Acımasız Avcılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan crocodile hunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 132
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,177
Ynt: Acımasız Avcılar

eftaLYa' Alıntı:
Doğada ki canlıların yaşama hakları ise konumuz ; kullandığımız arazi araçları bilinçsiz avcılardan daha tehlikeli değil mi ekoloji için? ::smiley:
ilk mesajımda söylediğim gibi.. Gerçek avcıya saygi duyarım,, Her meslekte olduğu gibi avcılar arasında da art niyetli, bilgisiz vs. kişiler olabilir. Elmalar ile armutları ayıralım :D
arazi araçlarının bilinçsiz avcılardan daha tehlikeli olduğu durumları benimle paylaşabilirmisiniz ,bir katil ile aynı kefeye,konmak üzücü oldu.
(gerçek avcılardan bahsetmiyoruz)biz ne yaptık ki hareket eden herşeye kurşun sıkan,vurduğunun %80'nini mundar eden,doğaya sevgisini
dışkısını bırakarak gösteren birisinden daha tehlikeli olabiliyoruz,?
doğayı seven onu koruyan,bunu yaşam felsefesi haline grtiren insanlar, adı üstünde ARAZİ aracı kullanır
bu sitede bir dosttan duynuştum ANLAŞILAMAMAKTAN DAHA KÖTÜSÜ YANLIŞ ANLAŞILMAK'MIŞ . :smiley:

konuralp_niva' Alıntı:
merhaba ben de yaklaşık 5 senedir avcılık yapıyorum ve babamdan bana geçti bu hastalık.Avcılık hakkında kim ne düşünürse düşünsün avcı yapacağını bilir ve kimseye açıklama yapmak zorunda değildir. Şuan avcılığın yeri dünyada en üst sıralarda olan bir spordur.Ülkemizdede avcılık gittikçe bilinçli hale gelmekte ve yaygınlaşmaktadır.Kim kimin hakkında ne düşünürse düşünsün bu herkezin kendi görüşüdür.Ülkemizdeki bütün problemler bittide şimdi sıra avcılara sataşmaya geldi.
Merhaba dostum, kimsenim sana sataştıgı yok,bunun bir hastalık olduğunu kendin söylüyorsun, tedavisi öldürmek'mi? ,sadece bu konuya odaklısın galiba bunun en üst seviyede bir spor olduğunu söylüyorsun ,bu nasıl bir spordurki sonunda ölüm olsun, insandan başka hangi canlı türü spor için öldürür, biliyorsan lütfen paylaş,bu öldürme konusundaki cehaletimi bağışla dünyada ZEVK için öldüren tek canlı türü malesefki insandır
bir insanı öldürmek için kendince sebepler bulabilirsin ,fakat tek suçu, senin yoluna çıkmış olmak olan, herhangi bir hayvanın canını almak
ve bunu spor diye adlandırmak benim anlayamadığım bir şey rahat uyuman dileği ile hoşçakal.

Spor olarak, eğlenmek için keyfi yapılan avlanma mekruhtur,

Peygamber (as) şöyle buyurmuştur: “Can taşıyan hiçbir şeyi nişangah edinmeyiniz.”

"Yeryüzündeki Mahlûklara Acımayana, Göktekiler Acımaz." [Taberani]

"Merhameti Olmayana Merhamet Edilmez." [Buhari]

"Merhamet Et ki, Merhamet Olunasın!" [Şir’a]

İhtiyacı olmayanların avlanması nefse hizmet eder ki buda doğru bir davranış değildir,

İnsan keyfi için Allah 'ın yarattığı canlıları avlıyor ve bu canlılar ızdırap ve acı içinde ölürken bundan zevk alıyor ve buna da spor deniliyor
Avcılık hiçbir zaman spor olamaz, Hiçbir insan spor diye başka canlıların yaşama hakkını elinden alamaz,

konuralp_niva' Alıntı:
Şuan avcılığın yeri dünyada en üst sıralarda olan bir spordur.

Bence yanlış gün geçtikçe tepki çekmekte olan bir davranıştır,(spor demiyorum çünkü değildir) ve yapıldığı ülkelerde de geniş kitlelerin tepkisini çekmektedir,

konuralp_niva' Alıntı:
Mesela sulak alanların bataklıkların kurutularak tarım arazisine çevrilmesi bu bataklıklarda sulak alanlarda barınan milyonlarca canlı var siz bu alanları yok ettiğiniz zaman milyonlarca canlıyıda yok etmiş oluyorsunuz barınaklarını yok etmiş oluyorsunuz bu katliam olmuyorda avcının vurduğu 10 tane kuşmu katliam oluyor.

Katliam: kendini savunma imkanı bulunmayan çok sayıda insanın acımasızca öldürülmesi olaylarıdır.
Tanım Vikipedia'dan alınmıştır

buradaki insan kelimesini çıkartıp yerine hayvan kelimesini koyarsanız hayvan katliamının tanımını elde etmiş olursunuz,

Bir avcının 10 tane kuşu vurması katliam değilse nedir anlayamadım, zaten gökyüzünde serçe ile güvercinden başka kuş kalmayacak bu gidişle...

dünyadaki her şey insan için yaratılmış olsa da bu ince noktaları iyi bilmek gerekir

Bilmiyorum gerçek avcıdan kastınız ne ama benim bildiğim gerçek avcı ihtiyacı için avlanma yapandır, buradaki ihtiyaç ise hayatı idame için yapılan avlanmadır, keyfi olarak değil,

Selamlar, Saygılar

hunter06_1' Alıntı:
sayın doktorum sizi bu engin ve sağ duyulu görüşlerinizden dolayı gönülden kutluyorum, sabit fikirli olup dünyaya at gözlüğünden değil daha geniş bakmak lazım geldiğini her halde diğer arkadaşlar da anlamıştır .. hislerimize tercüman olduğunuz için teşekkür ederim. :smiley:
Teşekkur ederim hunter06 Asılında söylenecek anlatılacak cok şey var ama ilk bukadar yeter diye düsündüm formu okuyan arkadaşların cogunun yazdıgım yazıda kendileriyle ilgili cevaplar bulacaktır sanırım.

valla arkadaşlar ben inanmıyorum avcıların böyle olduğuna. Çünkü avcılığın hiç elle tutulacak bir yeri yok. Doğayı yaratılış itibariyle tüm insalar seviyor ama gelgelim böyle bir hak yoktur sırf zevk için hayvan öldürülemez böyle bir hakka sahip değiliz. Birde adanı spor koymuşlar o nasıl spor arkadaşlar öyle hayvan vurarak spor mu olur.

Bir düşünün biz insanlardan daha güçlü ve ellerinde bizi öldürebilecek ne olduğunu bilmediğimiz makineler var. Bunlar sırf zevk, tatmin ve sözüm ona spor adına bizleri evlerimizde işimizde veya herhangi bir yerde vuruyorlar. Ne güzel spor dalı ama...

Bence avcılar boşuna uğraşmasın hiçbir şekilde yaptıkları kabul edilemez. Ben gördüğüm her yerde av sezonu olsun olmasın jandarmayı arayıp şikayet ediyorum.

selimsarper' Alıntı:
"Merhabalar Eğer siz et yiyorsanız etini yediğiniz hayvanda öldürülüyor sizde et yiyerek hayvan öümüne sebep oluyorsunuz size bu hakkı kim verdi? Nasılki et yemek sıradan birşeyse av hayvanı avlayıp yemekte sıradan birşey.Burada birisi tetiği çekmek diğeri bıçakla kesimesine sebep olmak ikiside aynı öldürmek."

Evet bu söze söylenecek çok fazla bir şey yok...

İki olayı aynı kategoride değerlendirebilen bu düşünceye de
saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok... ;D

Az önce yaban tv de portakallı pilavlı çulluk tarifi verdi vatandaşın biri...

Ayıyı vurduk...ne yemeği yapacağız?
neresinden ???

Yaban hayvanını vurmakla
Besi hayvanını kesmek arasında fark yoksa...

Büyük ve küçük baş hayvanları da çayıra salıp vuralım o zaman...
Bundan da keyf alabilecek arkadaşlar vardır mutlaka...

Bilmem anlatabildim mi ?
Yukarıdaki mukayesenin ne denli komik olduğunu...

Avcılara kimsenin sataştığı yok,
Erişkin insanlar...muhasebesini kendileri yaparlar,
Her kes kendinden mesul,
Bizimkisi sadece duyarlılık...

sevgiler
Bu sizin verdiğiniz koyun örneğinden daha komik bir şey olamaz ;D avcı yabani yani insandan kaçma şansı olan hayvanı avlar. Selamlar

Zaten yerleşim alanları okadar cok ormanı ve dogayı katletmişki silah sesinin duyulmayacağı , ormanın derinliklerine girmek dogal yaban hayvanı görebilmek av yapabilmek imkansız hale geldi bunu yapanlarda insan.! inanın insan elinin deymediği yer kalmamış iki fişiek atıyorsun arkadan köyülüler cıkıp jandarmayı arıyor bizim köyün kuşlarını vumasınlar biz vuralım diye.! ormanı cevirip tapulu arazilerine katdıkları icin yada piknik alanı sanıp ormanın icine girip alem yapıp ateşyakıp dogall yaşamı bozup hayvanları urküten insanlar yüzünden oluyor tabibi. ormandayım dogadayım diye bilmek için enaz 650 ila 1100 mt ye cıkıyoruz aracla bir saat en az yaya ise ortala 2,5 saat düsünün artık avcımı acımasız insanlarmı. ava gitdiğim her hafta meyve cekirdekleri gömüyorm dereyataklarına belki tutarda agac olursa meyvesını kuslar yere dokulenıde domuzlar yer diye. malesef gitğim yerde ise cam agaclarını kesıp köklerinin üstnde ateş yakıp bidaha cıkmasın diye yanına da zeytin agacı dikilmiş en az bin tane ağaç gösterebilirim size; düşünün nekedar dogal yaşam alanı katledilmiş hayvaın ve o kuş yavrularının ölüsünü öldürenler tüfekle yapmamış bu işi. biz avcıyız kaliamcı değil arkadaşlar.

bymuammer' Alıntı:
Bence avcılar boşuna uğraşmasın hiçbir şekilde yaptıkları kabul edilemez. Ben gördüğüm her yerde av sezonu olsun olmasın jandarmayı arayıp şikayet ediyorum.

en iyisini yapıyorsuz tebrik ederim.

en iyisini yapıyorsunuz ediceğiz tabiki biz belgelerimizi alalım harç larımızı yatıralım hersene avlanma pulunu alalım onlar bedavacı olsun oh ne rahat böylelikle herkez bilinçlenecek bakın ödediğimiz paralarla doğaya binlerce keklik sülün salınıyor

AVCI_77' Alıntı:
en iyisini yapıyorsunuz ediceğiz tabiki biz belgelerimizi alalım harç larımızı yatıralım hersene avlanma pulunu alalım onlar bedavacı olsun oh ne rahat böylelikle herkez bilinçlenecek bakın ödediğimiz paralarla doğaya binlerce keklik sülün salınıyor

tüm sorun harç parası ya da pul parası yatırıp yatırmama meselesi mi yani ?

yatıran öldürsün yatırmayan bedavacılar öldürmesin

ama ortak noktanız namlunun ucundaki kurşunu yiyen hayvan

yani aslında pul ve harç parası verilse de verilmese de olan zavallı hayvana oluyor

sonra da bu olaya doğa koruma ve spor kılıfı uydur

zaten son av olimpiyatları da 2. dünya savaşında yapılmıştı sonra ara ara şampiyonalar düzenleniyor ırakta, afganistanda ya da hutularla tutsiler arasında

arkadaşlar bari yazmayın da bizi de dürtmeyin

hır çıkmasın diye sesimizi çıkartmıyoruz ama işi pul ve harcını ödeyen vursun kardeşim derekesine indireceksek ve o derekeden konuşacaksak o zaman diğer ortalık forumlarından ne farkımız kalacak anlayabilmiş değilim. ana teması doğa sporları olan bir forumda bazı şeyleri dürtmemek lazım diyorum ve tahrik edici konuşmamayı salık veriyorum.

saygılar

bazı arkadaşlar hayvanların katledildiğini yazmış son derece yanılıyorsunuz AVCI ( kaçak avlananları kastetmiyorum ) av sezonu süresince avlanır avlayacağı avlayamayacağı hayvanlar sayıları bellidir bu sayıya uyar zaten av hayvanı vurmak zordur bu eskiden beridir böyle eskilerin lafı vardır 40 gün taban eti 1 gün av eti derler.
şans eseri 1 kuş vurmak için dağ tepe yürünüyor şimdi bu spor değilmi ?

doğaya asıl zararı bilinçsizce toprağına kimyasal gübreler atanlar veriyor onların yaptığı katliam olmuyormu ?

ayrıca denizlerdede benzeri durumlar var trolcüler, gırgırcılar, denizlere akıtılan atık sular bunlar denizlerdeki canlılara zarar vermiyormu ?

hani bunlara laf edebilen kaç kişi var ?

gözünü hırs bürümüş insanlar daha çok para kazanacam diye ormanları kesiyor dereleri göllleri kurutup canlıların yaşam alanlarını ellerinden alıyor oralara evler yapıyor sonra avcılığa karşı olanların bazılarıda o evleri satın alıp oturuyor şimdi buda canlıları öldürmeye teşvik olmuyormu?

yenilen etler, giyilen kullanılan deriler için hayvanlar kesiliyor ama kesen o hayvanların sayısı tahmin bile edilemez insanoğlu yüzünden öldürülüyorlar bu durumda insanoğlu azmettirici oluyor .....
fok katliamı yapılıyor çivili sopalarla kafalarına vurularak canlı canlı derileri yüzülüyor şimdi bu deriler ne oluyor ?
fokları öldürten şahısda belki tüfekle avcılığa karşıdır ( tüfekle derileri zarar görürmüş yoksa tüfekle vurun derdi sanırım )

neden sadece tüfek öldürme aracı olarak görünüyor ?

dağda bayırda mart başından - ağustos ortasına kadar olan aylar arasında avlanan birisini gördüğünüzde hemen jandarmayı yada polisi aramak gerekir işte o kişiler kaçak avlananlardır.

yasarergun' Alıntı:
hır çıkmasın diye sesimizi çıkartmıyoruz ama işi pul ve harcını ödeyen vursun kardeşim derekesine indireceksek ve o derekeden konuşacaksak o zaman diğer ortalık forumlarından ne farkımız kalacak anlayabilmiş değilim. ana teması doğa sporları olan bir forumda bazı şeyleri dürtmemek lazım diyorum ve tahrik edici konuşmamayı salık veriyorum.

saygılar

Yaşar hocam vejeteryanmısın :smiley: Ana teması doğa sporları olan forumda en büyük ortak konumuz et, mangal..
Sen bile bizi davet etmedin mi? "bizim buralarda hangi aracı durdursan bagajında mangal malzemesi vardır" benzeri bir cümleyi de kuran sen değilmiydin? ;D

Bana iki yüzlülük geliyor kusura bakmasın kimse.. Löpür löpür eti köfteyi sucuğu kebabı götür sonra gel avcılara bela an... ::smiley: Benim beynimin çalışma sistemine ters..

Ha vejeteryan isen o zaman başka, Savunduğun şeyin arkasındasındır.. ;)

iyi pazarlar :smiley:

figo' Alıntı:
Arkadaşlar başlığa uygun bir şekilde açıklama yapıyim :smiley: ;) :D 8)
Büyük bir zevkle avlar, afiyetle yerim :eek: :eek: :eek:
Kendimi bildim bileli avlanırım taki 10 yıl öncesine kadar ::smiley: ::smiley: ::smiley:
Ozaman çağ mı atladım, yok sadece evlendim ve biraz mola verdim ;D ;D ;D
Avcılar kızmaz ruhsat almak için muayeneden geçeken maruz kaldıklaı sorulardan ....... ???
Onun için herkezin görüşüne saygı duymak lazım geniş düşünmek lazım :( :( :(
Vergi, algı, avlanma zamanı, vsvsvsvs Sonuçta zevk meselesi offroad gibi treking gibi 8)
SEVGİLER SAYGILAR

Dün toyotamın ustası Ayhan ile ortağına uğradım karbüratör ayarı için ve av tayfam diye arkadaşları vede ona gelen tüm offroadcıları buluşturan birsite hazırlığı içindeymiş. Herkes istediğini konuşsun hayat devam ediyor ;D ;D ;D

http://avtayfam.tr.gg/ göz atarsanız :smiley: ;) :D 8) canlın canlı ;D ;D ;D

Merhaba arkadaşlar,
Bir Alageyik destanı var bilirsiniz,
Bu destan kahramanı geyik avcısı Halil'nin sevdiğine kavuşması ve geyik avı müptelalığını anlatır. Diğer destanlarda olduğu gibi bu destanda da çeşitli folklorik söz, ağıt, türkü öğrelerine yer verilir. Aşağıdaki şiir Halil'in Zeynep'e söylediği ağıttır.

Bende gittim bir geyiğin avına
Geyik çekti beni kendi dağına
Tövbeler tövbesi geyik avına
Siz gidin kardaşlar kaldım kayada

Ben giderken kayabaşı kar idi
Yel vurduda iklim iklim eridi
Ak bilekler taş üstünde çürüdü

Urganım kayada asılı kaldı
Elbise sandıkta deşili kaldı
Gerdekte nişanlım küsülü kaldı

Kayanın dibinde çadır kursunlar
Çifte davul çifte zurna vursunlar
Kayada kaldığım yare desinler

Yaşar Kemal bu eserinde halk diline sadık kalarak yorumladığı üç anadolu efsanesini anlatırken okuyucuya dönemin sosyo-kültürel yapısı ve folklorik mirasınıda sunar.
İşte yaban hayatını,kara,deniz,akarsu,göl,uçar-kaçar ne varsa bilinçsiz birçok avcı tarafından öldürülerek bitirdiler.Bu destan bir örnek onlarcası gibi.
Katliam yapan bilinçsiz avcının barutu nemlensin tüfeği patlamasın.
Kalın sağlıcakla.

eftaLYa' Alıntı:
Yaşar hocam vejeteryanmısın :smiley: Ana teması doğa sporları olan forumda en büyük ortak konumuz et, mangal..
Sen bile bizi davet etmedin mi? "bizim buralarda hangi aracı durdursan bagajında mangal malzemesi vardır" benzeri bir cümleyi de kuran sen değilmiydin? ;D

Bana iki yüzlülük geliyor kusura bakmasın kimse.. Löpür löpür eti köfteyi sucuğu kebabı götür sonra gel avcılara bela an... ::smiley: Benim beynimin çalışma sistemine ters..

Ha vejeteryan isen o zaman başka, Savunduğun şeyin arkasındasındır.. ;)

iyi pazarlar :smiley:

Esra Hanım olay sizin dediğiniz gibi anlaşıldı ise size teşekkir borçluyum. Bahse konu meseleyi açıklığa kavuşturmak lazım. Tabi ki vejeteryan değilim (olana da taraftarım sofradan bir tabak eksilir). Et yenmesine de karşı olmadığım gibi kendim iyi bir et tüketicisi olup etin fiyatının 35 liraya dayanma sebeplerinden bir tanesiyim :D . Hatta Türkiye'de nerede et yenir konusunda da normalin biraz üzerinde bilgiye sahibim. Karşı olduğum olay soyu tükenmek üzere olan sayıları çooook azalan hayvanların avlanma yoluyla soylarının tüketilmesi ve biyoçeşitliliğin ortadan kaldıdırılması (ortada binlerce anadolu parsı olsa onların vurulmasına bile karşı çıkmam). Forumda defalarca dediğim gibi her taşın arkasından tavşan, her çalının arkasından keklik sürüsü kalksa tek laf edersem namerdim ama kendim avlamak yerine resimlerini çekmeyi tercih ederim avlanana da laf etmem. Ama bitirdik, artık değil her çalının arkasından koskoca bir dağda bazen bir tek sürü keklik kalmamış oluyor. Amanoslarda bilek kalınlığından (yaklaşık 2 inç) daha fazla akan hiç bir su kaynağı açıkta kalmadı. Tamamı köylere ya da yerleşim yerlerine indirildi. Su içecek çeşme bırakmadık, yuvalayacak yer bırakmadık, yavru büyütecek alan bırakmadık kalanları da elde tüfenkle habire vuruyoruz. Çocuklarıma ilerde kuş olarak sadece serçe ve güvercinin olduğu bir ülke bırakmak istemiyorum. Dedelerimin öldürdüğü soyunu tüketiği ve ninemin hikayelerde anlattığı karacaları ve geyikleri amanoslarda kendim gördüm ama benim torunlarım da görsün istiyorum. Olay etten buttan ibaret değildir. Olay biyoçeşitliliğin devamıdır. Yanlış anlaşıldıysam ya da yanlış ifade ettiysem affola. Olaya bakış açım yukarıdaki gibidir.

Tusnami faciasının olduğu günlerde biyoloji bölümünde hocalar televizyonun olduğu odaya haberleri takip etmek için doluşuyorlar bunu gören ak sakallı ve meşhur hoca soruyor ne yapıyorsunuz burada diye. Oradaki biyoloji hocaları da tsunami olmuş binlerce ölü var onu merak ettik diyor. Ak sakallı hoca ulan siz nasıl biyologsunuz merak edecekseniz o adalarda son bireyleri yaşayan komodo ejderleri var onlara bir şey olmuş mu merak etmeniz lazım dünyada 6 milyardan fazla insan var bir kaç bini eksilse ne olur diyor. Komodo ejderlerine ne olduğunu merak ediyorsanız onlar tsunamiden saatler önce yükseklere çekiliyor bir tek komodo ejderi ölmüyor o tsunamide. Tabi tsunami olacağını duyunca eline kamerayı alıp sahile koşanlar hakkında yorum yapmayacağım.

Saygılarımla

E işte anlaşamadığımız nokta burası.. Soyu tükeneni öldüren zaten avcı değildir.. En azından benim saygı duyuyorum dediğim avcı grubundan değil. Benim tanıdıklarım doğaya ağaç dikiyor. Yavru salıyor. Yasak dönemlerde kesinlikle avlanmıyor. Ve yönetmelik 5 adet vuracaksın en fazla diyorsa 6.yı vurmuyor.. Böyle yapılan av sanmıyorum ki zarar versin doğaya. Faydası olur tam aksine..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,836
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR