<div class="bbWrapper">Merhabalar, öncelikle forumda aradim, 10-15 ayri konunun icine girip sayfalarini dolastim, tam olarak aklimdaki soruya yanit bulamadim.<br />
<br />
Yeni bir 4x4 Amarok almak nasip oldu, yarin arabayi alip, Adanadan-Ankaraya gelicem fakat soyle bir konu var aracta 4 Mevsim lastik var.<br />
<br />
Malum bu aralar haberler felan da yollar baya kotu diyor, Adana Pozanti-Ulukisla da kar kis konusunda nami olan bir yerdir diye biliyorum.<br />
<br />
Buna ek olarak ilk defa kullanicam araci.<br />
<br />
Simdi ben donuste problem olmasin diye ve herhalukarda Ankarada yasadigimdan buzlanma ve kar yagisi ihtimali yuksek oldugu icin yeni bir lastik almayi dusunuyorum.<br />
<br />
Aracin ustundeki lastikler 35bin km yapmis.<br />
<br />
Ben ise araci %95 Ankara Sehiricinde yuk tasima amacli asfaltta kullanicam.<br />
Geriye kalan %5 lik kisim ise Offroad kulupleriyle programlara katilmak ve offroad yapma hevesindeyim.<br />
Ya da yilda 1 kez Karadeniz tarafina gidip belki uzungol yaylarina yada kackarin zirvesine dogru da cikmak istiyorum.<br />
Ya da mesela yine yilda bir kez denk geldi ve agir bir offroad organizasyomuna katilmak isteyebilirim.<br />
<br />
Simdi yarin bir lastik alicam fakat bu durumda sizce lastik secimim ne olmalidir?<br />
<br />
%95 Asfalt oldugu icin <br />
Normal Kış Lastigi almak ilk ihtimal, ama bu seferde parayi ona yatirip, yazin bi gezmede tozmada kullanamayacagim.<br />
DortMevsim lastik pek guven vermiyor gibi buzlanma ve kar konusunda ama tecrubem yok, 4 mevsim yetermi<br />
AT lastik almak desek %95 asfaltta yazik olur ziyan olur diye dusunuyorum, ama bi yandan da kisliga yatircagim parayi AT ye yatirsam acaba yaz kis beni gotururmu hemde yine offroad payim yukselir.<br />
Yine AT deki ayri bir konu ise %95 Asfaltta yakit tuketimi ve konfor degisecek.<br />
MT ye hic girmiyorum, heralde benim icin fuzuli olur.<br />
<br />
Sizce en mantikli, en kullanisli, en ekonomik cozum nedir?<br />
Yarina almis olmam gerek tecrube ve tavsiyelerinizi bekliyorum.<br />
<br />
Alacagim olcu 255-60-R18</div>