Alınık, ama ne?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan malatya4x4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,922

malatya4x4

Ana Kamp
Deneyimil gezenbilir ailesi fertlerinden bir konuda fikri yardım talep etsem yardımcı olurlar mı acaba?

Bir offroad aracı almaya kararlıyım. Bende 2006 Ford Focus GHİA TDCİ var, eşimde de küçük bir araç var. Her iki araç da yakıt olarak oldukça tasarruflu. Alacağım araç evdeki üçüncü araç olacak.

Çelişki yaşadığım konu şu: Acaba Focus'u satıp iyi bir arazi aracı mı alsam? (Tabi bu durumda alacağım arac, hem şehir içinde hem de şehir dışında kullanılacak ve vergi ile yakıt giderleri gözümü korkutuyor. Yılda ortalama 15 ile 20 bin km yapan birisiyim ve şehirlerarası yollarda Focus çok avantajlı, vazgeçmek zor.)

Öte yandan fiyatı makul (10-15 bin lira arasında) bir Suzuki Samurai veya Vitara alıp sadece dağda bayırda kullanmak da ikinci seçenek olarak kafamı meşgul ediyor. Ama bu durumda da evin önünde 3 araç olması ayrıca psikolojimi bozacak gibi de görünüyor. Her biriyle ayrı ayrı ilgilenmek gerekiyor. Bakımları, vergi ve TÜV muayeneleri vs. iyice gözümü korkutuyor. Ama yine de bu seçenek şu anda daha baskın geliyor. Gezenbilir ailesinden bazı araçlarla ilgilendiğimi ve sahipleriyle yazıştığımı da belirteyim.

Siz olsaydınız ne yapardınız?
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Alınık, ama ne?

arkadaşım hiç boşuna piskolojini bozma bin paşa paşa araçlarına bak keyfine ...samurai akdenizde iyi olabilir ama malatya gibi bölgelerde zaten iş yapmaz cok sorun yaşarsın profosyenel araç alsan bu s eferde yakıttı vergi idi s eni cok boğar dertsiz başına dert alma bence :smiley:

Ben olsam focusu satar güzel bir vitara alır, istediğim kadar modifiyesini yapar (yavaş yavaş) biner gezerdim... Bizde benzer bir sorun vardı nissan primerayı sattık, vitara aldık oldukça memnunum....

unal' Alıntı:
arkadaşım hiç boşuna piskolojini bozma bin paşa paşa araçlarına bak keyfine ...samurai akdenizde iyi olabilir ama malatya gibi bölgelerde zaten iş yapmaz cok sorun yaşarsın profosyenel araç alsan bu s eferde yakıttı vergi idi s eni cok boğar dertsiz başına dert alma bence :smiley:

Keşke bu seçeneğim olsa. Ama virüsü kaptım:smiley: En azından böyle hissediyorum.

Bence 2001 - 2006 arası 5 kapılı bir grand vitara almanız eğer sürat kaygınızda yoksa yüksetme kitiyle tüm beklentilerinizi karşılar diye düşünüyorum

2001-suzuki-grand-vitara-imag0166.jpg

980405-007a.jpg

untitled.jpg

Yazan tüm gezenbilir üyelerinin fikirleri ve önerileri için teşekkür ederim. Farklı görüşleri de bekliyorum. Saygılarımla...

merhaba;
2006 Ford Focus GHİA TDCİ heralde 20-25 bin TL arası ediyordur.
Eğer arazi şartlarında sıkıntı yaşamak istemiyorsanız 3 kapı yani kısa şase bir pajero veya bir vitara tercih edebilirsiniz.
Ancak bu isteklerin hepsi sizin beklentileriniz doğrultusunda değişkendir..
Yani arazi şartları, aracı hangi amaçlarda kullanacağınız ve tabiki araçta yapmak istediğiniz değişiklikler (Yükseltme, vinç, sepet...) vb..
Dolu bir araç da alabilirsiniz o paralara ama bunların hepsi sizin tercihleriniz doğrultusundadır..
En kısa zaman zarfında istediğiniz tarzda bir arazi aracı bulmanız diileğiyle Kdz. Ereğliden sevgiler..

malatya4x4' Alıntı:
Yazan tüm gezenbilir üyelerinin fikirleri ve önerileri için teşekkür ederim. Farklı görüşleri de bekliyorum. Saygılarımla...

Farklı görüş olarak sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile modeli yüksek aynı zamanda hem vergi hemde yakıt acısından düşük maliyetli bir araç arıyorsunuz ve sizin istek ve beklentilerinize uygun olan tek araç vitaradır onun başka alternatifi cok zordur yoksa tavsiye edilecek bir sürü arac var ama sizin yazdıklarınızla uyuşmuyor

Bana da sorarsan kardeşim malum siteye git orada Mitsubishi Pajero 2.8 turbo int. dizel araçlar var hem yakıtı ekonomik ,hem vergisi ,hem sağlam ,hem konforlu ,hem uzun yol ,hem dağ bayır dinlemez başka bişey demem araçta aramam üzerinden inmek istemezsin banada dua ediverirsin kolay gelsin

slm aracı alırken iyi hesap yapmak gerekiyo bence
1.agır off road yapacakmısınız
2.araçtan beklentileriniz nedir
3.tam donanım istiyomusunuz.
şimdi hem şehir içi hem off road (ama safari ve hafif off road ) ise suzuki vitara 4 kapı. mitsubishi pajero 4 kapı. hyundai galloper 4 kapı (standart donanım) yeterli
yok sadece off road ise o zaman pajero 3 kapı. suzuki 3 kapı .(arazi lastigi mt. yükseltme kiti. sepet .tampon.vinç.....)

senaryo bu tabi bunlar tamamen sizin beklentinize baglı

Ben olsam focusu satar güzel bir vitara alır, istediğim kadar modifiyesini yapar (yavaş yavaş) biner gezerdim... Bizde benzer bir sorun vardı nissan primerayı sattık, vitara aldık oldukça memnunum....

Ankara istanbul için evet. Malatyadaki imkanlarla bakımı zor olur. Geçenlerde bitanesinin şanzımanı ankaraya tamire gönderildi, bakalım haberlerini beklemekteyiz acaba ne oldu akibeti...

sen kimseyi dinleme abicim madem 3 araba alacak kadar paran var ne düşünüyosun vergisini yakıtını şusunu busunu git en babasından bir zj yada wj al bin aslan gibi suzuki falan hikaye....suzuki hayranları kızmasın harbi hikaye 5,2 nin gücü bambaşka

Pajerolar su aralar en matikli seçenek . Dizeli, benzinlisi 93-99 model arası hepsi olur. 3.5 v6 LPG ile sehir ici 40 krs yada 20 lt. LPG yakıyor . 200 beygirlik bir araca biniyorsanda çok ekonomik :smiley:. Yakında piyasası çok yukselicek acele edin. ;D

Tempus' Alıntı:
Pajerolar su aralar en matikli seçenek . Dizeli, benzinlisi 93-99 model arası hepsi olur. 3.5 v6 LPG ile sehir ici 40 krs yada 20 lt. LPG yakıyor . 200 beygirlik bir araca biniyorsanda çok ekonomik :smiley:. Yakında piyasası çok yukselicek acele edin. ;D
evet evet yükselecek acele edin ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR