92 Hilux Diff Lock Modifikasyonu Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,869

umutcelikel

No pain no gain...
Yer
Ankara
Web
landroverseries3umutcelikel.blogspot.com
Aracım 92 Hilux Çift Kabin 4x4 2.8 dizel. Arkaya orjinal Toyota Limited Slip kilit takıldı. %40-50 falan kilitliyor diye biliyorum. Geçenlerde internette Macnamara (Avusturalya) lockerları gördüm, mail attım ön diferansiyele kilit varmıdır diye. Adamlar verdiği cevapta ön ve arka diferansiyelin tamamen aynı olduğunu yazmış?? Doğrumudur gerçekten, bilen var mı? Hakikaten ön ve arka aynı ise öne de Limişted Slip taksak ne olur?? Tamircim şiddetle karşı çıkıyor ama pek çok araca (hem de devamlı dört çekerlere) arkaya %100 Detroit, öne LSD takılıyor diye biliyorum. Ben zaten zorlandıkça 4x4 e alıyorum, ön ve arkada LSD olması tehlikelimidir gerçekten?

Teşekkürler şimdiden.

Etiketler
Ynt: 92 Hilux Diff Lock Modifikasyonu Hakkında

Normalde öne %100 takmanız bile gerekebilir bu kombinasyonda. Çünkü arkalar LSD.
Önlerde porya kilidi olduğu için poryalar kapalı kilit kapalı. Bence sizin araca öne LSD, arkaya %100 taktırın. LSD'nin rahatlığını ön tekerlerde yaşayıp, arkada sabit kilitle aracı yürütebilmek. Tabii ki tersi durum şehirde dar manevralarda arkada sabit kilidin çok az da olsa kasması.
Türkiye'de genelde bu modifikasyonları kullananlar trophy yarışlarında sert manevralarla kullandıkları için araçları ya önde LSD, arkada sabit ya da öne ARB tarzı bir şey koyuyorlar.

Aslında aracı çok fazla günlük ve uzun yolda da kullanıyorum. Ancak poyra kilitleri olduğundan öne LSD takmanın çok tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. Servis neden kastı bu olaya bu kadar onu anlamadım. Direksiyon tepki vermez aşağı uçarsın falan diyorlar, LSD bu kadar olmamalı...

Umut bey Ben defender aracımda ön arka kilit kullanıyorum. Arka %100 ön %40/50 civarı bugüne kadar hiç bir problem yaşamadım.Tam tersine aracın cekişi fazlalaştı.

orsa' Alıntı:
Normalde öne %100 takmanız bile gerekebilir bu kombinasyonda. Çünkü arkalar LSD.
Önlerde porya kilidi olduğu için poryalar kapalı kilit kapalı. Bence sizin araca öne LSD, arkaya %100 taktırın. LSD'nin rahatlığını ön tekerlerde yaşayıp, arkada sabit kilitle aracı yürütebilmek. Tabii ki tersi durum şehirde dar manevralarda arkada sabit kilidin çok az da olsa kasması.
Türkiye'de genelde bu modifikasyonları kullananlar trophy yarışlarında sert manevralarla kullandıkları için araçları ya önde LSD, arkada sabit ya da öne ARB tarzı bir şey koyuyorlar.
bende önde ve arkada lsd var ön arka defransiyel aynı öndeki defransiyel daha önce arkada idi

yanlız önde arb kilit olursa daha iyi önler bağlı iken ağır devirde direksiyon zorlayarak düz gitmek istiyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR