93 Cherokee Ekranda Yazan "Liftgate Open" Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan katenerci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,745

Etiketler

Ynt: 93 Cherokee Ekranda Yazan "Liftgate Open" Nedir?

Karauzum' Alıntı:
Bagaj kapısı açık demek.

kapalıysa hocam ekranda o resimdeki arka bagaj kapagını gösteren ince çizgide yanmıyorsa sensörde sağlamsa ekranı reset yapmıştım ondan mı oldu acaba

tuncay kardeşim
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39674.msg403998#msg403998
konusunada yorumlarını beklerim

katenerci' Alıntı:
kapalıysa hocam ekranda o resimdeki arka bagaj kapagını gösteren ince çizgide yanmıyorsa sensörde sağlamsa ekranı reset yapmıştım ondan mı oldu acaba
Motor işareti için elimden geldiği kadarı ile araştırmıştım ama pek bişey bulamadım. Alfonse abimin anlattıklarına ekleyecek bişeyim yok açıkcası. Motor işaretinin çıkıp kaybolmamasına sensör arızasıdır demiştik ama bu sorunla beraber VIC ekranı arızalı olabilir veya PCM'de sıkıntı olabilir. İşaretler ve yazılar basit şeyler gibi aracınızda hissedilir sorunlar yoksa bence kafanıza takmayın. Yine de içim rahat olsun diyorsanız servise götürüp bi baktırın derim.

Çizgi şeklinde ışık yanmıyor , kapı kapalı ve lift gate open diyor ... Peki bagajı açtığında durum nedir? O zaman kırmızı çizgi yanıyor mu ? Eğer yanıyorsa demek ki çizgi sağlam .

Bu durumda benim ilk aklıma gelen VIC(bahse konu ekran) in sapıtmış olmasıdır. Aslında serviste falan sağlam bir VIC le denense iyi olur . Yani bagaj kapağındaki sensor yada switchler sağlam ise ilk bundan başlamalı bence ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR