Ynt: Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun
Sigara sağlığa zaralıdır...
bilmeyenimiz var mı ki bunu?
hiç mi gelmedi maillerimize sigara içen insan akciğeri ile içmeyenin ki.. Geldi..
Üniversitede sağlık okurken Dr. hocalarımızda zararlı derlerdi. Ama kendileri de içerdi.
Akıl sağlığımız yerinde şükür. Verdiği zararın olabileceklerin farkındayız. (tiryakiler olarak)
Ama yasanın bugün ki durumu kişisel haklara saldırı.
İflas edip kepenk kapatacak binlerce milyonlarca işyeri de cabası.
İlk hali aslında çok güzeldi yasanın. Resmi kurum ve kuruluşlar, okullar, toplu taşıma araçlarının tamamı , hastaneler vs yasak.. Olması gerektiği gibi.
Ama siz gidip de Bar'da yasak, restoranda yasak cafe de yasak derseniz bu benim hakkıma tecavüzdür.
Bu gün en sevdiğim cafe nin açık kısmında oturup kahvemi ve sigaramı içemedim. 3 tarafı duvarmış çünkü . YASAK!
Ben nasıl evinde sigara içilmeyen arkadaşlarımın evinde içmiyorsam sigaramı, sigaradan rahatsız olanda içilen yere girmesin o zaman.
34 yaşındayım. Kimseyi özendirmişliğim yok. Sigara içmeyen insana "Yak bir tane yahu ne olacak" demişliğim yok.
Canım ülkemde herşey 4x4 lüktü.. bir dumanlı hava sahamız rahatsız ediyordu herkesi. Onu düzelttiler. Şimdi ülke güllük gülistanlık.
Bir akşam istiklal cd sine çıkın.
İşletmelerin ne kadar boş sokakların ne kadar kalabalı olduğunu görün.
Buyrun gelin bizde içelim. Bizim evde serbest
Ha bu arada dikkat edin. Sigara markası logosu vs olan kıyafet ve takı da yasak cezası 69 tl..