Acil Lsd Kilit Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hiluxln65 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,114

hiluxln65

Ana Kamp
Yer
manisa
Arkadaşlar uzun süredir forumun üyesiyim yazmak ancak bugun kısmet oldu bundan 1-2 ay önce tedaş çıkması bir hilux ln 106 alarak sizde kabul ederseniz aranıza tam bir offroad'cu olarak olmasa'da hilux ln 106 sahibi olarak katılmış bulunmaktayım ismim Barış aslen manisalıyım ve manisada ikamet ediyorum
Aracımı uzun bir bekleyiş ve araştırmadan sonra aldım araçtan çok memnunum orjinal kalmış bir araba fakat küçük bir sıkıntım var bugün forumda gezinirken aracın lsd diferansiyelin nasıl test edileceği konusu takıldı gözüme aracın arka iki tekerini kaldırıp birini çevirdiğimizde ötekinin de aynı yöne dönmesi gerekiyormuş lsd olan araçlarda .işte bendeki sorunda durumun böyle olduğunu okuduğum anda başladı çünkü benim arabanın diferansiyelinde beyaz zemin üzerinde kırmızı harflerle LSD yazılmış bir etiket bulunuyordu ve ben lsd yi hiç test etmemiştim; Vakit kaybetmeden krikoyla arka iki lastiği yerden kesip soldaki lastiği ileri çevirdim ve sonuç hayal kırıklığı sağdaki lastik ters istikamete dönmeye başladı bu durum da benim kafama fena şekilde takıldı bu durumu bir şekilde çözmem gerekiyor lsd var ve çalışmıyorsa bunu yalnış yağ değişimi yapılmasına bağlayabilirmiyiz içinde bulunan yağı lsd diferansiyele uygun bir yağ ile değiştirsem kilit sistemi düzelip çalışmaya başlarmı yoksa diferansiyeli söküp içine bakmakmı lazım yardım ederseniz çok sevinirim

Ynt: Acil Lsd Kilit Yardım

Geçenlerde erzurumda biryerde bir opel kullanıcısı benzer bir problemi lsd içindeki pulları değiştirerek çözmüştü.
Ama bu problemi illa çözmeniz gerektiğini sanmıyorum sonuçta bu bir araç ve ona ihtiyacınız yoksa problemi de çözmeye gerek yok bozukken de normal diferansiyel gibi çalışıyor sonuçta. Yanlış yağ konduğu için de çalışmıyor olabilir normal dişli yağı ile çalışmaz. Öyle ya da böyle bir yağ değişiminden zarar gelmez zaten arada bir değiştirilmesi gerekiyor.

sn sakyuz haklısınız aslında illaki çözülmesi gereken yada olmazsa olmaz dediğim bir şey değil ama takıntı yaptım şayet araç üzerinde orjinalinden var ve dediğim gibi basit bir yağ değişimi ile sonuca ulaşırsam çok seviinicem sitede ve internette yaptığım araştırmada 75/140 yağ konulması gerekiyormuş bu yağı temin etmeninde sıkıntılı olduğunu okudum alternatif yağ olarakda 80/90 yağ konulabileceği yazılmış aslında aklım karışmadı desem yalan olmaz şimdi manisadaki yağ değişim servisine gidip lsd kilit desem derdimi anlatamıyacağım en iyisi intenet üzerinden yağı temin edip o şekilde gidip değişimi yaptırmak yağ konusunda marka tavsiyeniz yada kargo yoluyla temin edebileceğim bir adres varsa yazarmısınız

Öncelikle foruma hoşgeldiniz,aracınız hayırlı olsun.
Kemikli denilen bu araçla istediklerinizi rahatça yapabilirsiniz.

LSD bir çok zor yerde aracınızı dört çekere almadan gidebilmenizi sağlar.
Dört çekerdeykende başarabildikleri gerçekten kayda değer hareketlerdir.

Eğer diferansiyeldeki pullar zarar görmediyse doğru yağ ile sorun belki çözülebilir.
Pul yada disk dediğimiz parçalardan kırılan varsa yenisi ile değiştirilir,hallolur.
Bazen ne yazık ki takım halinde değiştirmek ancak çözüm olabiliyor.

Tam kilit kadar etkili olmasa da ben son derece memnunum.
En azından tam kilitteki açık unuttum,kırıldı,kasıldı pek olmuyor.

Son onbeş yıldaki iki çeker bir çok çift kabinde bile LSD fabrikasyon vardır.
Yağışlı havalarda biraz dikkatli sürmek gerekir,arka taraf kolay savrulur.

bahadır bey cevabınız için teşekkürler yağ değişimini hafta içi yada önümüzdeki cumartesi yaptırmayı düşünüyorum yağ değişiminden sonra ötme falan yapmaz inşallah diferansiyel

yağ değişiminden sonra ötme falan yapmaz inşallah diferansiyel

hali hazırda problemli değilse sırf yağ değişti diye ötmez, problemliyse yağ içindeki kirler ötmesine engel oluyordur, problemli olduğunu biraz erken öğrenmiş olursunuz, netice itibari ile hoş olmaz tabi ama böyle bir ihtimal var diye yağını hiç değiştirmezseniz eninde sonunda olacak olan gene bu. ha belki sizden sonraki sahibinin elinde patlar, artık kim daha şanssızsa, ne zaman olacağı pek belli değil.
bu arada lsd yağı bulamazsanız burda var: http://www.hepsiburada.com/liste/motul-gear-competition-75w140-yaris-tipi-sanzimandiferansiyel-ve-disli-yagi-3382a/productDetails.aspx?productId=otctn3382a&categoryId=26005&SKU=OTCTN3382A

yok nasipse o beni bırakmadan ben onu bırakmam çünkü kendisi çocukluk hayalim ve 37 yaşında sahip oldum bu hayalime karşıdan seyretmek bile çok büyük bir mutluluk benim için yani benden sonraki sahibinin elinde patlaması gibi bir durum söz konusu değil patlarsa yine bana patlar :smiley: arabanın diferansiyelinde benim işittiğim bir ötme olayı yok umarım yağını değiştirdikten sonrada aynı sessizliği muhafaza eder verdiğiniz linkte var fakat el yakıyor gibi geldi sanki bu durum satıcıdanmı kaynaklanıyor yoksa 75/140 yağ her yerde aynı fiyatamı satılıyor ?

o yağ tam sentetik o yüzden öyle.
daha ucuzunu belki bulabilirsiniz ama erzurumdaki opel sahibi bulamamıştı.
aramakta fayda var... dediğiniz gibi baya pahalı.

barış bey öncelikle aracınız hayırlı olsun.aracınızın tedaş çıkması olduğunu söylemişsiniz.aracınız tedaş çıkması 2.2 benzinli model ise lsd kilit standarttır ama ln 106 modeller 2.8 dizel olup bildiğim kadarıyla tedaş tarafından kullanılmadı ve de çoğunda lsd bulunmaz.aracınız lsd si çalışmıyorsa pullarla ilgilidir büyük ihtimal.bana sorarsanız yağ değişimi yapmadan önce diferansiyelinizi söktürüp lsd nin olup olmadığını kontrol ettirin.böylece boşa yağ değişimi yapmazsınız.

kullanıcağınız yağ MOTUL da var internetden temin edbilirsiniz.kilitli diferansiyel olduğunu belirtin tabi.

hakkı bey 2.2 benzinli modeli ve dediğim gibi diferansiyelin üzerinde etiket var LSD yazıyor sizin dediğiniz gibi standart olarak varsa benim arabada tedaş çıkması ben hiç diferansiyeli sökmeden yağ değişimi ile tekrar çalışır hale getirebilirmiyim diyorum tahminim lsd için gerekli yağ konulmadı ve bu yüzden çalışmıyor gibi geliyor bana inşallah öyledir ve sadece yağ değişimi ile yırtarım bu durumdan

2.2 ise aracınız o zaman standart olarak vardır.belki dediğiniz gibi yağ değişimi ile problem çözülebilir.belkide pullar arızalıdır.sizin yapmak istediğiniz tamamen deneme yanılma yöntemi.ilk iletimde belirttim bu araçların lsd leri baya değerli ve bazı uyanık satıcılar lsd leri söküp ayrı satıyor.o yüzden bir ustaya söktürüp önce lsd nizin durumunu görmeniz sizin için daha yararlı olur zira yağ değişimi yapıp yine çalışmaz ise söktürüp baktırmanız gerekicek.

hakkı bey doğru söylüyorsunuz aslında ama arabayı aldığım arkadaşı aradım lsd konusunda bilgisi varmı diye oda durumdan habersiz tahminim kilit arabanın üzerinde duruyor tabiki benimki varsayım tedaş'da iken arııza yapıp sökülüp sökülmediği konusunda bir fikrim yok az önce yağ fiyatlarını araştırırken linkteki bu ürünü buldum iki kutu benim işimi görür heralde

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/motul-competition-ff-75w140-sanziman-yagi-1-lt-118210236?gclid=CJrIxpylo8ICFefnwgodU7EA9w&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Onu satan adam ne sattığını tam bilmediğinden sınırlı kaymalı diferansiyel yağı olduğunu belirtmeyi unutmuş.
Kendisine gitti gidiyor üzerinden soru sorabilirsiniz "kutunun üzerindeki yazıları bana okuyabilir misiniz" gibisinden... cevap verecektir. Aksi taktirde emin olmak biraz zor.

bu ilandaki lsd li diff için değil yanlız şanzuman yağı diye belirtmişler.lsd li diff ler için olanlarına bakıcaksınız.

yarın telefon ederim olmadı ilandaki resimde limited slip yazıyor ilan sahibi kutu üzerinden aynı yazıyı okursa sıkıtı yok motulun kendi sitesinde 75/140 başkada yağ görmedim çünkü; Ben bu yağı diferansiyeli açsamda açmasamda sipariş edicem nasıl olsa dediğiniz gibi sınırlı kaymalı diferansiyel içinse sipariş verilebilir iki kutu işimi görür değil mi hakkı bey? çünkü diferansiyelin kaç litre yağ aldığı hakkında hiçbir bilgim yok

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,976
Kayıtlı Üye Sayımız
166,729
Kaydolan Son Üyemiz
zeugmasardes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR