Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan son_kral_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,343
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 979,091

yok bişi...

• .

Kullanılan: 3 50.0%
  • .

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6

Etiketler
Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

ARIZASINI BULAMAYAN YADA BULUN MAYAN ARKADAŞ VE ARAÇ SAHIP LERİNİN DİKKATİNE
ÇİFTLİK SERVİSE YANLIZ ÇOK YOGUN GÜN VERİYORLAR

şavcıoff' Alıntı:
ARIZASINI BULAMAYAN YADA BULUN MAYAN ARKADAŞ VE ARAÇ SAHIP LERİNİN DİKKATİNE
ÇİFTLİK SERVİSE YANLIZ ÇOK YOGUN GÜN VERİYORLAR
tmm.gün alayım o vakit.flanş uygulaması yaparsak tekerler biraz dışarı taşacak.
artık sacdanmı olur.plastiktenmi olur bilemem.dodik uygulaması lazım.bilgilerinize ;)

son_kral_54' Alıntı:
aynı olması lazım 139,7 bijon aralığı.
sıkıştırılmış alimunyum olursa daha iyi.hafif olur.
alimünyumdan daha uygun bir malzeme gözükmüyor ama kafama takılan bir kaç ince detay var, önce bir araya gelip, matematiğini yapmalıyız...

jeomad' Alıntı:
Şase almıyacamki

Şasesi borulardan yapacam
motor
şanzuman
arazi şanzumanı
şaftlar
tekerler
dingiller

ve bolca del biç kaynak yap
ve vakit
soğuk kış geceleri işimiz ne ?
ilk yaptığım araç 5 hp benzinli 2 ileri 1 geri çapa makinelerinin kırılmış şanzumanı şaft yerine zincir aktarma atv gibi sabit ayna mahrutisiz istavrozsuz yüzdeyüz kilitli arkadan itişli ön arka makaslı 40x40 4 mm lik şasisi olan 30 cm çapında küçük tıraktör lastiği olan direksiyon kutusu uyduramadığımdan halat sarma sistemini uyduruverdiğim direksiyon sistemi olan 2 adet yarış sandalyesi montelenen ağırlığı 100 kg anca gelen lastiği boyunca çamurları yarıp ilerleyebilen ama kumlu zeminde lastik deseninden dolayı giderken olduğu yere gömülen battığı zaman pilotunun el arabası gibi bir tarafını kaldırıp rahatça çıkarabildiği yolda kaldığı zaman efenin kamyonu gibi önüne ip takıp rahatça çekilp götürülebilen pick up ların kasasına sığabilen piknik tüpüylede çalışabilen 20 -25 km surat yapabilen az yakan az kaçan cinsinden sürmesi çok zevkli bir araçtı fotoları olsa koyardım ama 13 sene gecti ama sasisi benim çiftlikte sürünüyor birara bak istersen çok basit ama 2 -3 ay uğraşmıştım yapmak icin

Ooo huseyin bi sen gerekli deneyime sahip olmusun iste. Budeneyim ile buggy yapariz biz. Bu sefer onun 500 hp ligi ni yapcaz iste.
Bana once ucuz bir depo gibi atolye lazim. icine kaynak makinasi ve el aletleri vs filan bide mangal. Semaver. Vs iste
Sonra hurdadan unimog sasesi
Unimog aktarma organlari
45 inc lastier
Plastik koltuk
Uzernini kaplamak icinde bolca boru profiller vs vs
Biz bu kis bu araci yapariz gibime geliyo.
simdi pc basinda bana bunu cad ortaminda ciziminiariyom.
Butun parcalari cizip bicip plana gore monte etcez

unimok bayağı büyük bir alet difransiyel şaft aksamı diğer arazi araçlarından farklı eskiden ptt de kısa şasi biraz daha ufak unimoklar vardı onlardan bulup yapmak yada sağlamsa onu geliştirmek mesela kupasını çıkartıp farklı borulardan saclardan kaya tırmanmalar gibi birşeyler yapılabilir

ptt o araçların çoğunu elinden çıkardı, piyasada bulunabilir. Ben olsam ben de Unimog yapardım, bize de bir tur verirsin demi :smiley:

Sahibinden de ptt den cikna unimog buldum 2 tane kisa. Sase
Bende bunlari soymayi dusunuyorum.

Ama motor soru isareti. Ben buyuk 400-500 hp lik motor istiyom. Ama unimog un agir devirli sistemini napar bu motor ?

Serko' Alıntı:
ptt o araçların çoğunu elinden çıkardı, piyasada bulunabilir. Ben olsam ben de Unimog yapardım, bize de bir tur verirsin demi :smiley:
Sadece bana yapmiyacazki. Hepimize yapacazki tadini cikaralim. Ben yalniz bineceksem napayim boyle araci. Hepimize birer tane cikarmamiz lazim. Niye depo atolye bulalim diyorum. Icine gerekli yapim malzemelerini koyup tam bi garajimiz olsunki. Haftada bir arac yapalim fena mi olur :smiley:)

[attachment=3][attachment=2][attachment=1]

joel4bsy8.jpg

Mercedes-Unimog-Concept-Cabrio-631.jpg

jake.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR