Ambulans Tipi Land Rover Defender 110 Binek Olur mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eeskobar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,711

eeskobar

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar

Bende LR defender ı olanlar arasına katılmak istiyorum bunun için bir kaç şey soracaktım

ambulans tipi land rover defender ruhsat değişikliği ile binek tipi haline geliyormu(5 kapılı) duyduguma göre eskiden geliyormuş şimdi olmuyormus
ve eğer oluyorsa ruhsat değişikliği ile kupanın toptan değişikliği bana kaç liraya gelir bana da yardım ederseniz çok sevınırım

:-\

Etiketler
Ynt: Ambulans Tipi Land Rover Defender 110 Binek Olur mu?

Anbulans kasayı binege çevirmek yerine binek bir 110 almak her yönden sizi daha az yoracaktır bunu bütün samimiyetimle belirteyim.

Olmaz diye birşey yok, olur. Yapan da var. Ancak, gerçekten çok yorucu olur. 110 kasa alıp şaseden yapsanız daha az uğraşırsınız.

tamamda herkes işin maliyet ve zorluk tarafına bakıyor bence eeskobar da defenderle tanışmak istiyor onu alıp uğraşmak istiyor bırakın yapsın
uğraşmak birşeyler ortaya çıkarmak yani sonuç çok güzel

kokteknik' Alıntı:
tamamda herkes işin maliyet ve zorluk tarafına bakıyor bence eeskobar da defenderle tanışmak istiyor onu alıp uğraşmak istiyor bırakın yapsın
uğraşmak birşeyler ortaya çıkarmak yani sonuç çok güzel

İyi söylüyorsun da Bülent, biz de uğraşmasın, Defender işle tanışmasın demiyoruz. Onca uğraş ve masrafı 110 kasa 5 kapılı bir araca yapsa sonuç daha da güzel olmaz mı?

nkurtkaya' Alıntı:
İyi söylüyorsun da Bülent, biz de uğraşmasın, Defender işle tanışmasın demiyoruz. Onca uğraş ve masrafı 110 kasa 5 kapılı bir araca yapsa sonuç daha da güzel olmaz mı?

Geçtiğimiz haftasonu bir dost sohbetinde sadece tavan sacının 4000 TL civarında olduğu söylendi bana ..Doğruluk payı nedir bilemem hiç araştırmadım fakat Yunus Bey'in eski zamanlarda ön kaputun 1000 TL olduğunu söylediğini hatırlıyorum..Empatik davranmaya çalışıyorum..Ambulans Kasalı Defender almaya kalksam 93-94 Model ve çok temiz bir tane araştırırdım..Alım maliyeti de en az 15 000 TL olurdu..Bunun üzerine yukarıda saydığım kaporta masrafı ve işçilikle beraber en az 10 000 TL eklemem gerekirdi..Buna karşılık piyasada 25 000 TL fiyatla oldukça iyi ve donanımlı araçlar olduğu düşünülürse bana çok yararlı gibi gelmiyor..Beğeni de göreceli bir kavram o yüzden elimizdekileri paylaşmaktan öte bir şey gelmez elimizden..

Saygılarımla

Cenk

Merhaba cevap verdiğiniz için gerçekten çok tesekkurler. Biran kimse cevap vermeyecek diye ümidimi kesmiştim

Benım ambulans tipi almak istememdeki temel neden bu araç 97 model ve çok temiz garajdan çıkmamış ve biliyor olmam. Arazili araçlara karşı ilgim hep vardı ama Daha önceden bu arabayı hiç sevmezdım ama demekkı sürmek lazımmış yaşayan bilir gerçekten tutku haline gelıyor. eger dediğiniz gibi binek hale getirmek 4000 den fazla tutuyorsa o zaman direk binek almak daha iyi gibi gorunuyor. peki binek olarak 95 model ve üzeeri defender 90 yada 110 almam için ne kadar para biriktirmem gerekiyor ;)

97 model, TR deki defenderlar arasında baya yeni sayılır :smiley: , eğer ucuza alabilirseniz, kasa da bulursanız, emeğe değecek yeni ve güzel bir defender ınız olur...

eeskobar' Alıntı:
... peki binek olarak 95 model ve üzeeri defender 90 yada 110 almam için ne kadar para biriktirmem gerekiyor ;)

Biriktirilmesi gereken para model yılından ziyade aracın donanımı ve durumu ile alakalı. Örnek vermek gerekirse, 87 model askeriye, özel harekat çıkması araçları 7 bin civarı MKE'den 4 bin civarı almak mümkün. Ama aynı araçların toplanmış olanları 20 bin 30 bin ya da daha fazla edebilir.

