Ah Şimdi Oralarda Olmak Vardı!...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oort cloud Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,702
Ynt: Ah Şimdi Oralarda Olmak Vardı!...

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

G 00037 camp2.jpg

G 00039relax.jpg

G 00040 Tugela River and Amphitheatre, Royal Natal National Park, KwaZulu-Natal, South Africa.jpg

G 00036 Champagne Pool Wai-O-Tapu Thermal Rotorua-New-Zealand.jpg

G 00038 chile atacama pool.jpg

Etiketler

yaybek' Alıntı:
Mehmet bey teşekkürler çok güzel fotoğraflar.

derindeniz1' Alıntı:
Tüm fotoğraflara çok büyük bir keyif alarak baktım. İçtenlikle teşekkür ederim.

Bende oluşturduğu etki o denli güzelki,beynimde benim dahi çözümleyemediğim hoş duygular oluşturuyor.

Selamlar, sevgiler.

melihbozkurt' Alıntı:
Mehmet bey;

Yuklediginiz fotograflar arasinda bu son fotograf heralde tek burada olsam demiyecegim yerdir. Cunku bu fotograf altinda belirtildigi gibi Yorkshire da cekilmis. Yani benim yasadigim yer. Fotograftan anladigim muhtemelen The Peak District denilen Ingiltere'nin en rabet goren milli parknin icinden bir kare. Yasadigim sehir olan Sheffiel Peak District 'e yarim saat kadar uzaklikta. Eger buraya gelip Peak district ve Yorkshire'i gormek isteyen olursa her konuda yardimci olabilirim. Benim ile iletisime gecebilirsiniz.

salih 35' Alıntı:
Güzel resimler ,paylaşımınız için teşekkürler...

Tüm takip eden ve katılımcı dostlara ben teşekkür ederim ... :smiley:

Fotoğrafların her biri ayrı bir güzel. Özellikle photoshopsuz olanlar :smiley: paylaşım için teşekkürler..

Benim fotoğraf paylaşım sitelerindeki eklediğim fotoğraflarda genel yapılan yorumlar fotoğrafların digital düzenleme yapılmadan orjinal haliyle eklemelerin daha makbul olduğu idi hatta fotoğrafa resim diyenlere kızarlardı sebep fotoğraf çekilir resim çizilir denirdi bende üzerinde çokca oynanan fotoğraflara orjinali bozulduğu için resim diyordum ;D sayın pendant'ın vurgulamak istediği bu sanırım teşekkürler beğeni ve uyarı için.

pendant' Alıntı:
Fotoğrafların her biri ayrı bir güzel. Özellikle photoshopsuz olanlar :smiley: paylaşım için teşekkürler..

yaybek' Alıntı:
Benim fotoğraf paylaşım sitelerindeki eklediğim fotoğraflarda genel yapılan yorumlar fotoğrafların digital düzenleme yapılmadan orjinal haliyle eklemelerin daha makbul olduğu idi hatta fotoğrafa resim diyenlere kızarlardı sebep fotoğraf çekilir resim çizilir denirdi bende üzerinde çokca oynanan fotoğraflara orjinali bozulduğu için resim diyordum ;D sayın pendant'ın vurgulamak istediği bu sanırım teşekkürler beğeni ve uyarı için.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim ...
Biraz daha dikkat edeyim ... :D

yaybek' Alıntı:

Yusuf abi belki burasi yeri degil ama sadece yazmak istedim; bu yazdiklarindan dolayi fotograflarimi paylasim sitelerinde paylasmayi biraktim. Bir cok ders ve sertifika almis amator bir fotografci olarak benim bildigim ve ustalarimizin soyledigi sudurki photoshop (PS) bir mucize degildir sonucta photoshop programini yazanlar ortada olmayan birseyleri uydurmadilar. Karanlik odada neler yapilabiliyorsa onu taklit etdiler effectlerde. Photoshopta yapilan herseyi karanlik odada yapmak mumkun fakat bunun icin bir cok insanin bilgisi, becerisi ve butcesi yok. Photoshop isleri kolaylastirdi sadece. Ben PS yi hemen her fotografimda kullanirim ve bununda bir sanat oldugunu dusunuyorum. Nasil ki bu efectleri karanlik odada vermek bir sanatsa buda bir sanat. Bence insanlarin photoshoptan yanlis seyler anliyorlar. Fotografiniza baska bir insanin fotografindan bir parca kesip yapistirmak gibi hirsizliklardan bahsetmiyorum tabii ki.

Eger hic PS kullanmadan cok guzel fotograflar cekmek isteyenler varsa bence ellerine manuel SLR makinalar alip 35 mm siyah beyaz cekmeyi denesinler. Eger siyahin ve beyazin tonunu, golgesini isigini kendileri ayarlar yaparak tutturanlar gercek fotografcidir. Yoksa DSLR makinayi eline alip otomatik modda, renkli digital fotograflar cekeip ellerinden makinalarin hic bir ayarindan haberi olmayan insanlarin, ben photoshop a karsiyim nidalari atmalari bence bir anlam ifade etmez. Yukarda bahsettigimiz fotograf paylasim sitelerindeki insanlarin bir cogu bu soyledigim gruptadir ne yazikki ve bu yuzden ben paylasmayi biraktim. :smiley:

Bu arada Yusuf abi bu yazdiklarimin hic biri senin icin gecerli degildir. Cunku senin meslek icabi kamera ve fotograf makinasina ne kadar asina oldugunu hepimiz biliyoruz ve senin PS yi sevmemen tamamen kisisel bir terchidir ve saygi duyarim sadece yukarda bahsettigim tipte insanlari cokta baz almamak gerekir diye bunlari yazdim.

Melih kardeş bilgilendirme için teşekkürler video kamera mesleğim ama fotoğraf işi sadece hobi birbirine yakınmış gibi görünsede aralarında bayağı farklılıklar var her kameraman iyi bir fotoğrafcı olacak diye birşey yok benim gibi ;D,benim tüm fotoğraflarıma bakabilirsin tüm ayarlar manueldir exif bilgilerinden görünür ;) :D
Ben sadece manuel ve üzerinde çok oynama yapılmayan yani tonlama ve hafif renk dışında sade fotoğrafları severim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR