Ynt: Araç Alacaklar Dikkat 174000 Kilometre 95000 Oldu
Herkeze merhabalar..
Bu memleketin insanları okadar iyi niyetliki ..çakalların sofrasına düşmeye dursun..madur olanlara geçmiş olsun diliyorum..forumdada 3 aydan beri eşim için arac arıyorum diye msj atmıştım..nihayet 20 gün önce muradımıza erdik..erdik ama bu alemde işlerin nasıl döndüğünü baya baya öğrendim..ve bana çok iyi dersler verdi bu arayış..çevremdeki dostlar sayesinde neyin ne olduğunu nasıl olduğunu gayet güzel öğrettiler ..
yukarıda zaten gerekli açıklamaları yapan dostlar var ..bende 1-2 ekleme yapmak isterim.
Öncelikle kuyruğu kaldırıp hemen atlamayacaksınız

(insan oğlu sahip olma hırsına hep yenik düşer..)
Marka..model..konusunda çok iyi araştırıp bütce iyice gözden geçirilmeli(19 bin tl bütcem varken kendimi bir anda 25 bin tl lik araclara bakarken buldum )

Araştırırken veya bakarken yanınızda mutlaka bu işten anlayan biri bulunsun..(Ben 5 kişi gittim..galerici+kaportacı+lastikci+Motorcu

bana akşamına mangal rakıya mal oldu ama helali hoş olsun..
Önemli!!!.. Aradığınız aracı öncelikle küçük şehir ve ilçelerde arayın..genelde bu kesimlerde arabalar kıymetli olur..çok km yapmaz sahibi garajda tutar..rakamlar konusunda tok davranabilirler.. siz yinede extradan 1000 tl fazladan bütcenizi hazırlayın..zira ucuz alıp masraf yapacağınıza biraz fazla verip uğraşmazsınız.. pazarlık mübahtır bu işlerde biliyorsunuz..
Almaya niyetlendiğiniz aracı özel değilde mutlaka yetkili serviste kontrol ettirin..aklınıza takılan soruları benim yaptığım gibi nette forumlarda bulabilirsiniz..kronik sorunlar..genel arızalar ve örnekler..
bu arada ekspertiz servislerde su koymaya başladı (düzgün çalışanlar hariç)..galericilerin kıyakları sayesinde uydurma rapor çıkaranlar olduğunu duydum..(yeminli müşavir gibi ekspertizleride yeminleseler keşke )
Benim hikayem ise şöyle ..
Eşim istanbulda kulansın diyerekten otomatik vites kücük bir arac düşündük..biraz acemi olduğu için orta sınıflarla ilgilendik..manisa somada yaşıyorum ve haliyle 70 bin nüfuslu şehirde eş dost daha sıkı..sağolsun kaportacı arkadaşımın tanıdığı satacakmış haber verdi..topluca bakmaya gittik ..neden satıyorsun dedim..anamla kaynanam sığmıyor arkaya sedan alıcam dedi

..sorgu sual tramer.. servis derken pazarlık 22 den açıldı..21.250 düştü en son..öyle böyle derken 21 e bitirdik işi..buarada emsalleri 19-20 bin tl arasında..en azından içime sinen bir arac oldu..3 lokal boya var..kaporta hiç ellenmemiş ..2002 model ..motoru 140 bin de ..şanjuman gayet sağlam dijital klimalı clio 2 privilege sahibi olduk..
inşallah herkeze Allah gönlüne göre verir..kimse üzülmez..
sevgiyle kalın..