Araç arıyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bernardelli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,049

bernardelli

İNSANIN HAYIRLISI İNSANA FAYDASI DOKUNANDIR.
Yer
ANTALYA
Merhabalar Saygıdeğer forum kullanıcıları.
Uzun süredir yapmış olduğum araştırmalar beni sonunda Lc vx 80 - Lc Lx450 ye getirdi.Sizlerden küçük bir isteğim var.Eğer değerli zamanınızdan kısıtlı bir bölüm ayırıp bana yardımcı olursanız çok sevinirim.İstediğim araç LC VX 80 veya Lc LEXUS450 Her ikiside olabilir.Vx 80 düz vites ve dizel olursa çok sevinirim.Hadi biraz yardımcı olunda toyota sayfasında bir kişinin daha aracı olsun :smiley: Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.

Etiketler
Ynt: Araç arıyorum.

merhaba , hoşgeldiniz foruma.

düz vites ve dizel derseniz eğer iş fj80 e kayıyor (vx80=fzj80 veya dizeli hzj80) fj80 ler 91-92 modelde mevcut ve genelde vx80 e göre donanımsız araçlardır ,arka kapıları yan açılır, genelde manuel olurlar..
ülkemizde vx80 olarak adlandırılan fzj80 ler ise 93-97 yılları arasında üretilmiştir.
yani siz vx80 kulvarında (donanım olarak daha lükstür,arka kapıları üste açılır, birçoğunda standart ön-arka diff kilit olur.) dizel ve manuel düşünüyorsanız (93-97 arası) ülkemizde çok az bulunur. fzj80 (veya hzj80) ler ülkemizde genelde (dizel veya benzinli farketmez) otomatik vites olarak gelmiştir..
ayrıca bu kasanın 95 ila 97 arasında üretilen versiyonunda da hem kozmetik hemde otomatik şanzıman konusunda yenilik yapılmıştır..

temiz bir dizel bulursanız kurcalanmamış mutlu mesut binersiniz ama genelde bu aracları olanlar satmıyor. :smiley: ayrıca dizel ile benzinli arasında ilk alımda ciddi fiyat farkları oluyor (aynı modelde)..
lexusa gelirsek 96 yılında satışa çıkarılmıştır amerikan pazarına üretilmiştir..land cruiserdan farkı, biraz daha makyajlı (jantlar, dış renk, iç döşeme ), logoları farklı, orjinal yay ve amortisörleri daha yol kullanımına uygun ve konforlu olmasıdır.onun dışında tamamen aynı parçaları kullanırlar.benim bildiğim türkiyede 4 adet 80 kasa lexus var (lx450) ..
birisi bende , birisi bursadan recep arkadaşımızda, bir tane istanbulda elçilikte biliyorum, birtanede izmir foçada görmüştüm. recepte bende araçlarımızdan çok memnunuz..
kısaca bütçeniz varsa temiz bir dizel için beklenebilir (ama ne zaman bulunur bilemiyorum) (93-97 arası tavsiye ederim)
benzinli seçenekleride fazla olmasada dizele göre daha fazla ve fiyatları daha makul..benzin ve lpg sanıyorum turbo dizel ile hemen hemen aynı değerde yakıt tüketirler.

not:kesinlikle dökük araç almayın ben bunu yavaş yavaş toplarım diyerek, gerekirse 5-10 bin fazla verin kurcalanmamış, orjinal bir arac alın..80 kasa parçaları kolay bozmaz ama bozarsa çokta ucuz değildir ;)

selamlar.

şu arkadaşımızın aracı temizdir ama benzinli ve autodur.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47793.0

Selamlar.
Uzun zamandır araştırma yaptım fakat gerçektek 80 kasa benim istediğim özelliklerde yok.Kıbrısta bir araç buldum onu bugün sizlerle paylaşma ihtiyacı hissettim.Tabiki araç yakından bakılacaktır.Artı olarak bu aracın bana 6 aydan 6 aya 1 milyar gibi masrafı olacak ki buda giriş çıkış yapmasıdır.Bunu bile düşündüm.Ama ne yapacağıma sizlerinde yardımı ile karar vermek istiyorum.Bulduğum aracın ilan link i aşağıda bir bakarsanız sevinirim.Gezenbilir linki ne bakarak bana bu aracın ne model ve ne kasa olduğunu söyeye bilirseniz sevinirim aslında hiçbir masraftan kaçmadan yapmak istediğim araç kesinlikle bu.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45710.20

http://kibrisaraba.com/araba-detayi/?ID=2202

bir bakın bakalım bekliyorum tavsiyelerinizi.

Saygılar.

beğendiğiniz araç tamda benim söylemek istediğim gibi bizim ülkede zor bulunan bir versiyon..toyota her coğrafyaya ayrı donanım ve tipte araç üretiyor..
araç manuel ve dizel bu kısmı tamam..bu araçlar 97 yılına kadar üretildi ruhsatında 98 yazdığına bakmayın modeli 97 dir.içinin detaylı resmi lazım bize yorum yapabilmek için.
gördüğüm kadarıyla eski tip direksiyon simidi var. (airbagsiz versiyon) donanım olarak pek dolu gözükmüyor ama kabaca konuşuyorum..
detaylı iç dış resimlerini edinirseniz yardımcı olabiliriz.
ayrıca direksiyonun sol tarafındaki diff lock düğmesi mutlaka olsun..dif lockları yoksa arb marka taktırmak icabeder buda en az 5000 liranıza malolur.

selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler