97 zj hararet sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MUSTANG Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,535
Ynt: 97 zj hararet sorunu

997799' Alıntı:
elektrikli fan ekleyin, sorunu çözün....kısacası budur...
ancak zj ler ve hemen hemen pek çok v8 zaten hararetli çalışan araçlardır...zj deki handikap klima için ekstra bir fan olmaması...16 yaşında bir radyatör sisteminin de düzgün soğutma yapmasını beklememek lazım aslında....

lpg+pek çok yeri tıkalı radyatör+çok sağlılklı çalışmayan termik sistemleri...

içerden ilave kumandalı elektrikli fan takmanızı tekrar öneririm...hararet size çok paraya mal olabilir...

levent benim motor yeni daha 10.000 km de
radyatör yeni
devirdaim yeni
yağı suyu antifrizi eksiksiz
şnorkel var
tapalardan kaçak yok onlar da değişti buna rağmen klima ve sıkışık trafikte 1 çizgi yukarı çıkıyor, hatta geçen ay bodruma gittim şehir merkezinde 42 derece öğlen sıcağı klima açık ve durkalk trafiğe girdim 2 çizgi birden aştı hararet panikledim hemen sağa çektim rölantide bu sefer klimada sonuna kadar sıcağı açtım tahliye etsin sıcağı diye tabi dışarda 40 derece sıcak içerde sıcak sonunda kadar açık ne hale geldiğimi tahmin edersin.
diyeceğim o ki normal midir bu durum neden 2 çizgi birden çıktı hararet..istanbulda henüz yaşamadım böyle bir durum

Etiketler
Ynt: 97 zj hararet sorunu

mertbirincioglu' Alıntı:
levent benim motor yeni daha 10.000 km de
radyatör yeni
devirdaim yeni
yağı suyu antifrizi eksiksiz
şnorkel var
tapalardan kaçak yok onlar da değişti buna rağmen klima ve sıkışık trafikte 1 çizgi yukarı çıkıyor, hatta geçen ay bodruma gittim şehir merkezinde 42 derece öğlen sıcağı klima açık ve durkalk trafiğe girdim 2 çizgi birden aştı hararet panikledim hemen sağa çektim rölantide bu sefer klimada sonuna kadar sıcağı açtım tahliye etsin sıcağı diye tabi dışarda 40 derece sıcak içerde sıcak sonunda kadar açık ne hale geldiğimi tahmin edersin.
diyeceğim o ki normal midir bu durum neden 2 çizgi birden çıktı hararet..istanbulda henüz yaşamadım böyle bir durum

abicim normal....42 derece göstergedeki sıcaklık bi de bunun hissedilen değeri var yani bodrum gibi yerlerde daha da kavurucu bi sıcaklık var...
şu nüansa dikkat edersen, 5,9 da bu sorunu elektrikli fanla çözmüşler...neden devam etmemiş eski sistem...
bi de gavurun zamanında düşünmediği lpg lerimiz mevcut ekstra dan... o nedenle ben etrafımdaki herkeze elektrikli fan öneriyorum...hem motor hem sen rahatlıyorsun...klimalı bir araçta zaten şart....

Aracta soyle bir durum.var Hararet gostergesi 90 100 e geldiginde aractan buhar duman geliyor. Yani suyu bi yerden buhar olarak atiyor Ancak hararet daha yuksege cıkmiyor. Su eksiltmis oluyor. Termastot olmadan test ettik arac su sıcaklığı yukselmedigi icin su eksiltme olmuyor. Hararet gostergesi 90 100 olması gerekirken 60 70 te kaldigi icin buhar atmiyor. Neden kaynakli olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.