Ağva - Sardala (13 Temmuz 2008)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SevcanPinar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,697

Etiketler
Ynt: Ağva - Sardala (13 Temmuz 2008)

Fahri bey merhaba, Bizim grubumuz , geçtiğimiz mart ayında Melen çayında ilk kez rafting ile tanıştı ve büyük haz aldı. FAkat daha sonra orada rafting sezonu bitti ve bir daha etkinlik düzenleyememiştik.. Doğrusu Çoruh bildiğim kadarıyla rafting için adından haklı olarak sözü edilen bir nehirimiz.. Bu konuda mevsimi geldiğinde grubum olarak sizden rehberlik desteği alabilirsek çoruhu bizler de düşünebiliriz.. www.izmitdoga.azbuz.com, onderkizmaz@hotmail.com, selamlar
 

Ynt: Ağva - Sardala (13 Temmuz 2008)

Merhaba,

Güveniniz ve çoruha ilginiz için teşekkür ederim. Çoruh nehrinde rafting için en uygun zaman Mayıs ayı ile ekim arasıdır. ama ideal ay haziran veya temmuzdur.

Çoruh nehrinin debisi yüksek ve bunyesinde 4-5 hatta 6 zorluk derecisini barındıran bir nehir ancak aşırı karla beslenen bir nehir olduğu için her sene su debisi ciddi anlamda farklılık gösteriyor bazen ağustos ayı mukemmel oluyor bazı seneler ise girecek su kalmıyor kaçkardaki kar durumuna bağlı. mayıs ayında yanına gitmeye korkacağınız nehir ağustosda bazen aaa çoruh bumu dedirtebiliyor. bu sene durum iyi.

Eğer bu ayın 26-27 si veya önümüzdeki ayın 9-10 u gibi yusufeline gelebilirseniz size rafting yaptırabilirim. Veya diğer arkadaşım da ki kendisi çok iyi rafting rehberidir yaptırır.

Ben yıllık izin harici şöyle yapıyorum. Cuma akşamı Erzuruma uçuyoru akşam 6 dan sobnnra THY ait uçuş var pazar gece 10:20 de dönüş uçağı na bilet alıyorum.
Yusfeli- Erzurum arası 150 km araç havaalanında hazır bekliyor. 2-3 saat sonra yusufelindeyiz. 2 gün doya doya rafting yapıp pazar günü erzuruma geçip uçuyoruz. Tabi biraz maliyetli oluyor ama zamanında uçak bileti alınırsa daha iyi.

Ayrıca çoruhda 2 kez dünya şampiyonası düzenlendi.

Rafting ile ilgili bilgi ve malzeme anlamında sorunumuz yok. Kimseye bağlı değiliz.

Her zaman beni 0533 398 51 77 no 'lu telefondan arayabilirsiniz.

Ayrıca Ağustos ayının 16-17 sinde Assos kuçukkuyu tarafına bir gece konaklamalı etkinliğimiz var. Birde ağustos 23-24 de çadır konaklamalı saroz buyuk kemikli küçük kemikli tarafına 2 günlük etkinliğimiz var.

Bunların haricinde her hafta sonu genellikle pazar bazen cumartesi günleri doğa yürüyüşleri kaya inişleri vs etkinliklerimiz var. Bekleriz.

Sevgiler
Fahri Yardımcı
0533 398 51 77
www.gezikeyfi.net/forum
 

Ynt: Ağva - Sardala (13 Temmuz 2008)

ALLAH muhaBetinizi arttırsın
SevcanPinar' Alıntı:
pancarmotorcu
Televolelik Yapmayın,
Benim, Esra İle Hiç Bir Sorunum Yok,
Ufak Bir yanlış Anlama Sadece,

Ayrıca,
6 Temmuz 2008 deki,
Tekne, Gezisinde,
Esra'nın, Şapka ve Gözlük Uyumuna, 10 Tam Puan Verdim..!
 

Ynt: Ağva - Sardala (13 Temmuz 2008)

verdiğiniz bilgi için teşekkürler Fahri bey.. Konuyu grubumla en kısa zamanda görüşürüm..Dileğim değerli desteğinizle çoruh nehri gibi dünyanın en önemli bir rafting nehrinde bu aktiviteyi gerçekleştirebilmek.. Ayrıca sitenizi de ziyaret edeceğim.. Hoşça kalınız..
 



Ynt: Ağva - Sardala (13 Temmuz 2008)

Sayın shark72,

Sizin verdiğiniz koordinatlara göre hafta sonu bir kamp yaptık, gerçekten harika bir yer. Ancak Sardala diye tabir edilen bölge tahmin ettiğiniz yerde değil.
Aşağıdaki bağlantıyla kamp ve bölge hakkında bilgiye sahip olabilirsiniz .

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15166.msg111357#msg111357
 

Ynt: Ağva - Sardala (13 Temmuz 2008)

MERHABA

bir süredir bu siteye kayıtlıyım fakat aktif kullanıcı değilim konuyu görünce dikkatimi çekti ilgili koyu gayet iyi biliyorum hafta sonları ağvanın kalabalık plajından kaçmak için kilimli koyuna giderdik fakat orası da insanlar tarafından keşfedilmeye başlayınca bizde biraz daha uzaklara doğru gidelim dedik ve bu koyu keşfettik bu koya kandıraya giden eski bir yol üzerinden gidilmekte ağaçların arasında kırmızı topraktan bir patika yolu var yazın oldukça tozlu kışınsa çamurlu buraya giderken ilk mal kaya denilen denizin ortasında bulunan bir adanın üzerindeki kuş yuvaları dikkatimi çekti birazda meraklı biri olduğumdan bu adaya doğru yüzdüm ve bu kayalık adanın üzerine tırmandım zorlu bir tırmanıştı ayakkabım bile yoktu sadece şortum vardı tırmandığımda çok ilginç bir şeyle karşılaştım bu adanın üzerinde eski bir yapının kalıntıları mevcut çok şaşırdım su sarnıçları var hatta kayalardaki derin iki çatlak arasına ustaca inşa edilmiş kemerler bile var burada 1 saat kadar kaldıktan sonra dönmeye karar verdim neyse ki alacak nefesim varmış ki inmeyi başardım neredeyse düşüp ölecektim daha sonra buraya daha deneyimli olarak ikinci kez çıktım çıkmak pek mesele olmuyor fakat inmek çok ciddi bir mesele önceden deneyimim olmasına karşın ne yalan söyliyim soğuk terler döktüm bir daha da çıkmamaya tövbe ettim ve şans eseri buraya olan merakımla araştırma yaparken internette buraya çıkan başka bir ekip olduğunu öğrendim sanırım bu arkadaşlar arkeologlar bu arkadaşların teorilerine göre burası bir kale değil manastır tarzı bir yer başka yerlerden görünmemesi için saklayarak inşa etmişler onların tahminine göre Nikomedya (İzmit'in eski adı) şehrindeki hristiyanlar burada bir manastır inşa etmişler lakin o dönemde romada hristiyanlık yasaktı ve diokletianus denen roma imparatoru (romayı doğu batı diye ikiye ayıran imparatordur istanbul o zamanlar çok gelişmiş bir yer olmadığından bu imparator o zamanlar istanbuldan daha gelişmiş olan nikomedyayı yani izmiti doğu romanın idare merkezi yapmıştı) hristiyanlığa karşıydı ve hristiyanları malum öldürtüyordu bu sebeple izmit civarında yer alan hristiyanlar buraya gözlerden uzak bir manastır inşa etmişler hristiyanlık resimi din oluncada burası terk edilmiş bu arkadaşların teorisi bu kendilerine mail attım gelişme olursa buradan sizlere haber vereceğim
 

Ynt: Ağva - Sardala (13 Temmuz 2008)

bu arada konu hakkında bilgi almak isteyen varsa aşağıdaki linkten inceleme yapabilir

http://www.ciplakayakla.com/2012/05/not-bu-yaz-2009-ylnda-yazlms-ve-ayn-yln.html
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,030
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst