Amortisör Üzerine Get ile 6 cm Araç Yükseltmek doğru mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolfine Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,429

tolfine

Ana Kamp
Sitenin Duster bölümünde
bir aracın
Sadece amortisörlere müdahale edilerek 5.8 cm yükseltildiği,
lastik ebadı ile toplamda 9 cm yükselme sağlandığı,
amortisörler (belki de ilaveten helezonlar) dışında aracın mekanik aksamında başka hiç bir değişiklik yapılmadığı ve bir süredir aracın sorunsuz kullanıldığı yazılmış?
Bu şekilde bir yükseltme ne derece doğrudur?
Herhangi bir zararı var mıdır?
Varsa ne tür zararlar ne kadar sürede oluşabilir?

Etiketler
Ynt: Amortisör Üzerine Get ile 6 cm Araç Yükseltmek doğru mu?

Duster gibi altyapıda bir arabada bunu yapıp doğru yol budur diyebilecek birisi yoktur sanırım. Her türlü kötü sonuçları olucak sadece şekil olarak güzel görünen bir araba yapılır. Ben ne arazide ne asfaltta öyle bir arabaya canımı güvenip binmem

Tempus' Alıntı:
Duster gibi altyapıda bir arabada bunu yapıp doğru yol budur diyebilecek birisi yoktur sanırım. Her türlü kötü sonuçları olucak sadece şekil olarak güzel görünen bir araba yapılır. Ben ne arazide ne asfaltta öyle bir arabaya canımı güvenip binmem
Yanıtınız için teşekkürler Hocam.
Ben de mevzuyu ilk okuduğumda acizane sizin gibi düşündüm fakat konunun geçtiği mesajda yükseltmeyi yapanın "bu işin ehli biri -Yıllardır 4 çeker araçlarla uğraşıyor - Tam bir sanatkar yaptığı işe güveniyor - site üyesi" olduğu yazılınca bir fikir almak istemiştim.
Bir de Duster bizim kullandığımız araçlardan bir çok yönüyle farklı belki de o tip araçlarda uygun olabilir diye düşünmüştüm.

tolfine' Alıntı:
Yanıtınız için teşekkürler Hocam.
Ben de mevzuyu ilk okuduğumda acizane sizin gibi düşündüm fakat konunun geçtiği mesajda yükseltmeyi yapanın "bu işin ehli biri -Yıllardır 4 çeker araçlarla uğraşıyor - Tam bir sanatkar yaptığı işe güveniyor - site üyesi" olduğu yazılınca bir fikir almak istemiştim.
Bir de Duster bizim kullandığımız araçlardan bir çok yönüyle farklı belki de o tip araçlarda uygun olabilir diye düşünmüştüm.

kim yaptı ne yaptı bilmiyorum ama get ile yükseltme sadece kupa şase arasında oda 2-3 cm leri geçmeden yapılırsa ve aracın kupa şase bağlantıları güçlü ise yapılabilir. Onun dışında yayın üstüne takoz, amortisöre takoz vs gibi şeyler görüntüde büyük lastik takmanızı sağlar, araba yüksek görünür bunun dışında komple zarar ziyandır. Tabi bazen mecburiyetten idareten yayların üstüne 1-2 cm takozlar koyuyoruz ama o işide genelde sabit aks ve helezonlu araçlarda yapıyoruz. Duster gibi bir araçda elimi sürmem orjinal bir yükseltme kiti yoksa

duster kullanıcıları henüz bu konuyu görmedi galiba :smiley: takip

maresal' Alıntı:
duster kullanıcıları henüz bu konuyu görmedi galiba :smiley: takip
Zaten konuyu burda açmamın sebebi
1- duster bölümünde açıp duster kullanıcılarıyla polemiğe girmemek ;D
2- yükseltme işini gerçekten bilen üstadlardan ciddi cevaplar almak

veteriner' Alıntı:
;D

Merhaba,
Konuyu açan "tolfine" değil mi?

veteriner' Alıntı:

Bahsi geçen araç bu

duster.jpg

Kıvanç'ın araba değil mi bu?

Tempus' Alıntı:
katılıyorum , viraja girip te tehlikeye atılmaz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.