Ynt: ACEMİYE SUZUKİ YARDIMI
izzo' Alıntı:
Ben arazi aracı alacağım dediğimde herkes bana defender veya suzuki dediler ama genel çoğunluğu suzukiden yana bendede acayip bi suzuki meyli başladı yada pajero pinin diyorlar suzuki ile pajero arasında tavsiyeniz hangisi olur bu konudada fikrinizi almak isterim.
Pınnın ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olmamakla birlikte bir zamanlar almayı düşünüp araştırdığımda hatırladığım 3 olumsuz yönü var.
1- Kronik gaz kelebeği sorunu çıkarması ve parçanın çok pahalı olması.
2- GDI motor olduğu için LPG takılamaması veya takılsa da çok randımanlı olmayışı ( bu madde benzinle binmeyi düşünenler için geçerli değil , belki de o günden bu güne sorun aşılmıştır)
3- Genel olarka parçalarının servis dışında pek bulunmayışı, servislerden de yurtdışı siparişle yüksek fiyata - bekleyerek gelmesi (bazı nadir gereken parrçaların yurtdışı sipariş olayı Suzuki dahil arazi araçlarının genelinde olsa da Pinnin'de daha fazla)
Avantaj tarafları ise:
1- Arazi şanzımanının daha çok seçenekli olması
2- GDI motorların klasik benzinli motorlara göre daha yüksek sıkıştırma oranına sahip olması nedeniyle aynı hacimde klasik benzinli motordan daha az yakıt tüketmesi.
3-Konfor ve teknolojik üstünlük
Bana göre sonuç;
Suzuki'de bilinen kronik bir sorun olmayışı,
yedek parçanın daha kolay bulunabilirliği
özellikle 4 silindirli olanların motor arızalarının işi bilen ustalar tarafından daha rahat tamiri
off road modifiyesinin göreceli olarak daha ucuz ve kolay yapılabilmesi
LPG(?)
...
gibi sebeplerle SUZUKI.