Aksesuarlar Ararken Dikkatimi Çekti. ''karavan" Kelimesi Geçince Fiyat %50-60-70 Artıyor. Nedendir?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zaferyilmaz99 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,360
Dürüstlük, vicdan, namus kişiye özeldir, başka şeylerle eşleştirmeyelim

bu sözünüzde haklısınız ama benim şikayetim ağzından din düşmeyenin bunu yapması. Lafa gelince hepimiz din kardeşiyiz ama dolandırmaya geldi mi üzerimize yok.
Yukarıda buralpdi bey çok guzel acıkladı sız daha neyın peşindesiniz sende bundan sonra müslümanlardan alış veriş yapma gayrimüslim ara kazıklanma
 

Etiketler
Yukarıda buralpdi bey çok guzel acıkladı sız daha neyın peşindesiniz sende bundan sonra müslümanlardan alış veriş yapma gayrimüslim ara kazıklanma

Siz neye alındınız da topa bu kadar sert girdiniz?
Arkadaş inancını yaşayan müslümanlara değil ,inandığı kutsal kitapta yazdığı halde, yasak ve günah olan eylemleri bilerek yapıp karşısındakine zarar verenlere yani çakma müslümanları eleştiriyor.
 
Son düzenleme:

Yukarıda buralpdi bey çok guzel acıkladı sız daha neyın peşindesiniz sende bundan sonra müslümanlardan alış veriş yapma gayrimüslim ara kazıklanma

Saçma sapan öneriniz için teşekkür ederim ama ben sizin gibi saçmalayamam. Alışveriş yaparken sorup müslüman mısın cevap evet o zaman almıyorum diyemem. Kusura bakmayın ama bu yazdığınız çok saçma. Ben müslümanları veya başka bir dine bağlı kişileri eleştirmiyorum. Benim daha neyi eleştirdiğimin bile farkında değilsiniz.

En basiti almanyayı örnek alalım. Ramazan ayında ve dini bayramlarda artan fiyatları aşırı bir şekilde eleştirip dalga geçerler çünkü müslüman bile bunu yapmıyordur. Yada kar yağdı yolda mahsur kaldık dinlenme tesisine sığındık adamlar sabaha kadar burdalar diye fiyatları 2 3 katı arttırdı. Lafa gelince müslümansa icrattta da müslümanlığını göstermelidir. Maalesef ki din dahil her konuda göstermelik bir ülkeyiz. Dolandırıcılık gibi konularda ise zirvedeyiz. Türk halkı olarak aklımız başka şeylere çalışsa eminim dünya markalarımız yazılım teknoloji bilim gibi ilerlemiştik. Ama ilerliyor muyuz asla. Ben balkonda şort ve tişört ile otururken yan dairedeki adam balkona çıkıp senin anan bacın yok mu burası müslüman ülke şort nasıl giyersin diye kavga çıkarıyorsa inanın başka söze gerek yok demektir. Yani cahillik cehalet dolu bir ülke olduğumuz gözleniyor.
 

Bu yüzden bir çok insan alet edevat alıp neredeyse usta oldu. Ben bile yeni evlendim kiralık eve taşındım. Basit tadilat işleri var. Önce usta çağırdım hem yapamıyor hem ciddi para istiyor sonra babamdan pense tornavida felan isteyerek kendi işimi kendim yapmaya başladım. Eve avize aldım avizeci elektrikçi gelecek para isteyecek dedi tamam dedim geçen sene 100 tl dedi tanesine gittim şoktan 100 tl ye dandik matkap aldım kendim taktım hepsini.

Ben o sürece öğrenciyken başladım. Benzer hikayelerim çok, uzatmayayım. Şimdi bir kaç atölye donatacak kadar alet edevat ve malzemem var. Mecbur kalmadıkça usta kullanmam. Ama işinin ehli usta bulunca da kaçırmam. Benim üç günde yapa boza yapacağım işi 3 saatte mükemmel şekilde yaptığı için, karavanımı yapım sürecinde bütün metal işlerimi Giresun Uğur Oto sahibi Uğur Kemaloğlu'na bıraktım. (Giresun Sanayide onun için "yaparsa Uğur Usta yapar" derler). Marangozluğum görüntü olarak çok profesyonel değil, ama benim uğraştığım "alıştırma" işlerini hiç bir profesyonel yapmazdı. Elektrik işlerim konusunda ise çoğu ustadan iyi olduğuma inanırım. Aracımın yapım süreci forumda mevcut. Merak ederseniz bakabilirsiniz.
 

Siz neye alındınız da topa bu kadar sert girdiniz?
Arkadaş inancını yaşayan müslümanlara değil ,inandığı kutsal kitapta yazdığı halde, yasak ve günah olan eylemleri bilerek yapıp karşısındakine zarar verenlere yani çakma müslümanları eleştiriyor.
Ben alınmadım bu işin dinlen iman la ne alakası var pahalı gelıyorsa almayacaksın ucuz bulduğun yerden alacaksın
 



Yani cahillik cehalet dolu bir ülke olduğumuz gözleniyor.

Tek taraflı yorum yapıyorsunuz ve cevap hakkı doğuyor, ve bu konunun sonu tartışmaya gider ki.... bu istemediğim hoşlanmadığım bir şey.

İmzanızda Ata'mız mevcut ve siz devamlı Müslümanlığı eleştiriyorsunuz, kutuplaştırma yapıyorsunuz. Bu nu bilinçli yaptığınıza inanıyorum.

Her karşılaştığınız sorunu Müslümanlığa bağlamışsınız, size göre diğer gurupdaki insanlar masummuş gibi yazıyorsunuz.

Sap'la samanı ayırın lütfen
 

Bence müslümanlığa yönelik bir eleştiri yok. Tersine, "İslam dini böyle ahlaksızlıklara cevaz vermez. Bunlarınki nasıl bir müslümanlık anlayışıdır." mealinde bir eleştiri var.
Her eleştiriyi dine yöneltilmiş gibi algılayıp bu yönde bir savunma yapmaya girişmek doğru değil. Dini kullanarak çıkar sağlamaya çalışan onca ahlaksızı savunmaya dönüyor iş.
Kimse kimsenin neye nasıl inandığına karışamaz ama kutsalları kullanarak ahlaksızlık yapanı da ayırdetmeyi bilelim lütfen.
 

Tek taraflı yorum yapıyorsunuz ve cevap hakkı doğuyor, ve bu konunun sonu tartışmaya gider ki.... bu istemediğim hoşlanmadığım bir şey.

İmzanızda Ata'mız mevcut ve siz devamlı Müslümanlığı eleştiriyorsunuz, kutuplaştırma yapıyorsunuz. Bu nu bilinçli yaptığınıza inanıyorum.

Her karşılaştığınız sorunu Müslümanlığa bağlamışsınız, size göre diğer gurupdaki insanlar masummuş gibi yazıyorsunuz.

Sap'la samanı ayırın lütfen
Tşk ederim çok güzel açıklamışsız başka söze gerek yok.. 💯
 

Ülkenin ekonomik durumu ortada iken diyanet işleri başkanı, vatandaşın parasını ödediği özel uçakla Pakistan'a gidiyorsa , din ne yapsın? Problem dinde değil, insandadır. Her din iyilik , ahlak öğütler. Bu tür konuları yazışarak değil de, yüz yüze görüşmelerde tartışılmalı derim. En iyisi uzatmayalım. Herkes ne biliyorsa onu yapsın .
 

Arkadaşlar dinle alakası yok, Bu toplum ahlaksız bir toplum. Dinin tek başına insanların ahlak anlayışını sırtlayıp götürmek gibi bir zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsaydı dindar geçinenlerden hiç suçlu çıkmazdı mesela ama böyle olmuyor. İnsanlar dini de kendi amaçları doğrultusunda eğip biçiyor esnetiyor. Müslüman geçinenlerin gerçekten ne kadarı müslüman hayatı yaşıyor acaba? Bence çok az. Ayrıca Müslümanım diyenlerin pekçoğunun da aslında inanç sistemleri çok kuvvetli değil. Yani aslında gerçek müslüman bile olmayan ama sorulursa müslümanım diyen çok büyük bir kalabalık var bence. Ahlak kesinlikle dinle beraber değerlendirilmemeli. Kohlberg'in ahlak gelişimi kuralları iyi incelenmeli. Ahlakın temelini Kohlberg ortaya dökmüştür. Bunun içinde din yada siyaset yoktur. Basit kurallara indirgenmiş şekilde bireydeki ahlak gelişimini irdelemiştir. Yurdumuzda pekçok kişi Kohlbergin kuramına göre düşük seviyelerde kalmaktadır. Bir kişi müslüman da olsa, mühendis veya mimar da olsa ahlaken düşük seviyelerde davranışlar gösteriyor olması bizim toplulumuzda sık rastlanan bir durum. Malesef toplumumuzun kız çocuklarını evlendirmek, (Veya kirlendilerse-!- katletmek), hiç suçu olmayan insanları kan davaları güdüp hayatlarını karartmak, insanları şuymuş buymuş diye damgalamak, dedikodu, iftira etmek gibi çok bilindik toplu ahlaksızlıkları da var ve bunların çoğunun dinle, müslümanlıkla hiçbir alakası yok. Ahlak konusunu iyi irdelemek için bir kişi bence Suç ve Ceza romanını mutlaka okumalı. Raskolnikov'un sadece kendi bildiği suçunun altında ezilirken yaşadığı buhranlar pek ilginçti yanlış hatırlamıyorsam. Okuyun arkadaşlar. Suçu birisine atmak kolay. Toplumca okumuyoruz. en büyük problem bu!
 




Bu kurama göre ''Bu toplum ahlaksız bir toplum'' önermemin nedeni bu toplumun çoğunluğunun dini inanışı değil, onlara gerekli olan eğitimi veremiyor olmamızdır. Bizim sistemimiz hala çoğunlukla iyi çocuk, iyi birey, iyi vatandaş, iyi müslüman vs yetiştiriyor benim içinde olduğum kademelerde. Daha yüksek ahlak düzeyine daha üst sınıflarda daha sıklıkla ulaşılıyor olduğunu düşünmek istiyorum. Ama benim gördüğüm kadarıyla bizim sistemimizin ana hedefi hala üst düzey ahlaki davranışlar değil. Sistemin amacı Gandhi gibi, Nelson mandela gibi, Atatürk gibi kişiler yetiştirmek değil veya bunu ilköğretim seviyesinde başaramıyoruz malesef. Tabii ülkemizde kendi kendini geliştirmek dediğimiz şeyin halk arasında hak getire olduğunu da bilmemiz lazım.
Daha bugün bir öğrencim bana yalnız yaşamanın günah olduğunu anlatmaya çalışıyordu. Eğer öğrencim İnsan hakları nedeniyle bireylerin yalnız yaşamaya hakları olduğu ilkesine inanıyor olsaydı, daha üst seviye bir ahlaki durum olan bu durum onda daha gelişkin olacaktı ve yalnız yaşamanın günah olup olmadığını umursamayacaktı bile. Tıpkı benim gibi. Günah bile olsa umrumda değil. Bu konuları tartışıp tartışıp da bir türlü çözemeyen bir sürü sözde alimler düşünsün yalnız yaşamak günah mıydı? Değil mi ama, Bana ne kardeşim... İstediğim gibi yaşarım, kimse de karışamaz.
 

Tabii şunu söylemeliyim ki,
Bireylerde yüksek ahlaki gelişim düzeyine ulaşamamamızın bireylere verilen çok eksik ve kökten yanlış dini eğitimle kazanılan itikatlarla çok alakası var, Şöyle ki...
Bireye küçük yaşlarında (Sadece okul değil bütün toplum tarafından iyi bir müslüman olmanın yolunu hazır vereceksiniz, bu sizin hazır verdiğiniz kurallara uyarak iyi bir müslaman olmasını eğer olursa, cennete gidebileceğini ve orada istediği kadar zevk'ü sefa içinde yaşayabileceğini (Ve yiyemediği her haltı da orada yiyebileceğini) anlatacaksınız. Sonra da böyle müslüman olan -Pardon müslümanlığı sizden böyle öğrenen insanlardan sadece müslüman oldular diye üst sınıf ahlaki davranış görmeyi bekleyeceksiniz.
Kusura bakmayın ama bu bana hiç mantıklı görünmüyor. Değil mi ama?

Bu ülkede yapılması gereken en önemli reform müslümanlığın eğitimi konusunda acilen yapılmalı ve bunu gönülden, yürekten, düşünerek (Akılla) yaşayabilen insanlar yetiştirmenin bir yolu bulunmalı...

Yoksa bu işler (Ahlaki gelişim hususları) hurilerle, nurilerle olacak işler değil...
 

Ama ben din eğitimi konusunda bir uzman değilim arkadaşlar. Bu işin uzmanları da benim kadar düşünüyordur herhalde.

Sabaha kadar ayakta durup binbeşyüz kere arapça bir kelime söylemiş insanın bütün sevabının sadece beğene basarsa kendine geçeceğini düşünen ve bunun için de mesajda söylendiği gibi beğen'e basan insanlar yetiştirip durmanın kime ne faydası var? Bu ülkenin de din eğitimi konusunda uzman kişileri bunları oturup düşünmeliler.

Din eğitimi anlamı bilinmeyen kelimeleri binlerce söyleyerek mi yapılmalı? Tanrı sevgisi insanın yüreğine düşünerek veya (anlayarak) okuyarak neden yerleşemesin?

Benim işim kendi gördüğümü, düşüncemi yazmak. Her ne kadar sürç-i lisan ettiysek affola... Ola ki birini kırdıysak ona da affola. Niyeti karşı tarafı taşlamak olan paylaşımlar değildi yaptıklarım. İnşallah bu ülkenin benim gibi düşünen pek çok din alimleri de vardır. (Tıpkı hurilerle, nurilerle işi götürenlerin de çok olması gibi)

Sevgiler herkese...
 

Gençler,
Yazdıklarımdan anlamalısınız ki,
Okullar insanları yetiştirmeye yetmez.
Kendinizi yetiştirmek zorundasınız,
Bunun için okumak zorundasınız.
İnsanlara o***puçocuğu diye küfretmemek gerektiğini öğrenmek için,
Kemal Tahir'in Karılar Koğuşu'nu okuyup Tözey ile tanışmanız gerekiyor...
Hepsi sapına kadar Türk,
Hepsi sapına kadar Müslüman onlarca yazar,
sırf sizin için binlerce kitap yazdı...
Lütfen anlamsız şekilde karşı tarafa saldırmayı, kutuplaşmayı bırakın artık.
Sadece sizin için yazılmış kitaplar deryasına bir dalın.
Öğrendikçe farklılaştığınızı göreceksiniz.
Dahası Dünya da farklılaşacak o zaman...
Yalanla değil, gerçekten gerçekleşen güzel günler göreceğiz o zaman...
Çalışırsanız ve okursanız.
Vee bir gün gelecek Toplum da farklılaşacak,
Hırla gürle değil. Eğitimle.
 



Değerli yugun, hem etkilendim, hem de çok memnun oldum. Öğretmensiniz galiba. Böyle aydınlık, bilinçli ve toplum dostu öğretmenlerimiz var çok şükür. Teşekkürler.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,957
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst