ACIL - Arazi vitesinin 4H gecmemesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kulaksizcumhur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,111
Arkadaslar merhaba. Arazi vitesini bir hatadir once N ye sonra da 4L ye gecirme gafletinde bulundum. (arac park halinde ve motor calismiyordu). Sonra da ne yaparsam yapayim bir turlu tekrar 4H ye alamadim. Isin garibi 4L deyken de arac ne ileri ne de geri gidiyor. Sanki bos vitesteymis gibi davraniyor. Arac calisirken 4L den hizli bir sekilde 4H ye almaya calistigimda girrrcc diye bir ses geliyor. Belki takilmistir diye bos vitesteyken araci iterek biraz yerinden hareket ettirdim ve sonra tekrar denedim ama nafile. Sonuc su anda vitese gecmedigi icin araci kullanamiyorum. Motor ve diger her sey tikir tikir calisiyor hicbir sorun yok. Ne yapmam gerektigi hususunda bana bilgi verebilecek kimse var mi? Simdiden tesekkurler.

Etiketler

Ynt: ACIL - Arazi vitesinin 4H gecmemesi

mertbirincioglu' Alıntı:
Pardon unutmuşum yazmayı. 1993 GC Limited ZJ V8 5,2
Çok gariptir daha önce de birkaç kez bu şekilde vites değiştirmiştik ama sorun olmamıştı? Bir bilgi daha, şu anda her iki vitesi de N'ye almama rağmen aracı artık iterek hareket ettiremiyorum? Anladığım kadarıyla arazi vitesi arızalı (4L'ye getirip D'de ve R'de gaza basmama rağmen hareket etmediğine göre arızalı diye düşünüyorum). Bu benim için çok önemli değil çünkü araziye hiç çıkmıyorum, sadece şehir içinde kullanıyorum. Ancak bunun için de önce 4H'a almam lazım :(((

4 L ye de tam geçmemiş anlaşılan ondan ilerlemiyor. 4H ye sert bir şekilde geçirince geçmesi lazım diğer vites N konumunda olacak eğer arazi kolu boşta gibi ileri geri oynuyorsa düşük ihtimalle pimi çıkmış olabilir yerinden alttan yatıp bakınca görülebilir veya vitesi tutan hilal dedikleri birşey var zamana bağlı eskimeden kaynaklı bir arıza olabilir ciddi bir durum değil ama servise en kötü çekici ile götürün çözülür

mertbirincioglu' Alıntı:
4 L ye de tam geçmemiş anlaşılan ondan ilerlemiyor. 4H ye sert bir şekilde geçirince geçmesi lazım diğer vites N konumunda olacak eğer arazi kolu boşta gibi ileri geri oynuyorsa düşük ihtimalle pimi çıkmış olabilir yerinden alttan yatıp bakınca görülebilir veya vitesi tutan hilal dedikleri birşey var zamana bağlı eskimeden kaynaklı bir arıza olabilir ciddi bir durum değil ama servise en kötü çekici ile götürün çözülür
Mert Bey, çok teşekkürler ilginiz için. Arazi vitesi kolu kendi kendine boştaymış gibi oynamıyor. Ancak elimle rahatlıkla öne arkaya hareket ettirebiliyorum. Biraz önce tekrar denedim. Her iki vitesi de boşa aldığımda aracı iterek hareket ettirebiliyorum. Ancak ister hızlı, ister yavaş yavaş olsun normal vites N'deyken arazi vitesini 4H'a doğru zorladığımda "garç gurç gıcır gıcır" sesler geliyor. Dişlilere zarar vermemek için birkaç denemeden daha fazla zorlamadım. Sanırım bu bağlamda pim çıkık değil (böyle olmasını tercih ederdim aslında. Sanırım daha kolay çözülür). Umarım başıma büyük bir masraf açılmamıştır :((( Çünkü motoru kapatmadan önce normal vitesi P'ye getirmeye çalıştığımda da garip bir ses geldi. Ben de kontağı kapattıktan sonra P'ye aldım. Eğer şanzımanda bir sorun varsa gerçekten durup duruken olmuş olacak. Hayırlısı...

