ARAÇ ALACAKLAR DİKKAT 174000 kilometre 95000 oldu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,275
Ynt: ARAÇ ALACAKLAR DİKKAT 174000 kilometre 95000 oldu

işin özeti , çok sevdiğim bir galerici arkadaşıma ya bu araba güzelde kilometresi yüksek dediğimde sen kaç km istiyorsun rakam söyle hemen yaptırayım diyor. Km işinin artık ne kadar güvensiz olduğunu anlamam için.

Etiketler

Malum siteden bir LC Prado'yu gözüme kestirdim.Araç çok temiz darbesiz biniciye ibareleriyle satılıktı. Araç sahibini bir kere aradım görmek istiyorum diye sonra araç sahibi beni aramaya başladı. Neyse araca baktırdık.İlanda 140.000 km yazıyordu 1 sene önece Toyota'da 438.000 km de bakıma girniş. Daha sonra ilanı malum siteye şikayet ettim ilan gerçeği yansıtmıyor diye. 1-2 gün sonra ilan da aracın km'si 400.000 km olarak değiştirildi !

tecrüberlerimden çıkarttığım dersler

-5-6 yaş üstü dizel araçlarda 100 000 km ve altı km lere güvenmeyin araştırın yada servis kayıtlarına ulaşmaya çalışın. Yada güvenilir birisinden alın
-8-10 yaş dizel arabalarda 200 000 altı tüm km lere güvenmem
-olabildiğince servis km kaydı olan araçlara yada ilk sahibinden bakın
-aracı araç sahipleri yerine tanıdık usta ve servislerden arayın, ilk sahibinden beri aynı servise giden araçlar var tüm geçmişini biliyorlar
-en temizi fiyatı düşmek kaydı ile motoru bitik araç aralıp siz sıfır motor yapın içiniz rahat binin :smiley:

Bacardi' Alıntı:
beyincilerde km düşürtmek sadece 50 tl.
şerefini 50 tlye satan blr çok kişi var o zaman yazık ne dinde ne imanda nede insanlıktan bahseden olursa bu dünyayı geçtim öbür dünyayı hesaplasın birde yaşanmış bir olay 2 dolandırıcı var yakmadık can bırakmadılar ve düz yolda kafakafaya çarpışıp ikiside morg Adam güvenmiş almış 300000 km/yapmış araca canını emanet ediyor 70000 de diye burdaki arkadaşlar bilirler metal yorgunluğunu saygılar

Km düşürmek TÜV muayenesinde ağır kusur sayılmakta ve araç muayeneden geçmemektedir.
Tüv kayıtlarından alacağınız aracın kayıtlı son km sine bakabilirsiniz.
ÖRNEK :
Aldığınız araç 120.000 km de
TÜV muayenesine 6 ay var.
6 ay kullanıp 130.000 km de muayeneye gittiniz.
Muayene kayıtlarında önceki muayene km si 456.00 olduğu görüldü.
Araç ağır kusurlu sayılıp muayeneden geçmiyor.
Tekrar gidip aracınızın km sini 456,000 üstüne çıkarttırıp tekrar muayeneye gidiyorsunuz.
Size satan kişiyi nitelikli dolandırıcılıktan savcılığa verebilirsiniz.

bende izmire gittim haftasonu bu araca bakmaya
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-emsalsiz-temizliktedir-km-si-dusuk-bakmaya-deger-70964652/detay
ve sahibine okadar sordum bak ben uzak yoldan geleceğim varsa bişey söyle beni yorma diye ama nerde adamda bir sözler bir sözler.aracımdan indim ve daha aracı doğru dürüst incelemeden ordan kaçtım.kaçmasam resmen küfredip adamla kavga edeceğim.çünkü araç binilecek gibi değil ve bu paraya daha sorunsuzunu alırsınız.

Ynt: Araç Alacaklar Dikkat 174000 Kilometre 95000 Oldu

Herkese Selamlar;
Araç almadan önce mutlaka Sigortacınızdan Tramer sorgusu yaptırın.Ağır hasar ve kaza tespit tutanağı sorgusu yaptırın.Şayet Sigortacınız konu hakkında bilgi sahibi değilse bana dönüş yapabilirsiniz.Gün içinde yoğun olmadığım bir zaman dilimi yaratıp mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışırım. Motokaravan Grubundan bilenler biliyordur sigorta konusunda forumda mümkün olduğunca herkese destek olmaya çalışıyorum.En azından çorbada tuzumuz bulunsun. :smiley: :smiley:
Saygılar

Ynt: Araç Alacaklar Dikkat 174000 Kilometre 95000 Oldu

Herkeze merhabalar..
Bu memleketin insanları okadar iyi niyetliki ..çakalların sofrasına düşmeye dursun..madur olanlara geçmiş olsun diliyorum..forumdada 3 aydan beri eşim için arac arıyorum diye msj atmıştım..nihayet 20 gün önce muradımıza erdik..erdik ama bu alemde işlerin nasıl döndüğünü baya baya öğrendim..ve bana çok iyi dersler verdi bu arayış..çevremdeki dostlar sayesinde neyin ne olduğunu nasıl olduğunu gayet güzel öğrettiler ..
yukarıda zaten gerekli açıklamaları yapan dostlar var ..bende 1-2 ekleme yapmak isterim.
Öncelikle kuyruğu kaldırıp hemen atlamayacaksınız :smiley:(insan oğlu sahip olma hırsına hep yenik düşer..)
Marka..model..konusunda çok iyi araştırıp bütce iyice gözden geçirilmeli(19 bin tl bütcem varken kendimi bir anda 25 bin tl lik araclara bakarken buldum ) :smiley:
Araştırırken veya bakarken yanınızda mutlaka bu işten anlayan biri bulunsun..(Ben 5 kişi gittim..galerici+kaportacı+lastikci+Motorcu :smiley: bana akşamına mangal rakıya mal oldu ama helali hoş olsun..
Önemli!!!.. Aradığınız aracı öncelikle küçük şehir ve ilçelerde arayın..genelde bu kesimlerde arabalar kıymetli olur..çok km yapmaz sahibi garajda tutar..rakamlar konusunda tok davranabilirler.. siz yinede extradan 1000 tl fazladan bütcenizi hazırlayın..zira ucuz alıp masraf yapacağınıza biraz fazla verip uğraşmazsınız.. pazarlık mübahtır bu işlerde biliyorsunuz..
Almaya niyetlendiğiniz aracı özel değilde mutlaka yetkili serviste kontrol ettirin..aklınıza takılan soruları benim yaptığım gibi nette forumlarda bulabilirsiniz..kronik sorunlar..genel arızalar ve örnekler..
bu arada ekspertiz servislerde su koymaya başladı (düzgün çalışanlar hariç)..galericilerin kıyakları sayesinde uydurma rapor çıkaranlar olduğunu duydum..(yeminli müşavir gibi ekspertizleride yeminleseler keşke )
Benim hikayem ise şöyle ..
Eşim istanbulda kulansın diyerekten otomatik vites kücük bir arac düşündük..biraz acemi olduğu için orta sınıflarla ilgilendik..manisa somada yaşıyorum ve haliyle 70 bin nüfuslu şehirde eş dost daha sıkı..sağolsun kaportacı arkadaşımın tanıdığı satacakmış haber verdi..topluca bakmaya gittik ..neden satıyorsun dedim..anamla kaynanam sığmıyor arkaya sedan alıcam dedi :smiley: ..sorgu sual tramer.. servis derken pazarlık 22 den açıldı..21.250 düştü en son..öyle böyle derken 21 e bitirdik işi..buarada emsalleri 19-20 bin tl arasında..en azından içime sinen bir arac oldu..3 lokal boya var..kaporta hiç ellenmemiş ..2002 model ..motoru 140 bin de ..şanjuman gayet sağlam dijital klimalı clio 2 privilege sahibi olduk..
inşallah herkeze Allah gönlüne göre verir..kimse üzülmez..
sevgiyle kalın..

20150122_124619.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,985
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR