Ynt: Araç arıyorum.
merhaba , hoşgeldiniz foruma.
düz vites ve dizel derseniz eğer iş fj80 e kayıyor (vx80=fzj80 veya dizeli hzj80) fj80 ler 91-92 modelde mevcut ve genelde vx80 e göre donanımsız araçlardır ,arka kapıları yan açılır, genelde manuel olurlar..
ülkemizde vx80 olarak adlandırılan fzj80 ler ise 93-97 yılları arasında üretilmiştir.
yani siz vx80 kulvarında (donanım olarak daha lükstür,arka kapıları üste açılır, birçoğunda standart ön-arka diff kilit olur.) dizel ve manuel düşünüyorsanız (93-97 arası) ülkemizde çok az bulunur. fzj80 (veya hzj80) ler ülkemizde genelde (dizel veya benzinli farketmez) otomatik vites olarak gelmiştir..
ayrıca bu kasanın 95 ila 97 arasında üretilen versiyonunda da hem kozmetik hemde otomatik şanzıman konusunda yenilik yapılmıştır..
temiz bir dizel bulursanız kurcalanmamış mutlu mesut binersiniz ama genelde bu aracları olanlar satmıyor.

ayrıca dizel ile benzinli arasında ilk alımda ciddi fiyat farkları oluyor (aynı modelde)..
lexusa gelirsek 96 yılında satışa çıkarılmıştır amerikan pazarına üretilmiştir..land cruiserdan farkı, biraz daha makyajlı (jantlar, dış renk, iç döşeme ), logoları farklı, orjinal yay ve amortisörleri daha yol kullanımına uygun ve konforlu olmasıdır.onun dışında tamamen aynı parçaları kullanırlar.benim bildiğim türkiyede 4 adet 80 kasa lexus var (lx450) ..
birisi bende , birisi bursadan recep arkadaşımızda, bir tane istanbulda elçilikte biliyorum, birtanede izmir foçada görmüştüm. recepte bende araçlarımızdan çok memnunuz..
kısaca bütçeniz varsa temiz bir dizel için beklenebilir (ama ne zaman bulunur bilemiyorum) (93-97 arası tavsiye ederim)
benzinli seçenekleride fazla olmasada dizele göre daha fazla ve fiyatları daha makul..benzin ve lpg sanıyorum turbo dizel ile hemen hemen aynı değerde yakıt tüketirler.
not:kesinlikle dökük araç almayın ben bunu yavaş yavaş toplarım diyerek, gerekirse 5-10 bin fazla verin kurcalanmamış, orjinal bir arac alın..80 kasa parçaları kolay bozmaz ama bozarsa çokta ucuz değildir
selamlar.
şu arkadaşımızın aracı temizdir ama benzinli ve autodur.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47793.0