Almanya´da Romantik Ren Rotasi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,506

Akdeniz45

Otelde misafir karavanda evimizdeyiz
Yer
Almanya
http://www.rheintourist.de/hauptseite.php

Yukardaki linkte gördügünüz Romantik Ren, Ren nehrinin, Köln-Mainz arasindaki bölümüdür. Linkte gördügünüz nehirin üzerindeki sehir isimlerine tiklayarak, bu yerlesim yerleri hakkinda bilgi alabilirsiniz. Resimleri görebilmek icin de, acilan pencerede gördügünüz „Bilder=Resimler“ kelimesi üzerine tiklayiniz.

Isvicre´de, Alp daglarinda dogan, 1233 km uzunlugundaki Ren nehrinin cevresinde 50 milyon insan yasamaktadir. Avrupa Birliginin de etkisiyle , nehirin su kalitesi son yillarda büyük ölcüde düzeldi.

Gecen Cumartesi ve Pazar (7-9. Mayis 2011) gecelerini, asagidaki göreceginiz Braubach sehrindeki kampdisi konaklama yerinde (Stellplatz) gecirdik. Pazartesi günüde, Braubach –Wiesbaden arasinndaki Ren kiyilarini gezdik ve cok begendik. Bu cevreye yolu düsenlere tavsiye ederiz.

Romatik Ren Rotasindaki Kampdisi Kalinabilecek Yerler:

Wiesbaden

Reisemobilhafen Wiesbaden
50 karavan kapasiteli, sehir merkezine yakin bir yer.
Günlük ücret : 12 €, dus ve WC var. Elektrik ve temiz su icin ilave ücret.
Koordinatlari :N50°3´21´´ E E8°12´39´´

http://www.reisemobilhafen-wiesbaden.de/

Eltville

Parkplatz Weinhohle
20 karavan kapasiteli, Merkeze yakin bir yer.
Ücretsiz. Elektrik, su ve WC bosaltma birer Euro.
Koordinatlari :50°1´32´´ - E8°6´57´´

Bingen-Gaulsheim

Wohnmobilpark Bingen
39 karavan kapasiteli.
Günlük ücret : 7.5€. Ayrica elektrik 2€ + Internet ilk saati 2 € sonra 50 Cent.
Koordinatlari :N49°58´7´´ - E7°56´38´´

Trechtingshausen

Wohnmobil-Camp Marienort
20 karavan kapasiteli.
Günlük ücreti : 7-10€ + Elektrik 3 €
Koordinatlari :N50!0´16´´ - E7°51`20´´

Bacharach

30 karavan kapasiteli
Günlük ücret 7€ + Su 1 € + Elektrik 2.5€
Koordinatlari :N50°3´23´´ - E7°46´14´´

Oberwesel

Bir sarap üreticisinin yeri.
25 karavan kapasiteli.
Günlük ücret : 6 €. Sarap satinalindiginda veya yemek yenirse, yer ücreti alinmiyor.
Koordinatlari :N50°5´41´´ - E7°44´4´´

Oberwesel

Ayni sehirdeki ikinci yer.
20 karavan kapasiteli.
Günlük ücret :8.50€ + Elektrik 3 € + Internet 2 €.
Koordinatlari :N50°6´8´´ - E7°44´11´´

Braubach

16 karavan kapasiteli (bizim kaldigimiz günlerde 30`un üzerinde karavan vardi).
Günlük ücret : 7 € +WC bosaltmak 1 € + Atik su bosaltmak 1€ + Elektrik 50 Cent/kw/h +Dus 1€
Koordinatlar: N50°16´11´´ - E7°38´50´´
7 Mayis 2011 günü günes batarken buraya geldigimizde nehir kiyisinda duracak yer kalmamisti (Cumartesi günüydü ve hava cok güzeldi), ama bizim durdugumuz yerde, karsi tepenin üzerindeki güzel bir satoya bakiyordu. Pazar sabahi ilk isimiz, nehir kiyisinda bosalan bir yeri kapmak oldu.
Buradaki hemen bütün karavancilarin yaptigi gibi tenteyi acip masamizi nehir kenarina kurduk. Bu nehir, gemilerin gectigi bir otoban gibi. Arkasi arkasina, degisik tipte ve degisik ülkelerden gelen gemiler geciyor önümüzden. Bizde evimizin birinci katindaki balkondan nehri ve gecen gemileri seyreder gibiyiz.
Buradaki büfeden icecek seyler temin etmek mümkün. Dus ve Tuvaletleri cok temiz.

[attachment=1]

Aksam geldigimizde nehir kiyisinda yer kalmamisti.

[attachment=2]

Biz de bu güzel satoyu görecek sekilde durduk.

[attachment=3]

Bu güzel satonun gece görünüsü

[attachment=4]

Nehirin kenarinda aksam.

[attachment=5]

Bu nehir gemilerin gectigi bir otoban gibi.

1-Nehir kenarinda yer yok.JPG

2-satonun gündüz görünüsÃ

3-Gece satonun görünüsü.JPG

4-Nehir kenarinda aksam.JPG

5- Gemilerin gectigi bir otoban gibi.JPG

Etiketler
Ynt: Almanya´da Romantik Ren Rotasi

Simdi de hemen yanimizdaki (100m) Braubach sehrini gezelim.

Sehire girince ilk önce bu kapisi acik sarap lokali dikkatimizi cekti.
[attachment=1]

[attachment=2]

Sevmeyen, sarki/türkü söylemeyen ve icmeyen, hic gercekten neseli olamaz, deniliyor.
[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Neuwied

Yachthafen Neuwied
48 karavan kapasiteli (Cekme karavanda kalabilir)
Günlük ücreti :7 €
Koordinatlari :N50°24´51´´ - E7°28´48´´
http://www.wohnmobil-atlas.de/detail/137/neuwied/yachthafen-neuwied.html

Andernach

Wohnmobilstellplatz Andernach
70 karavan kapasiteli.
Günlük ücret :5 €
Koordinatlari:N 50°26´31´´ - E7°24´29´´

Remagen

Stellplatz Goldene Meile
30 karavan kapasiteli.
Günlük ücret :12 € + 1 € elektrik + 1 € WC ve atik su bosaltma.
Koordinatlari : N50°34´34´´ - E7°14´54``

(Gecen yil burada bir gece kaldik ve cok begendik. )
http://www.camping-goldene-meile.de/

7-sarap lokali.JPG

6-Braubach4.JPG

8-Sevmeyen, sarki,türkü söylemeyen ve icmeyen, hic bir

9-Tor.JPG

10-Braubach5.JPG

Sağolun Hüseyin bey,

Böylelikle sizi , eşinizi ve aracınızıda görmüş olduk. Türkiyedekiler kızmasın ama son 4-5 haftadır avrupanın havası türkiyeye oldukca fark atıyor.

Norveç gezi anılarınızıda dört gözle bekliyoruz.

Iyi yolculuklar... :smiley:

Akdeniz45' Alıntı:
Sevmeyen, sarki/türkü söylemeyen ve icmeyen, hic gercekten neseli olamaz, deniliyor.

Bu sözü çok tuttum; bir de "bira, patates ve çalışmaktan başka birşey bilmez bu Almanlar" derler!.. :D

Avrupa için önemli bir başvuru kaynağı oluşturduğunuzu daha önce bir yerlerde belirtmiştim; sürmesi dileğiyle!

İyi geziler...
Cavid Sezen

Teşekkürler Hüseyin bey.İlk fotoğraf karesinde ki gibi bir ortamda olmayı istemeyecek bir insan düşünemiyorum.Diğerleri varsa onlarıda hararertle bekliyoruz.

Akdeniz45' Alıntı:
[attachment=3]

Herhalde bana katılırsınız '' Gezmeyenlerde neşeli olamaz'' diyebilirmiyiz.

Hüseyin bey, EvliyaCelebi2'ye katılıyorum sizleri ve karavanınızı görmekten mutlu olduk, gezilerinizi ve bilgi paylaşımınızın
devamını rica ediyorum.Selamlar.

Mesut bey, buralar size uzak degil. Önümüzdeki yil burada beraberce bir hafta sonu gecirebiliriz. Norvec gezisi hazirliklari bitti sayilir. Persembe günü yola cikiyoruz.

Cavid bey haklisniz, bira ve patatesi Almanlar hala severler. Fakat Alman mutfagi biz Türklerin sayesinde oldukca zenginlesti. Saniyorum Almanya´da en etkili oldugumuz bir konu bu. Bugün TV, internet ve turizm sayesinde dünya cok kücüldü. Almanlar calismanin yanisira gezmeyi de kesfettiler.

Bülen bey böyle yerlerde biz günlük kaygilarimizi unutuyoruz, dinleniyoruz. Yanimizdaki karavanda emekli bir kari koca ile biraz sohbet ettik. Bu cevreyi cok iyi taniyorladi. Hic sormadigimiz halde, bize yeni yerler tarif ettiler ve nereden uygun fiyata alisveris yapabilecegimizi söylediler. Karavancilar arasindaki bu yardimlasma cok güzel bir sey.

Güngör bey, saniyorum bu yazi yazildiginda ancak at arabalariyla gezmek mümkündü ;D. Simdi olsa sizin dediginiz gibi:
„Sevmeyenler, sarki/türkü söylemeyenler, icmeyenler ve karavanla gezmeyenler neseli olamazlar“ olurdu.

Mustafa bey merhaba. Bu türlü rotalar hazirlarken hep cekme karavanla da kalinabilecek yerler varmi diye bakiyorum. Bu kampdisi yerlerin yakinlarinda cok güzel kampinglerde gördük. Herhalde ilk geziniz yaklasti.

Hüseyin abi çekme karavanım dün italya trieste limanından gemiye yüklendi.Ay sonu teslim alacağım.Nasipse haziranın 26 sında yola çıkıyorum. Selamlar.

Mustafa güle güle kullanman dileğiyle, tekeri hiç durmasın. Ayrıca fotoğrafları ve ithal sürecini umarım bizimle paylaşırsın, merakla bekliyoruz
Selamlar
Fatih

selam arkadaşlar Mustafa kardaş karavanın hayırlı olsun allah kaza bela göstermesin Hüseyin bey önceden haberim olsaydı o güzelim şatonun önünde sizlere eşlik etmek isterdim ben o yere fazla mesafem yok, ama kısmet değilmiş inşallah başka birgün.

saygılar Halil Buruk

Halil bey biz o bölgeyi cok sevdik. Mutlaka tekrar gelecegiz. Görüsebilirsek sevinirim.

Huseyin bey bu Tur'u yapmak için Şubat ayı nasıl?
Çok soğuk mü olur?
Malum cocuklar okuyor ve en uygun ve sakın zamanın Şubat tatili zamanı olacağını düşündüm.
Siz hangi ayda gezmeyi tavsiye edersiniz.

Hasan bey yazinizi bügün gördüm. Gec oldu, özür dilerim. Subat ayinda Almanya soguk/karli/yagmurlu olur genellikle. Ben gezilere 15 nisandan sonra basliyorum. Karli bir günde Ren nehri kenarinda olmaninda zevkli tarafi olabilir ama Subat ayinda geceleme yerlerinin bazilari kapali da olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR