ACİLL YARDIM JİMNY,VİTARA DEFENDER 110 VE 90

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ylcnkerem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,645

ylcnkerem

Yeni Üye
Yer
İSTANBUL
SELEMLAR,SEVGİLİ GEZENBİLİR ÜYELERİ VE ARAZİDE DENEYİMLİ ABİLERİM,ARKADAŞLARIM BEN 25 İLE 30 BİN TL ARASI ARAÇ ARIYORUM BAŞLIKTA DA BELİRTMİŞ OLDUĞUM ARAÇLAR HAKKINDA DENEYİMLERİNİZİ VE BİLGİLERİNİZ VE TAVSİYELERİNİZİ PAYLAŞA BİLİR MİSİNİZ..
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Etiketler
Ynt: ACİLL YARDIM JİMNY,VİTARA DEFENDER 110 VE 90

kardeş ben jimmy diyorum arazi gabiliyeti çok güzel ikinci olarak ise tek kapı vitara üçüncü olarak ise 3 kapı defender derim...ama jimmy derim arazi için nedeni ise bizim bir saygı değer bir abimizde 2005 jimy var offroad donanımlı çok farklı bir sey her girdiği off road oyunlarında derece yapıyor ve kupa alıyor cj 5 olsun jeep croke olsun hepsine kafa tutuyor ben böyle birsey görmedim o aracı yıllardan beri tanıdığım için yaptıklarını gördüğüm için jimy diyorum ben böyle iddalı araç görmedim çokda yakışılklı bir araç diyorum tabiki diger araçlarda iddaalı diğerleride güzel ama jimmy güzel yada benim değiim jimy farklı olduğu için güzel geliyor bana karar sizin yinede arkadasım umarım yardımcı olmaya çalışmışımdır..

cevap için teşekkürler.İşin açıkçası pek deneyime sahip değilim fakat dediğim gibi burda saygı değer ve deneyimli abilerimız,arkasdaşlarımız olduğu için onların da fikirlerini almak istiyorum Jimny için şehir içi kullanımı, yakıt tüketimi ve çıtırdan off road donanımı ne kadara mal olur.(ön tampon,3.5 inç yükseltme,31 inç extreme lastik jantlı,şnorkel)teşekkürler.....

jimny kullanırsan...diğerlerini sonra kullandığında beğenmessin..ama önceleri küçük falan görürsün..ancak yaptıklarına bakınca boyundan büyük işlerde nasıl marifetli olduğunu da anlarsın..

yalçın kerem bey jimmy her yönden senin için arazi kabiliyetini karşılayacak bir araçtır,gündelik hayatta ise pratiktir park sorunu yaşamazsınız yanlız bagaj kısmına gelince yok denecek kadar az,yakıt olarakta 1300 cc 86hp güç üreten bir motor olarak düşünürsek makul bir ortalamada yakıt sarfiyatı olacaktır benim fikrim ama jimmy kullanan saygı deger arkadaslarda açıklayacaktır net bir şekilde.modifiyakson işine gelince sizin istediğiz off road donanımına sahip bir araç 6000 bin tl ye daha çekici hırçın bir jimy olacaktır bu fiyat alt tabanda olabilir ben fazladan yazdım ama daha fazla extrem olun isterseniz belki fiyat 8-10 bin tly de bulabilir düşüncesindeyim....ama ddmya alacaksanız 2004-2005 maul arazi vitesli bir jimy alın keyfinize bakın arazinin doğanın kefini sürün derim...

Merhaba
CJ-5 ile başlayıp Feroza ile devam eden maceram 2005 Jimny ile güncelliğini korumakta.

Şu an için yaptıklarım;vinç,sis farları,Hi-jack kriko,şnorkel(henüz taktıramadım),MT lastik(aldığımda mevcuttu).
Belki ilerde alt koruma.

Jimny arazide çok başarılı.Her yere girip çıkabilen,tırmanabilen çok iyi bir araç.Suzuki vitara'nın 3 kapısı ile aynı kategoriye koyabilirsin ama bunun haricinde 5 kapılarla karşılaştırmamalısın.
Heleki 110'luk defender'la hiç kıyaslamamalısın.

CJ-5 'in arazide verdiği hazzı hiçbiri vermiyor ama konfor+güvenlik gibi parametrelerden dolayı yollarımızı ayırdık.

Dizel defender'la 50-60 cm sudan geçersin ama dik bir yokuşu çıkamazsın.
Yazın sıcakta içinde eriyip gidersin(Benim gibi Adana veya benzer sıcak yerlerde yaşıyorsan)
Geniş bir ailen varsa rahat bir şekilde içine sığarsın.

özetle aracı ne için kullanacağın(gezi,soft off-road,hard off-road),kaç kişi seyahat edeceğin,tek aracın mı olacak yoksa sadece hafta sonları keyif aracı mı olacak ?
Bu soruların cevabına göre uygun bir araç bulabilirsin.

Arkadaşım yaşını,huyunu suyunu bilmiyorum.
Öncelikle sen ve senin gibi yeni konu açacaklar ilk önce şöyle bir siteye göz atsınlar aradıkları bilgiyi ya direk yada endirek bulacaktır.
Kısaca şunu söyliyım eğer tatlı su ofrodcusu olacaksan jimidir ama zorluk,heybet,güç,tork diyorsan defender ,disko,4runner vb.liste uzar gider.
Bu arada acaba hangi Defender yokuş çıkamazmış çok merak ettim.
Ben Defenderimin kasasında 1 tonluk su ile dimdik yokuşu hoplaya zıplaya çıkıyorum.

tatlı su ofroadçusu makul bir laf olmamış

dalyan' Alıntı:
Öncelikle sen ve senin gibi yeni konu açacaklar ilk önce şöyle bir siteye göz atsınlar aradıkları bilgiyi ya direk yada endirek bulacaktır.
Kısaca şunu söyliyım eğer tatlı su ofrodcusu olacaksan jimidir ama zorluk,heybet,güç,tork diyorsan defender ,disko,4runner vb.liste uzar gider.
Ben Defenderimin kasasında 1 tonluk su ile dimdik yokuşu hoplaya zıplaya çıkıyorum.

düz dizel defender

dalyan' Alıntı:

kaç derece eğim var acaba o yokuşta?
Doğrudur tatlı su offroad cusuyuz ama ne yazıkki o sulara defenderlar ulaşamıyor.

benimde merak ettiğim bir konu takip.

ayrıca 3 kapı grand vitara hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

evet 3 kapı suziki vitara 2007-2009 hakkında bilgi; yakıt ve tatlı suda performans nasıl lütfen tuzlu su olmasın....

acemisürücü' Alıntı:
kaç derece eğim var acaba o yokuşta?
Doğrudur tatlı su offroad cusuyuz ama ne yazıkki o sulara defenderlar ulaşamıyor.
Eğimini sen tahmin et artık,
Sırtında tam 1 ton su var ve lpg de araç ;D

Def.rampa.JPG

orada kaç derece eğim var anlayamadım ama
eğer dersenki fotodaki gibi geri geri o yokuşu bende landımla çıkarım o zaman tamamdır.
Arkada gözüken defender yandan çıkıp sadece iniş yapmıştır.

579240_10150884572060827_713240826_9808498_1625143305_n.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR