77 Model CJ5 için Değişmesi Gerekenler Hakkında Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Rüzgar_71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 146
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,164

Etiketler
Ynt: 77 Model CJ5 için Değişmesi Gerekenler Hakkında Önerileriniz

doğanay' Alıntı:
Murat kardeşim merhaba,kışın yaylaya gittiğimiz zamandan hatırlarsın belki beni,aracım yoktu o zaman abdulkadir başkanın aracındaydım,aracı yeni aldım,araçta değişiklikler yapmak istiyorum ve sen bunları yapmışsın,bu konularla ilgili senden bilgi almak isterim...
Evet orduda lpg taktırdım,dönüşteydim...:smiley:

evet hatırladımm abi...
Bence abii böyle 1 sene kullan eksiklerini kendin gör ona göre bişeyler planla
yarışlara felan gireceğini sanmıyorum senin ancak gezi olarak kullanacaksan bence cj zaten standart haliyle bile bizim yaptığımız gezilerde iş görür. cadde ağırlıklı ve gezi ağırlıklı olacağını düşünüyorum o yüzden bence acele etmemelisin :smiley:)
ama göktuğ abininde dediği önler disk değilse bence ilk önceliğin disk fren olmalı ;)

ayrıcaa demin yazmayıı unutmuşum cj cok hoşuma gitti gercekten cok temiz görünüyo allahh kaza bela göstermesin inşallah ;)

çok teşekkür ederim,senin aracında çok güzel dutuyor,pirazize gelip aracını görmek isterim,helezon sistemi başarılı olduysa bende gönüllü olurum,zaman konusunda hemfikirim ama yinede aracımda bazı değişimlere başlamak istiyorum,Ankaradan bazı parçalar için fiyat aldım,4 inç yükseltme kitinin arefesindeyken sen halezon dedin durum birden karıştı:smiley:...birde benim araçta şaseden takozla 9 cm yükseltme var ama süspansiyon yok denecek kadar kötü,takozlardan 2 tanesi kasılmadan dolayı içindeki kamaları(vidaları)bugün kırıldı o yüzden bir an önce süspansiyon konusunu çözmek istiyorum

jeep' Alıntı:
Disk fren için dana44 e gerek yok. kendi dana30 unuz da çok rahat disk olur. sıkıntı çıkmaz. Eskileri verirseniz 1200 filan ama yanlış olmasın emin değilim.

elektronik ateşlemeye çevirme işi için beyin bobin, distribütör olmuşken buji ve kabloları 700-800 sanırım.

westinghouse 300 TL sanırım.

kilit hangisi olacak. bence powertrack %100 ama bu sırf arazi için asfaltta kasılma yapar. 900 dolar. ARB nin isteğe bağlı devreye sokulan havalı kilitleri var. Asfalt için bulunmaz. kompresörle filan 2000TL yi buluyor. Tar oto bayisi. Birde limited slipler var. pullu ya da balatalı bunlarda asfalt için ideal ama %100 kilitlemez zorlanında bırakır.Çıkmasını 500-750 TL aralığında bulabilirsiniz. Vinçler çok çeşitli çin malı almayın aksesuar olur. Yılda bir kere gerek olur onda da çalışmaz rezil olursunuz. Warn iyi bir marka ama 2000TL den başlıyor. Çıkma warn var 9000İ modeli 900 e filan gelir iş görür.
göktuğ bey merhaba
verdfiğiniz bilgiler gerçekten çok değerli ve faydalı bilgiler.teşekkür ederiz.
cj 5 sahibi olarak verdiğiniz bilgiler çok işime yarıyor.size birkaç soru sormak istiyorum:
1.ben şu warn marka çıkma vinçi nerden bulabilirim.
2.frenler sizin bahsettiğiniz gibi suya girince çok problem çıkarıoyor.hatta bazen sağa sola çekme yapıyor.bunu düzeltmem için ne önerirsiniz.
disk fren çok pahalı ilk etapda kampana freni en iyi nasıl kullanabilirim.
bilgi verirseniz çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler.

paraglinesinan' Alıntı:
göktuğ bey merhaba
cj 5 sahibi olarak verdiğiniz bilgiler çok işime yarıyor.size birkaç soru sormak istiyorum:
2.frenler sizin bahsettiğiniz gibi suya girince çok problem çıkarıoyor.hatta bazen sağa sola çekme yapıyor.bunu düzeltmem için ne önerirsiniz.
şimdiden teşekkürler.

1-Çıkma 8000i vinçler ankara rauf ustada var. işe yarıyor biz denedik sorun yok. (0 312 396 41 58 Rauf Usta)
2- Disk yapmayacaksanız kampanaların arka tabla deliklerinin kapalı olduğuna dikkat edin. Balatanız yeni ve fren merkeziniz çalışır durumda olsun. Westinghouse yoksa takıldığında frenleme gücünü artırabilir. Suyun içeri girmesini engelleyemezsiniz.

Hayırdır neden satıyorsunuz.Daha toplu,isteklerinizin mevcut olduğu başka araç mı buldunuz yoksa.?

Aklımda hep cj7 vardı,bu araç bu kadar orjinalken bozmak istemedim,satarsam eğer yapılı almayıp kendim cj7 yaptıracağım kısmetse...

24500 istiyordum bugün fiyatı 23500 e düşürdüm

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cj-hayalinizdeki-cj5-31732596/detay

paraglinesinan' Alıntı:
göktuğ bey merhaba
şimdiden teşekkürler.
göktuğ bey teşekkür ederim.
söylediklerinizi uygulıyıcam.

Araçın hayırLı oLsun. ResimLeri çok dinç duruyor. Ben de iki ay önce, yeni bir cj5 aLdım Lacivert. Seni takip edeeyim ben de :smiley: KoLay geLsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR