Ynt: Africa Twin
Selamlar,
1988 yılından,2003 yıına kadar seri üretimi yapılan (88 ve 89 mod. 650 cc. idi 90 dan itibaren 750 cc. ve 63 HP) , 3 ü peşpeşe olmak üzere 5 defa Paris-Dakar kazanan, kullanıcılarını (ben dahil) kendine her şartta ve koşulda sorunsuzluğu ve sağlamlığı ile hayran bırakan,hala Avrupa da özellikle İtalya da fan klüpleri ciddi kullanıcıları olan gerçekten kırılmaz ve hala yaşayan bir efsanedir. 97 yılından bu yana kullandığım AT ler ile (91 ve 2000 mod.arası 7 tane ) yaklaşık 300 küsur bin km. yi ,sarf malzemesi (zincir,lastik,hava ve yağ filtresi,yağ, benzin,buji) ve periyodik bakım dışında en ufak bir problem yaşamadan devirdim.
Şu andaki motosikletim 93 model 68500 mil de full bir Africa Twin 2 yılda bu km. nin yarısını yaptım yani ikinci sahibiyim şimdilik biribirimizden çok memnun ve mutluyuz sanırım Allah sağlık ,sıhhat ve gezecek kadar para verirse birkaç yüz bin mil daha mesut,bahtiyar vede iki ihtiyar şeklinde yola devam..
Şimdi bu yazdığım km.ler Sizleri şaşırtmasın çok yol yaptığım için AT ile gezen çok seyyah(yabancı) gördüm en son Cunda Ada kamping te Türkiye yi dolaşıp gelen bir İsviçre linin km.si 186 bin mil idi ve motor daha hiç ellenmemiş,açılmamış ve sesi ilk günkü gibi çıkıyordu (Africa nın karakteristik bir motor sesi vardır ve son derece yumuşak çalışır) aramızda bilenler vardır muhakkak. 2000 yılında Bodrum da rastladığım başka bir seyyah ta yine 91 mod AT ile dünya turu yapıyordu ve oda çok çok km.li idi.
Lafın özü,eğer düzgün kullanılıp bakımları düzgün yapıldı ise gördüğüm ve acizane tecrübe ettiğim kadarıyla yüzbinlerce km. yürür gider.
Tabii bu arada ufak kardeşi 650 TRANSALP te birebir aynı özellikleri taşımaktadır tek farkı 100 cc.ufak motoru olmak la beraber top speed te ikisi de aynıdır (top speed kime lazım olacaksa) oda kırılmaz bir makinadır alın gönül rahatlığı ile kullanın.Geçen yıl görüntüsünü ve motor özelliklerini (700 cc. ve enjeksiyon) değiştirdi,daha da kuvvetlendi tabii bütün bunlar AT kullanıcısının aklını çelmek için yapılıyor birazda

)
Birde büyük ağabey XL 1000 VARADERO varki onu anlatmak biraz güç..Çok kısa bir süre bir 2005 alıp sattım ve tadı hala damağımda..İmkanım olabilseydi de garajımda durabilseydi keşke.
Bütün HONDA makinalarında olduğu gibi inanılmaz sağlamlık,stabilite,konfor,sürat,tork,güç ve benim bir motosiklet ten beklediğim herşey..
Ama yinede Africa Twin başka bişey..Üretimden kaldırılması da zaten Varadero ve Transalp satışlarını etkilediği için,Japon da bunu anlamıyor zaten fanatik AT cilere hala hayret ediyor.
Umarım faydalı olabilmişimdir.
Saygılar