Defender'da model bence önemli değil, aracın durumu önemli. Mekaniği ve motoru. Kaporta ve döşeme istendiği gibi yaptırılabilir.

1998 model bir 300Tdi ihalesine iştirak etmiş idim. 27 bin TL üzeirne satıldı ihalede. Alıp satan da bu işin ticaretini yapan bir usta, aynı zamanda forum üyesi. Aracı ihale öncesi araştırdım. Motorun bir kere rektefiye olduğunu ve daha sonra silindir kapak contasının değiştiğini öğrendim. Hatta aracı kullanma imkanım da oldu, 345 bin km de ve yürümüyordu. Neyse... alan kişi bu aracı satarken km'sini ne gösterdi? Motor için ne dedi? İşte bunları bilince de 98 model olması hiçbirşey ifade etmiyor. Mekanikde ve motorda sorun yoksa o arabaya harcanak para ve zaman hakkını verecektir.

Daha önceden bu arabayı hiç sevmezdım ama demekkı sürmek lazımmış yaşayan bilir gerçekten tutku haline gelıyor. eger dediğiniz gibi binek hale getirmek 4000 den fazla tutuyorsa o zaman direk binek almak daha iyi gibi gorunuyor. peki binek olarak 95 model ve üzeeri defender 90 yada 110 almam için ne kadar para biriktirmem gerekiyor ;)

[/quote]

Bu tip ikilemleri ben de yaşıyorum malesef..Bir sabah uyanıyorum diyorum ki hemen gideyim 88-89 model 8 - 12 bin lira arası bir defender dizel alayım vereyim güvenilir bir ustaya şasiye kadar soyup her contasını değiştireyim..Sonra aklıma Hasan Bey ( hfb44 ) geliyor..Bu dediğimi yapmış biridir kendisi ve toplam harcaması ( bana geçen hafta söylediği hali ile ) 44 -45 bin TL....Yok diyorum bu işin altından kalkamam..Sonra sahibinden.com'u açıyorum..Nejat Bey ilan vermiş aslan gibi arabasına..O'na da nakitim yetmiyor.. 14 -15 bin aralığında , üzerinde azıcık oynama yapılmış Defender'lara bakıyorum güvenemiyorum...Sonra sizin örneklendirdiğiniz tipte ambulanslara bakıyorum..Size söylediğim sözler aklıma geliyor...Ooooooof offf ...

*** Bu ikilemden öte birşey oldu belki ama amacım sadece yalnız olmadığınızı belirtmekti..

Saygılarımla

Cenk

nordic1903' Alıntı:
Bu tip ikilemleri ben de yaşıyorum malesef..Bir sabah uyanıyorum diyorum ki hemen gideyim 88-89 model 8 - 12 bin lira arası bir defender dizel alayım vereyim güvenilir bir ustaya şasiye kadar soyup her contasını değiştireyim..Sonra aklıma Hasan Bey ( hfb44 ) geliyor..Bu dediğimi yapmış biridir kendisi ve toplam harcaması ( bana geçen hafta söylediği hali ile ) 44 -45 bin TL....Yok diyorum bu işin altından kalkamam..Sonra sahibinden.com'u açıyorum..Nejat Bey ilan vermiş aslan gibi arabasına..O'na da nakitim yetmiyor.. 14 -15 bin aralığında , üzerinde azıcık oynama yapılmış Defender'lara bakıyorum güvenemiyorum...Sonra sizin örneklendirdiğiniz tipte ambulanslara bakıyorum..Size söylediğim sözler aklıma geliyor...Ooooooof offf ...

Sizin için formül: 15 bin civarı temiz bir 110-83 (2.5 benzinli) alın, oynanmamış olsun. Bırakın boyası döşemesi eski olsun. Lastik, vinç, şnorkel, kilit ( 4 bin TL) taktırıp keyfini sürün. 15 bini peşin 4 bini istediğiniz zaman taksitle. Sonrası keyfinize göre, ister boyatın, ister döşeme yenileyin.

15 bin 2.5 benzinli 110 için çok iyi para, en alasını bulursunuz. 12-13'e de iyi durumda olanlar var.

nkurtkaya' Alıntı:
15 bin 2.5 benzinli 110 için çok iyi para, en alasını bulursunuz. 12-13'e de iyi durumda olanlar var.

Nejat Bey ;

Eğer satılmazlarsa aybaşında aşağıdaki üçlüden birinde karar kılmak istiyorum..Benim öyle ağır off-road talebim yok..Daha çok Mustafa Bey ( MKG ) benzeri bir araç hedefim var tabi tek farkı Puma Motorlu olacak olması...Tabi bu aracı aldıktan sonraki üç yılı kapsayacak bir hedef..Hayırdır siz neden ilan verdiniz :smiley:) Yeni bir proje mi var yoksa ?

Saygılarımla

Cenk

http://www.sahibinden.com/2000_km_de_1987_model_landrover_defender_antalya_da_satilik-69WQQaXQQ20219861WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/bakimli_4x4_dizel_ingiliz_defrender-63WQQaXQQ20119030WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/orjinal_110_defender_2_5_dizel-74WQQaXQQ19978915WQQpXQQdisplayitem

nordic1903' Alıntı:
Eğer satılmazlarsa aybaşında aşağıdaki üçlüden birinde karar kılmak istiyorum..Benim öyle ağır off-road talebim yok..Daha çok Mustafa Bey ( MKG ) benzeri bir araç hedefim var tabi tek farkı Puma Motorlu olacak olması...Tabi bu aracı aldıktan sonraki üç yılı kapsayacak bir hedef..Hayırdır siz neden ilan verdiniz :smiley:) Yeni bir proje mi var yoksa ?

3'ü de güzel araçlar. Puma'ya geçişi benzinliden de yapabilirsiniz. 2.5 benzinli motor (83 hp) 2.5 dizele göre daha güçlü (68 hp) ve ucuz olduğu için düşünülebilir. Hele ki motor değişikliği düşünüyorsanız neden daha fazla veresiniz ki. Evrak işleri dizel-benzinli farkından daha az tutar. Ayrıca motor değişikliğinde tek alternatifiniz Puma olmaz, V8 de seçenekler arasında olur.

Benim satma sebebim biraz "kaşıntı"dan ibaret. Etrafımda V8 virüsü çok hızlı yayılıyor ve bana da bulaşmaya başladı gibi :smiley: hayırlısı...

nkurtkaya' Alıntı:
3'ü de güzel araçlar. Puma'ya geçişi benzinliden de yapabilirsiniz. 2.5 benzinli motor (83 hp) 2.5 dizele göre daha güçlü (68 hp) ve ucuz olduğu için düşünülebilir. Hele ki motor değişikliği düşünüyorsanız neden daha fazla veresiniz ki. Evrak işleri dizel-benzinli farkından daha az tutar. Ayrıca motor değişikliğinde tek alternatifiniz Puma olmaz, V8 de seçenekler arasında olur.

Benim satma sebebim biraz "kaşıntı"dan ibaret. Etrafımda V8 virüsü çok hızlı yayılıyor ve bana da bulaşmaya başladı gibi :smiley: hayırlısı...

Nejat bey ;

Şu Benzinli - Dizel dönüşümü konusunu bir netleştirebilsem önüm çok açılacak ama her kafadan bir ses çıkıyor :smiley: Üşenmedim 4-5 ayrı trafik müşavirine telefon açtım bir tanesi evet demedi..Fakat sitemizin forumlarında olur diyen var olmaz diyen var..1990 üstü model almayı çok isterim..Benzinli modellerde çok temiz araçlar da mevcut ama işte şu dönüşüm olayı net değil..Keşke Reha Bey adresleri kaybetmemiş olsaydı..Çok faydası olabilirdi..Bu arada haklısınız V8'in sesi ve performansı tartışılmaz güzellikte fakat yanına bir tüp koymadan yürtmek zor olur benim için..Tüp ise çok tuttuğum bir şey değil...Sanırım size bu virüsü Naci Bey bulaştırdı :smiley: Hayırlısı olsun umarım herşey gönlünüze göre olur...

Saygılarımla

Cenk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR