Acemi Kardeşinize Yardım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kumruhuseyin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,277

kumruhuseyin

Kamp I
Yer
kumru/ordu
merhaba arkadaşlar.bir iki ay içinde 4x4 araç almayı düşünüyorum.ama niva ile suzuki samurai arasında kaldım :-[.hem günlük kullanım hemde doğa gezisinde kullanacağım.kışın av yazın doğa gezilerinde çoğunlukla hafta sonları kullanacağım off-road düşünmüyorum,6000 e kadar bütçem var.azıra özellik kullanım ve rahatlık konusunda tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

Etiketler
Ynt: Acemi Kardeşinize Yardım.

Bu konu hakkında forumda çok başlık var.
Bir saat kadar forumda gezerek bilgi sahibi olabilirsiniz.
İki aracında iyi ve kötü yanları var.
Karar size kalmış.

Ama şu kadarını söyleyeyim suzukiyi pek tanımıyorum ama daha çok şehir içinde binecekseniz lada zordur.
şehir içi için suzuki iyi sanırım , arazi için lada iyi.
Yedek parça, bakım v.s için lada açıkara iyidir suzukiden...

forumu bayağı bir araştırdım ama hep off-road konusunda cevaplar var ben çoğunlukla günlük ve ara sıra arazi gezilerinde kullanmak için arıyorum

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21292.msg251047#msg251047
yukarıdaki linki inceleyiniz...

yani suzuki daha yakın görünüyor.1,3 olmasıda cabası galiba.daha az yakıyor olması avantaj.motorun küçük olması benim için önemli değil of-road yapmayacağım zaten.gelelim hız konusuna;bir aralar yeterince hızlı yaşadım zaten.bundan sonra da sakin bir hayat benim için iyi olur sanırım.daha uzun yaşarım ;D

suzuki vıtaraları bilmiyorum ama jımny ile hız kesinlikle mümkün değil çok tehlikeli anca otobanda 110 ve üstü hız yapılabilir,lada hakkında fikrim yok ,

hız önemli değil benim için gideceğim yere yarım saat geç gitsem hiç sorun olmaz.önemli olan beni sağlam götürmesi.ha normal binek bir araç al derseniz ben 4x4 istiyorum.nedeni ise tamamen duygusal (maddi olarak duygusal değil) yani gideceğim yol asfalt ta olacak stabilize de dağ yolu da.yani kendimi doğaya atmak amaçlı.

Suzikiler konforlu araçlar ladalara göre vıtaralar falan birhayli konforludur ladadan (ladacılar kızmasın bana)suzuki alın bence bende jımny var dağ bayır gidiyor çok çamur olmazsa(off road)L ye hiç almadan çıkıyor araç her yeri klima airbag cam otomatiği vs.vs.gibi özellikleride var,

serkan35' Alıntı:
Suzikiler konforlu araçlar ladalara göre vıtaralar falan birhayli konforludur ladadan (ladacılar kızmasın bana)suzuki alın bence bende jımny var dağ bayır gidiyor çok çamur olmazsa(off road)L ye hiç almadan çıkıyor araç her yeri klima airbag cam otomatiği vs.vs.gibi özellikleride var,

Kızacak birşey yok, ladayı seviyorum.
10 seneden uzun zamandır kullanıyorum ve kırılacak,dökülecek kaygısı olmadan istediğim yere sürebiliyorum.
Ama siz derseniz ki bende para problemi yok kırıldıktan sonra lada-suzuki benim için farketmez derseniz ona da saygı duyarım.
Seçim sizin iyi düşünüp karar verin lada alırsanız bir daha zor vazgeçersiniz,zira bağımlılık yapıyor. :smiley:
İyi geceler...

Şöyle de bir durum var;
Niva benim ikinci aracım, şehir içinde otomatik civic kullanıyorum.Birkaç saat niva kullandıktan sonra civic'e bindiğimde mercedes zevki veriyor.Sanki uçağa binmişim gibi geliyor.
Böyle de bir güzelliği var nivanın. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR