 çocuklu 3 kişilik aileler içinde karavan alınabilir gibi gözüküyor. Büyük yatak ölçüleri Saly'de 135X200 cm, Erba'da 180X200 cm, Güney'de 185X195 cm yatak var. Ayrıca Saly'de 650X1200 cm, Erba'da tam olarak ölçüsüne ulaşamadığım ama uzunluğu 2 metre olan bir ranza var.

Yatak ölçüleri ile Erba ve Güney boyutlarının da verdiği avantajla önde duruyorlar. (Erba 3.75 metre, Güney 3.40 metre. Saly ise 2.5 metre)

Ağırlıklara baktığımızda ise, frenli standart donanımda Erba 620 kg, Saly 600 kg, Güney 650 kg geliyor.

Erba'da en önemli fark standart donanım fiyat ve ağırlığında güneş panelinin dahil olması. Yani sonradan güneş paneli takmıyorsunuz.

Ayrıca yine Erba'da Offroad seçeneği de mevcut. Bunun fiyatı 35.400 TL ve güneş panelli ağırlığı 700 kg.

Erba'nın tek olumsuzluğu minibüs camları. Genel olarak yatağı çevreleyen 3 açılır cam olumlu. Ayrıca havan havalandırması da standart. Sadece mutfak için havalandırma sıkıntı olabilir derken, kapının yanında olması yeterli olabilir dedi, satın alan arkadaşlar.

Maliyet ve hacim olarak bakıldığında Erba öne çıkıyor. Ama camlar mutlaka plexi olmalı derseniz Güney Karavan yine maliyet ve hacim olarak en iyi elternatif gibi gözüküyor. (Ranza seçeneği yok.)

Bu durumda evet, eğer 1-2 yıla 4 kişilik markalara herhangi bir ürün eklenmezse ve o markalarda beklediğim gelişmeleri gösteremezlerse, Erba Offroad modeli benim içinde bu noktada anlamlı gözüküyor. Güzel bir entegre çadırla, kiloyu düşünmeden çekirdek ailemle rahatlıkla kalabilirim.
 
Son düzenleme:

Zamanım olmadığı için dün çok fazla yazamadım.Uzun zamandır karavan hayalim var artık bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum bu konuda internetten ve forum üzerinden çok araştırma yaptım. Antalya da gerçekleşecek olan karavan fuarını bekliyordum ne yazık ki oda corona virüsü nedeniyle sonbahara ertelendi.Tek detaylı görerek inceleyebildiğim karavan markası caretta uncle ve caretta junior serisi. Benim ilgilendiğim model junior modeliydi ve kdv dahil fiyatı 63.700 tl ve ne kadarlık bir fatura isteyeceğine göre bu fiyat değişiyor.Karavanda 400tl lik buzdolabı dışında hiç bir aksesuar yok. Junior için 650 kg bir ağırlığı var diyorlar su deposu doluyken mi yoksa boşken mi bunu bilmiyorum.Tekrar gidip kendilerinden daha ayrıntılı bilgi alacağım.Benim için karavanın aracıma çok yük bindirmemesi için hafif olması,manevra ve kamp yerlerinde rahat hareket ettire bilmem için küçük olması gerekiyor.Sadece eşim ve ben kullanacağımız için kamp yerlerinde 2 günden fazla asla kalmayı düşünmüyorum daha çok gezi ve beni daha çok özgür kılarak otellere bağımlılıktan kurtaracak reflüm olduğu için beni restorantların çirkin yemeklerine mahkum bırakmayacak.Doğayı sevdiğim için doğa kamplarında beni elektiriksiz idare edecek küçük ama belirli bir konforu sunabilecek bir karavan arıyorum.Karavanda olmazsa olmazım sürekli sıcak su ihtiyacı için gazlı truma boiler -truma gazlı kalarüfer -3 sistem buzdalabı - Buzdalabı sadece 12 v da olabilir.Bu aksesuarları kendim en uygun 12000 tl yada 13000 tl ye taktırabiliyorum bellki biraz daha uyguna getirebilirim. caretta junior ı faturasız alırsam 54000 +portatif kasetli tuvalet 1500 tl+bahsettiğim aksesuarlar 12000 = 67500 tl ye geliyor.Birde karavanı aracımın kaskosuna eklemek istiyorum bunun için kasko firmasını aradım bana dönüş yapacaklar eğer kasko için fatura gerekli olacaksa fiyat 77200 tl ye çıkıyor. Yada 82000 tl verip niewiadow karavan alacağım.Ama şuan ağırlıklı olarak niewiadow da karar kıldım.Türk firmalarının satış politikaları çok ahlaksız caretta junior modeline aksesuar olarak sıcak su için termodinamik marka şofben monte etmişler 1300 - yada 1400 tl lik ev şofbeni vede kesinlikle karavanlar için uygun değil iş görüyor mu mutlaka görüyordur ama bunun için istedikleri fiyat 5700 tl . yuhh be kardeşim 1400 tl ye aldın 600 tl işcilik koy 2000tl oluyor. 2000 tl nerede 5700 tl nerede ayrıca işin komik yani dünya markası truma boiler b10 montaj dahil fiyatı 4800 iken siz düşünün.
 



@yolcu1981

Ben yukarıda sizden önceki mesajımda ucuz karavanlarda bir değerlendirme yaptım. Başoğlu Junior modelini yazmamıştım. O da Carpento 3.10, Hotomobil Troy gibi pahalı 2 kişilik bir model. Hak eder, etmez elbette sizin kendi görüşünüz. Ama şu bir gerçek ki 1.80-85 iç yüksekliği ile, boyunuz uzun ise sıkıntı yaşayacağınızı söyleyebilirim.

Ön yatak/masa bölümünde cam yok. Bildiğim kadarıyla diğer camlar minibüs camı olarka ama ön camı çift plexi camı 5-6.000 TL ek ücretle takıyorlar. Buda değerlendirmenizde önemli bir kıstas olabilir.

Bütçe sıkıntınız yoksa, full donanımı ile Niewiadow öne çıkar. Ama açılır tavan olmasın, yerli full bir karavan isityorum derseniz Hotomobil'in Troy modeli de başarılı bir model. Fuarda inceledim ve çok beğendim. (Web sitesinde çalışma varmış, aşağıda video attım sizin için.)

 
Son düzenleme:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,439
Mesajlar
1,517,967
Kayıtlı Üye Sayımız
172,092
Kaydolan Son Üyemiz
yigityigitcelik@gmai

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst