Antalya'da Turbo Bakımı Yapan Yer Aranıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhana Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,337
Ynt: Antalya'da Turbo Bakımı Yapan Yer Aranıyor

vosdost' Alıntı:
Isıtma bujısının parca koduyla elektrık malzemesı toptan satıs yapan yerlerde bulabılırsınız.
herhangi bir elektrik toptancısında bulunurmu.?Antalyadayım.burdada olurmu?

Etiketler

ayhana' Alıntı:
herhangi bir elektrik toptancısında bulunurmu.?Antalyadayım.burdada olurmu?

Bulunması lazım. Fakat parca kodunu bılmenız lazım.Aracın marka modeline gore bulmanız cok zor olur.
Araclardakı bır cok parca baska marka ve modelde mutlaka kullanılmıstır. Bunun sebebıde uretıcı fırma aracın her parcasını uretmez ve dıger uretıcı fırmalardan satın alır. Ornek olarak Eskı kasa mıtsubıshı koltların su devır daımı hyundaı accent ıle bıre bır aynı. Mıtsubıshı ve hyundaı su devırdaımını aynı fırmadan temın etmısler.

işte bütün meselede bu.parça kodunu netten aradım bulamadım.nerden bulabilirim.bilen varmı.kızdırma bujisi röle numaraları.2002 gc 2.7 crd.lim.

0100226379 BERU adet 20 lira gibi
0 250 202 045 BOSCH adet 24 lira gibi
A 001 159 49 01 MERCEDES 35 lira gibi
Mercedes w 202-203-210 -211- 212 kasalar M kasalar G kasalar sprinterlerin 2,0/4,0 CDİ bütün motorları bu kızdırma bujisini kullanıyor,
Motor mercedes oldugundan mercedes parçacılarına yada ahmet beyin dedigi gibi oto elektirik malzemesi satanlara büyük şehirlerde bauhaus türü yerlerin oto bölümlerindede var.

CEM50' Alıntı:
0100226379 BERU adet 20 lira gibi
0 250 202 045 BOSCH adet 24 lira gibi
A 001 159 49 01 MERCEDES 35 lira gibi
Mercedes w 202-203-210 -211- 212 kasalar M kasalar G kasalar sprinterlerin 2,0/4,0 CDİ bütün motorları bu kızdırma bujisini kullanıyor,
Motor mercedes oldugundan mercedes parçacılarına yada ahmet beyin dedigi gibi oto elektirik malzemesi satanlara büyük şehirlerde bauhaus türü yerlerin oto bölümlerindede var.

süpersin dostum.tşklr.ancak bunlar bujilermi rölelermi.bana rölelerin lazım.

Bu parça kodları kızdırma bujilerine ait röle bildiginiz sinyal flaşörü veya far rörelesi mantıgı ile çalışır sargıdan tel kopması yapmadıysa platinleri meme yapmış veya yapışmıştır kapagını dikkatlice açın platinlerini kontrol edin yenisi mercedes orjinli oldugu için biraz tuzludur kodunu araştırayım yinede.

Eger röleniz bu ise W124 kasa 5 silindirlilerle aynı.

xx1.jpg

dostum orda 2 adet röle var.becerebilirsem bende resimleerini çekip koyacağım.rölenin birinde birleşme yerinde erime de olmuş..zannedersem bu olay benden önceki sahibinde olmuş.röle platinlerini temizlediler.giriş yerindeki metali sıkılaştırdılar.birde böyle dene olacakmı dediler.ben antalyadayım.araç sadece don olduğu 3 gün sabahları çalışmadı.araç diğer tüm günlerde sorunsuz çalışıyor.aracı bilgisayara soktuk.bir şey bulunamadı.3 ayrı kişiye ısıtma buji sistemini kontrol ettirdim.hepsi sağlam dedi.usta rölelerden şüphelendi.şimdi yeniden don olunca gene yapacakmı diye don bekliyorum.:smiley:)olursa röle değiştirme yapacağım.

Sogukta dızel calısmıyorsa 1-2 arac calıstırma yontemı vardır. Ama arac yenı olunca bu yontemlerı uygulamak ayıp olur.

vosdost' Alıntı:
Sogukta dızel calısmıyorsa 1-2 arac calıstırma yontemı vardır. Ama arac yenı olunca bu yontemlerı uygulamak ayıp olur.
traş losyonu, deodorant gibi şeylermi ;D ;D ;D ahmet bey.

CEM50' Alıntı:
traş losyonu, deodorant gibi şeylermi ;D ;D ;D ahmet bey.

Tras losyonu ve deodorantı hıc denemedım. Yanan bır gazete parcası iş görör. Tek mars duzerınde :smiley: :smiley:
Ankarada öğrenciyken üst komsumda burunlu kırmızı Man kamyon vardı. 24 v. Sogukta calısmayınca benı uyandırıdı. '' Arac calısmadı sunu calıstıralım. '' Akunun bırısı zayıf ve kompresor cok dusuk. Vosvosdan aku takvıyesı ve bır gazete kagıdı. Ben Kaput ıcınde gazeteyı yakar hava emısıne yaklastırıdım. Tamam dedıgımde mars, koca makına uyanırdı :smiley: :smiley:

Bu röleler üniversal gibi görünüyor soket kısımları uyanlarla amper degerleri örtüşenlere elektirik malzemecilerine bakın
(yalnız parça satan arkadaşların hangi arabaya takacan abi yaklaşımı size 1 liralık parçayı 5 liraya takmak ;D ;D ;D için ilk cümlesidir)

Ahmet bey faun'a eterli üstübüyü yutturdumuz ;D ;D ;D mazi canlandı ama ne motor varmış ilk harekette üstübü eksozdan alev topu olarak bir kaç saniye sonra çıktı.

3xx.jpg

CEM50' Alıntı:
Bu röleler üniversal gibi görünüyor soket kısımları uyanlarla amper degerleri örtüşenlere elektirik malzemecilerine bakın
(yalnız parça satan arkadaşların hangi arabaya takacan abi yaklaşımı size 1 liralık parçayı 5 liraya takmak ;D ;D ;D için ilk cümlesidir)
internette fiyatları 1 dolar civarında.

CEM50' Alıntı:
Ahmet bey faun'a eterli üstübüyü yutturdumuz ;D ;D ;D mazi canlandı ama ne motor varmış ilk harekette üstübü eksozdan alev topu olarak bir kaç saniye sonra çıktı.

Bey takısını kulanmıyabılır mısın? Cok resmı toplantı havası oluyor. :smiley:
Eter koklatmak tamamda eterlı ustubu yuturmayı ılk defa duyuyorum. :smiley: Ustubu motorun bır yerınde sıkısma sansı yok mu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR