ACEMİYE SUZUKİ YARDIMI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan izzo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,231

izzo

Yeni Üye
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım volvo aracımı yeni sattım fakat şimdi 2002 model suzuki xl 7 2.7 benzinli otomatik vites grand vitara buldum bu araç hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.
TEŞEKKÜRLER.

Etiketler
Ynt: ACEMİYE SUZUKİ YARDIMI

Selamlar.Beğendiğiniz araç 6 silindir ve 173 beygir gücünde.Deneme amaçlı bir kez otobanda kullandım ve performansını beğendim.Ancak; 1-Benzini fazla harcıyor.Eğer araçta lpg sistemi yoksa bu araca lpg bağlatmak markasına göre 2.000-4.000 TL ek masraf gerektirir bunu hesaba katın derim,
2-Türkiye'de 2.7 V6 çok az sayıda bulunduğundan eğer yurtdışında size yardımcı olabilecek bir yakınınız ya da ebay hesabınız ve en fenası da bu işlere ayıracak yeterli zaman ve sabrınız yoksa motor ve yürüyen aksam ile ilgili yedek parça temininde ufak tefek sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bunu da göz önüne alın derim.Tercihinizin size hayırlı olmasını dilerim.

Araçta lpg mevcut bakımları ben aldıktan sonra servisine götüreceğim servisdede sorun yaşarsam yedek parça bakımından almanın bi anlamı yok o zaman yada Suzukinin bana tercih edebileceğiniz modeli hangisi olabilir ?

Sevgili Kardeşim,ülkemize az sayıda ithal edilen tüm araçlarda yedek parça temini yönünden sorun yaşanması sık görülen bir durumdur Seçtiğiniz aracın Suzuki ürün gamındaki en az ithal edilen araçlardan biri olması ve halen üretimde olmayan bir araç olması göz önüne alınınca yedek parça konusunda ufak tefek sıkıntılar yaşamanız olasıdır.Ancak bu durum ne aracın kalitesizliği ne de size sürekli sorun yaşatacağı anlamına gelmez.Aracınızın 2.7 V6 motoru herkesin dilinden anladığı bir motor da değildir.Bu nedenle bakımını yetkili serviste yaptırmayı seçmek elbette doğru bir seçimdir ancak yetkili Suzuki servisleri bile özellikle motor ve yürüyen aksamla ilgili yedek parçaların önemli bir bölümünü hazırda bulundurmayıp uçak kargosuyla japonyadan getirtiyorlar ki bu da 10-30 gün arası bir süre beklemek anlamına geliyor. Bu benim de kabullenmekte zorlu çektiğim bir uygulama ama böyle.Fakat bu sizi hemen yıldırmasın. Özellikle İstanbul'da yedek parça satanlarda orjinali olmasa da yan sanayi yedek parça bir şekilde bulabilir ya da ebaydan temin edebilirsiniz.Kaporta aksamını ise ülkemizde daha kolay bulabilirsiniz. Suzuki grand vitara serisinde şu anda en tutulan modeli soruyorsanız 128 hplik 2.0lt motora sahip olanlardır derim.Gerisi size kalmış.Kolaylıklar dilerim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-ilk-elden-orjinal-4x4-otomatik-emsalsiz-temizlikte-full-90009518/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-sahibinden-full-servis-bakimli-masrafsiz-45119539/detay
Yardımlarınızdan dolayı teşekkürler 2 adet araç buldum fikrinizi sormak isterim aralarında bi fark varmı şekil olarak aynılar ama Antalyada olan hoşuma gitti sizce beni patika yolda kullanacağımı farz ederek fazla dik ve sarp olmayan tatmin edermi.

Ben arazi aracı alacağım dediğimde herkes bana defender veya suzuki dediler ama genel çoğunluğu suzukiden yana bendede acayip bi suzuki meyli başladı yada pajero pinin diyorlar suzuki ile pajero arasında tavsiyeniz hangisi olur bu konudada fikrinizi almak isterim.

Fiyat ve kmsine bakınca Antalya'daki araç daha avantajlı duruyor.Her ikisi de offroad donanıma sahip değiller ama basit arazi koşullarında kullanmak için yeterlidirler.Bu tip araçlara alıcı adayı olmadan önce sadece 5664'e mesaj atıp kazasız notu gelmesine güvenmeyiniz çünkü böyle yapıp sonra canı yanan bir kaç arkadaşım oldu.Öncelikle e-devlet şifresi ile sistemden sorgulatın hatta sigortacı bir tanıdığınız varsa satıcıdan şasi numarasını isteyip sigortacıların kullandığı sistemden sorgulatın derim.Pajero konusunda bilgim yok.Size kolay gelsin.

izzo' Alıntı:
Ben arazi aracı alacağım dediğimde herkes bana defender veya suzuki dediler ama genel çoğunluğu suzukiden yana bendede acayip bi suzuki meyli başladı yada pajero pinin diyorlar suzuki ile pajero arasında tavsiyeniz hangisi olur bu konudada fikrinizi almak isterim.
Pınnın ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olmamakla birlikte bir zamanlar almayı düşünüp araştırdığımda hatırladığım 3 olumsuz yönü var.
1- Kronik gaz kelebeği sorunu çıkarması ve parçanın çok pahalı olması.
2- GDI motor olduğu için LPG takılamaması veya takılsa da çok randımanlı olmayışı ( bu madde benzinle binmeyi düşünenler için geçerli değil , belki de o günden bu güne sorun aşılmıştır)
3- Genel olarka parçalarının servis dışında pek bulunmayışı, servislerden de yurtdışı siparişle yüksek fiyata - bekleyerek gelmesi (bazı nadir gereken parrçaların yurtdışı sipariş olayı Suzuki dahil arazi araçlarının genelinde olsa da Pinnin'de daha fazla)
Avantaj tarafları ise:
1- Arazi şanzımanının daha çok seçenekli olması
2- GDI motorların klasik benzinli motorlara göre daha yüksek sıkıştırma oranına sahip olması nedeniyle aynı hacimde klasik benzinli motordan daha az yakıt tüketmesi.
3-Konfor ve teknolojik üstünlük
Bana göre sonuç;
Suzuki'de bilinen kronik bir sorun olmayışı,
yedek parçanın daha kolay bulunabilirliği
özellikle 4 silindirli olanların motor arızalarının işi bilen ustalar tarafından daha rahat tamiri
off road modifiyesinin göreceli olarak daha ucuz ve kolay yapılabilmesi
LPG(?)
...
gibi sebeplerle SUZUKI.

selamlar. bende bi aralar pinin'e merak sardım fakat melez bi araç olduğu için, daha önceden yetkili serviste çalışmış olan bi yakınım kesinlikle uzak dur dedi. ben yinede vaz geçmedim. birgün açık oto pazarında araç bakarken bir tane denk geldi hemen incelemeye başladım. şöför koltuğuna oturmaya çalıştım biraz çabadan sonra başardım. fakat koltuğa hala sığamamıştım ve boynumu eğerek oturmaktaydım halimi gören abim sen öyle oturursan arka tarafa hiç kimse sığamaz dedi. çnkü hiç mesafe kalmamıştı. işin aksi tarafı ön koltuğu komple öne çektiğim halde arka koltuğa hiç sığamadım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler