<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 98 Cherokee İçin Asfalt Lastiği Kararsızlığı</b><br />
<br />
Ben de bir kac tecrubemi paylasayim ama son karar yine size aittir.<br />
Genelde asfaltta,cok nadiren arazide ve sadece piknik icin derseniz H/T,<br />
Hafta icinde evden ise,hafta sonlarinda da arazide soft offroad derseniz A/T,<br />
Genelde arazide dolasirim araziye ulasmak icin asfaltta cok yol yaparim derseniz M/T,<br />
Araziden hic cikmam,benim sadik yarim daglardir derseniz extreme lastik tavsiye edilir.<br />
Eski isyerinin cift kabin pick up inda Bridgestone H/T ile sadece asfaltta yetmisbin km yaptim.<br />
LSD diferansiyel nedeniyle yagista dikkatsiz bir iki ufak kayma disinda cok iyi lastiklerdi.<br />
Tamamen asfaltta kullanim icin dizayn edilmis yuksek yanakli lastiklerin ince desenleri vardi. <br />
Genelde arazi icin kullandigim ama evin onunde duran aracimda BF Goodrich A/T kullaniyorum.<br />
Asfaltta dikkat etmek gerekiyor,sert hareketlerde kayiyor.%50 asfalt,%50 arazi desenli cunku.<br />
Genelde sehirde kullanilan daha buyuk ve agir olan aracimda Bridgestone A/T kullaniyorum.<br />
Arazide dikkat ediyorum,cunku %30 arazi,%70 asfalta uygun dizayn edilmis.<br />
Yaklasik iki tonluk araci asfalta yapistiriyor,yani bana gore isini iyi yapiyor.<br />
Son olarak bir cesitle heryere gidilemiyor ve neyiniz varsa ona gore surmek lazim.<br />
Extreme ile asfaltta gurultu,sarsinti ve aracinizi cabuk dokme problemi yasarsiniz.<br />
Arazinin en kotusunde,kayaliklarda bile size takilmadan gecmeye yardimci olur.<br />
M/T ile asfaltta extreme lastige gore daha az ama yine gurultu yasarsiniz fakat dokulme pek olmaz.<br />
Camur,tas vs her turlu zor kosullara dayanikli ve rahatca araziden cikabilen bir surus keyfi olur.<br />
A/T ile asfaltta nispeten rahat eder,araziye ciktiginizda soft offroad yapar,cogu yerde pek batmazsiniz.<br />
H/T ile asfaltta sessiz,konforlu,hizli ama sadece toprak yollarda suruse uygun olursunuz.<br />
Fakat burada ne yazarsak yazalim her durumda yine de ise yaramayan pozisyonlar olacaktir.<br />
O zamanda surucu tecrube ve ongorme yeteneklerine ihtiyaciniz olacaktir. <br />
Kumda,karda,camurda,kayalarda,her zaman calisan bir icat simdilik yok ama uzmanlar calisiyor.<br />
Sahsi dusunce ve tecrubelerimdir,yardimci olursa ne mutlu.</div>