92 3k Vitara Motor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Veteriner Hekim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,820

Veteriner Hekim

Yeni Üye
Yer
Yozgat
Merhabalar arkadaşlar
Uzun yıllar binmek için aldığım vitaramın motorunu zorlayarak piston kolu kırdım ve krank yamulttum :smiley:
Şimdi ise ağlayarak motor arıyorum :(
Bir kaç yere sordum 4-5 bin lira fiyat verdiler.
Komple yaptırmak istesem 4 bine çıkıyor.
Yapmam gerekeni tam kestiremedim, fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Bu arada eğer Kayseri 'de Suzuki ustası varsa lütfen söyleyin birde ona göstereyim.
(motordan anlayan her adam bunuda yaparım diyor, ama benim istediğim; gerçekten işinin ustası.)

Etiketler
Ynt: 92 3k Vitara Motor

Maşallah konuyu açalı 3 ay olmuş cevaplar sınırları aşmış.
Motoru yaptırdım, parçaları kendim topladım ve ustaya çıraklık ettim, toplamda 3 bine yaklaştı.
Belki bir arkadaşa yardımcı olur diye kendim yanıtlayayım dedim.
Motoru komple yaptık: krank üst kapak contalar supaplar flanşlar triger elektrik tesisatı falan filan

merhaba meslektaşım bende sadece köylere gidip gelmek için kullanmak için bir araç düşünüyorum . biraz dağlık gideceğim köyler 2003-2005 arası grand vitara öneriyorlar sen ne dersin ????

Kesinlikle tavsiye ederim hele dedigin modeller tam dedigin yollar icin :smiley:
Sadece yipranmamis bir arac bul, sonra ne dedigimi anlarsin baytarim.

Bende yeni 92 model 3 kapılı vitara aldım. 1 000 tl. ye yakın masraf ettim. Ama motor sanki performans açısından düşük gibi. Size bir şey soracağım. Motoru yaptırdınız peki araç yayla yolu gibi dik rampalarda 2. vitese düşüyor mu? yoksa 3 yada 4. vitesdemi çıkıyor. Birde benim araçta ekzos patlarda çuf çuf diye ses çıkar ya öyle bir ses çıkıyor ustalar uğraşmak istemiyor acaba motoru bir elden geçirtsem mi?siz parçaları sıfırmı aldınız yoksa çıkmamı toplandı.

1- evet rampalarda 2. vitese dustugum oluyor. Ama benzinde ayni rampalari rahat 4. Vitesle cikiyorum.
2-eksoz patlamasi gibi bi ses varsa hava elemanlarina bi bakin/baktirin derim.
3- parcalari kendim topladim, kranki cikma adim sifirini bulamadigim icin, geriye kalan parcalarini sifir aldim.

Bilgi için teşekkür ederim. Zannedersem ben 1 000 tl. civarına motoru bir elden geçirte bilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.