kulaksizcumhur' Alıntı:
Mert Bey, çok teşekkürler ilginiz için. Arazi vitesi kolu kendi kendine boştaymış gibi oynamıyor. Ancak elimle rahatlıkla öne arkaya hareket ettirebiliyorum. Biraz önce tekrar denedim. Her iki vitesi de boşa aldığımda aracı iterek hareket ettirebiliyorum. Ancak ister hızlı, ister yavaş yavaş olsun normal vites N'deyken arazi vitesini 4H'a doğru zorladığımda "garç gurç gıcır gıcır" sesler geliyor. Dişlilere zarar vermemek için birkaç denemeden daha fazla zorlamadım. Sanırım bu bağlamda pim çıkık değil (böyle olmasını tercih ederdim aslında. Sanırım daha kolay çözülür). Umarım başıma büyük bir masraf açılmamıştır :( (( Çünkü motoru kapatmadan önce normal vitesi P'ye getirmeye çalıştığımda da garip gees geldi. Ben de kontağı kapattıktan sonra P'ye aldım. Eğer şanzımanda bir sorun varsa gerçekten durup duruken olmuş olacak. Hayırlısı...

tamam garç gurc diye dişli sesi gelir 4 high a alırken. zemin düz mü? garç gurç ses gelsede sert bir şekilde ittirin ileri doğru arazi kolunu high a geçecektir

mertbirincioglu' Alıntı:
tamam garç gurc diye dişli sesi gelir 4 high a alırken. zemin düz mü? garç gurç ses gelsede sert bir şekilde ittirin ileri doğru arazi kolunu high a geçecektir

Mert Bey her zamanki gibi çok ilgili ve yardımseversiniz, çok teşekkür ederim. Zemin dümdüz. Araç duruyor, motor çalışıyor, araç rolantide ve ana vites boşta. Arazi vitesini sert bir şekilde birkaç kez ileriye doğru ittim hatta bir kez (bu rahatsız edici sanki bir şeyler kırılıyormuş gibi garç gurç seslerine rağmen) itmeye devam ettim. Ancak aynı ses gelmeye devam etti ve ben de korkarak bıraktım dişlilere zarar vermeyeyim diye. Ama bu seslerin normal olduğunu söylüyorsanız bir kez daha gideceğim ve ne olursa olsun sonuna kadar zorlayacağım oturana kadar. Arazi şanzımanı önemli değil ama normal şanzımana zarar verirsem yanarım :(( Eğer bu seslerin gelmesi normalse ve 4H'ye almak araç dururken normalde bu kadar zorsa denemekten başka çarem yok. Daha önce hem araç çalışmıyorken, hem de rolantide yerinde duruyorken birkaç kez bu şekilde arazi vitesi değişimi yapmıştık ama hiç böyle olmamıştı. Çok can sıkıcı bir durum. Bu arada sanırım aynı sebepten ötürü 4L'ye de geçmiyor vites?

pancarmotorcu' Alıntı:
Araç stop halinde deneyin, tahminen alt kısımdan ayar istiyor ,can sıkacak birşey yoktur.
Yardımınız için çok teşekkürler. Zaten her şey araç stop halindeyken oldu. 4H'den rahatlıkla çıktı ama sonra tekrar geri oturtulamadı. Stop halindeyken de denedim ama belki zarar veririm korkusuyla çok güçlü bir şekilde ileriye itmemiş olabilirim. Hem stop halinde, hem de rölantide araç boş vitesteyken tekrar bu sefer daha sert ve güçlü şekilde (dişli gacırdama sesi gelse bile) 4H'ye almayı deneyeceğim. Umarım normal şanzımanı elimize almayız :((( Çok sert koşullar için imal edilmiş böylesi bir sistemin bu kadar zorlamayla bozulacağını zannetmiyorum. Artık bozulursa da şansımıza...

Arkadaşlar iyi akşamlar. Allah'a sonsuz şükürler olsun ki sorun 10 dk içerisinde çözüldü. Sizlerin de söylediği gibi aracın altında, arazi şanzımanının olduğu yerdeki vites kolu bağlantısında bazı vidalar gevşemiş. Allah razı olsun, kendisine çok çok teşekkür ettiğim Okmeydanı Sönmezler'deki Şanzıman Hastanesi kısmından Muhammer Usta o kadar trafik sıkışıklığına ve akşam saatine rağmen bir telefona (ki beni ilk defa bu telefonda tanıdı) kalktı geldi ve 10 dk içinde halletti, ısrarlarıma rağmen hiç para kabul etmeden de gitti. Kendisini herkese tavsiye ediyorum şahsen.

Ynt: Acıl - Arazi Vitesinin 4h Gecmemesi

benimde 4L ye geçmiyor gacur gucur ses ediyor zorlayıp geçirdigimdede hareket edince çok sesli bi takkk sesinden sonra boşa çıkıyor. bildiğiniz bi usta var mı acaba

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR