94 model cherokee 3.6 hakkında yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,204

mountaineer16

Kamp III
Yer
bursa
arkadaşlarım abilerim şu Cherokee 3,6 V6 lar hakkında yardımınıza ihtiyacım var.
Bir araç buldum 94 model 3,6 V6 sizce nasıl bir araç? Formda aradım ama bulamadım.
İlk etepta orjinal olarak kullanıcam en az 2 yıl sonra ufak ufak revizyonlara gireriz kısmetse.
Ama genede orjinal haliyle beni dağda bayırda üzmez diyede düşünüyorum.
sizce nasıl bu araç motorunda filan kronik sorunları varmı yokmu?

Etiketler
Ynt: 94 model cherokee 3.6 hakkında yardım

mountaineer16' Alıntı:
arkadaşlarım abilerim şu Cherokee 3,6 V6 lar hakkında yardımınıza ihtiyacım var.
Bir araç buldum 94 model 3,6 V6 sizce nasıl bir araç? Formda aradım ama bulamadım.
İlk etepta orjinal olarak kullanıcam en az 2 yıl sonra ufak ufak revizyonlara gireriz kısmetse.

araç izmirdemi? geçen yaz bende bulmuştum bir tane izmirden ama motor parça sıkıntısı v.s. çekebilirim diye sonra 5.2 aldım ve memnunum parçası bol ve okadarda pahalı değil...

4.0 la 5.2 birbirine yakın yakıyor..3.6 da daha az yakacağını zannetmiyorum..Bence parça ve usta sıkıntısı yaşamamak adına daha bilindik 4.0 5.2 5.9 motorlar daha mantıklı...

mountaineer16' Alıntı:
evet araç izmirde aslında benimde gönlüm 5.2 de ama yakıtı korkutuyor beni :smiley:
benim dediğim araç sen 5.2 al bende 2.5 v6 vectra var 50 kr yakıyo ş.içi 5.2 cherokede 60 kr yakıo sen hesap et...

selam .2.1 td 35 krş yakıyor bilginize diyorum .

Hocam ben öğrenciyim, ve hani zengin tayfadan da değilim. Kendim part time işlerde çalışarak 5.2 motora bakabiliyorsam bence herkes iyi kötü bakabilir diyorum. Az yakmıyor ya da heran sorunu çıkabilir evet, ama v8 demek hobi demektir. Ayda 300-400 lira AVM'lerde harcayacağıma, sigaraya vereceğime aracıma veriyorum. Eğer 5.2 ZJ'ye ulaşım aracı gözüyle bakarsanız evet, almak ve tek araç kullanmak epey saçma. Ama aracınızla konuşmak, insanlar bakınca sevinmek, şu soğuk havalarda v8'in sesini duyayım diye cam açmak istiyorsanız, 5.2'dir seçim. Ayrıca 4.0'ın da yakıt olarak çok bir farkı yoktur. 3.6'yı zaten hiç duymadım ne yalan söyleyim.

mountaineer16' Alıntı:

Süleyman bey ben o araca yaklaşık 2 ay önce müşteri oldum hatta belli bir fiyatta anlaştım eğer forumu incelerseniz benimde sizin gibi araştırma yaptığımı görürsünüz. Öncelikle o aracın motoru 3.3 V6 bu motor cherokelerde hiç kullanılmamış fakat bazı konsolosluklara ve ateşelere özel yapılanları var bu araçta o araçlardan biri.
Sonuç olarak yaptığım araştırmalar ve usta yorumları şöyle o aracı alırsan parça sıkıntısı hatsafada olur ve ankaralı bir amerikancının söylediği cümle aynen şöyle '' Ben o motoru kesinlikle elime almam çünkü yapıp yapamayacağımı bilmediğim bir araçta kendimi riske atmam ''
Gayrı seçim senin süleyman bey sen kendini riske atarmısın ki bu araçların parçaları malüm pahalı bide buna bulamayacağınız bir durum eklenirse fiyatları azçok tahmin edersiniz.

Arkadaşlarım abilerim yardımlarınız için sağolun teşekkürler anladığım kadarıyla bu araçtan uzak durayım riske atmayım kendimi.
bakalım kafamıza yatacak başka araçlara yol alalım :smiley: saygılarımla :smiley:

mountaineer16' Alıntı:
Arkadaşlarım abilerim yardımlarınız için sağolun teşekkürler anladığım kadarıyla bu araçtan uzak durayım riske atmayım kendimi.
bakalım kafamıza yatacak başka araçlara yol alalım :smiley: saygılarımla :smiley:

Süleyman bey size nacizane tavsiyem 4.0 loredo modelleri olur bende sizin gibi araç arıyorum ama bu araçlarda temizini almazsanız vay halinize :smiley:
Bu konuda birbirimize yardımcı olabiliriz. Ben bu aralar pajeroyuda düşünüyorum amaç off road yapmaksa pajerolarda ARZİDE İSTENİLENİ FAZLASIYLA VERİYO parça fiyatlarıda gayet uygun tabiki vergi ve yakıt avantajlarıda var.

Mustafa E' Alıntı:
Süleyman bey size nacizane tavsiyem 4.0 loredo modelleri olur bende sizin gibi araç arıyorum ama bu araçlarda temizini almazsanız vay halinize :smiley:
Bu konuda birbirimize yardımcı olabiliriz. Ben bu aralar pajeroyuda düşünüyorum amaç off road yapmaksa pajerolarda ARZİDE İSTENİLENİ FAZLASIYLA VERİYO parça fiyatlarıda gayet uygun tabiki vergi ve yakıt avantajlarıda var.
mustafa bey pajeroların hangi modellerini düşünüyorsunuz?iyi araştırmanızı tavsiye ederim.onlarında sorunluları var.

kaptan_11' Alıntı:
mustafa bey pajeroların hangi modellerini düşünüyorsunuz?iyi araştırmanızı tavsiye ederim.onlarında sorunluları var.

Kısa şase 2.6 - 90 model ve üzeri düşünüyorum arkadaşımda var geçenlerde biraz arazi yaptım öncü aracımız 5.2 zj idi emin olun pajeroyla zj nin kıçından ayrılmadım lada niva, vitara nal topladı arkamızda

zj ile pajeroyu kıyaslamak yanlış,pajero kötü araç demiyorum ama bu önden giden at ile arkadan gelen eşege benzer pajeroda güzel araçtır .mıtsubıshıyı binmek için alırsınız jeep i sevmek için alırsınız . 3.6 ile 5.2 nin yakıt degerleri % 10 civarında ama 3.6 da ebay a abone olursunuz .yinede seçim sizin illa ben az yakan bir araç almak istiyorum adıda suv olsun derseniz müracat çin malı cherye .

mustafa drican' Alıntı:
zj ile pajeroyu kıyaslamak yanlış,pajero kötü araç demiyorum ama bu önden giden at ile arkadan gelen eşege benzer pajeroda güzel araçtır .mıtsubıshıyı binmek için alırsınız jeep i sevmek için alırsınız . 3.6 ile 5.2 nin yakıt degerleri % 10 civarında ama 3.6 da ebay a abone olursunuz .yinede seçim sizin illa ben az yakan bir araç almak istiyorum adıda suv olsun derseniz müracat çin malı cherye .

Dikkat ettiyseniz ben zj ile pajeroyu kıyaslamadım aksine zj yi yücelterek pajeroyla arkasından gidebildiğimi söyledim.
Ha bide dikkat ederseniz off road yarışlarında yani profosyonel olanlarında zj kullanan göremezsiniz genelde sizin eşşek dediğiniz pajero, vitara, patrol gibi araçlar kullanılır.
Benim şahsi kanaatim özellikle zj ler arazi özelliklerinden ziyade görüntüleri için bukadar pirim yapıyo tabiki bide devasa motorları haliylede ürettiği yüksek tork. Yani hava atmak için mükemmel araçlar.
Ben kesinlikle bir zj hayranıyım paramın yettiği ölçüde bende binmeyi çok isterim ama amaç off road yapmaksa arazinin çamurun keyfine varmaksa bunu düşük yakıtla vergiyle ve ucuz parçaylada pekala yapmak mümkün buda pajero gibi vitara gibi lada gibi araçlarla mümkün.

Mustafa E' Alıntı:
Dikkat ettiyseniz ben zj ile pajeroyu kıyaslamadım aksine zj yi yücelterek pajeroyla arkasından gidebildiğimi söyledim.
Ha bide dikkat ederseniz off road yarışlarında yani profosyonel olanlarında zj kullanan göremezsiniz genelde sizin eşşek dediğiniz pajero, vitara, patrol gibi araçlar kullanılır.
Benim şahsi kanaatim özellikle zj ler arazi özelliklerinden ziyade görüntüleri için bukadar pirim yapıyo tabiki bide devasa motorları haliylede ürettiği yüksek tork. Yani hava atmak için mükemmel araçlar.
Ben kesinlikle bir zj hayranıyım paramın yettiği ölçüde bende binmeyi çok isterim ama amaç off road yapmaksa arazinin çamurun keyfine varmaksa bunu düşük yakıtla vergiyle ve ucuz parçaylada pekala yapmak mümkün buda pajero gibi vitara gibi lada gibi araçlarla mümkün.
valla hergün fikir değiştiriyorum bigün GALLAPER bakıyorum bigün DEFENDER derken bakmışım CHEROKEE sayfasındayım zamanla uygun aracı bulacağımıza eminin.
Buradaki nacizane fikirler ışığında tabi. :smiley:

Merhaba,hic bir aracin fani olmaya gerek yok ama fan olanlarada saygisizlik etmek istemem.
Bu durumda anladigim kadariyla herhangi bir arac icin kesin karariniz yok.
Sizin gonlunuzde hangisi varsa yada gucunuz hangisine yeterse en iyi arac odur.
Bir aracta yogunlastiysaniz (Cherokee gibi) buradan size yonlendirme ve yardim yapilir.
Sizden gelecek bilgilere gore hepimiz bir iki sey yazariz,hayirlisi olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,163
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler