Araç İçi ve Dışı DVR Kayıt Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,052

Etiketler
Ynt: Araç İçi ve Dışı DVR Kayıt Sistemi

http://cgi.ebay.com/Cyclops-Extreme-Sports-Action-Video-Camera_W0QQitemZ230458750548QQcmdZViewItemQQptZAU_Digital_Video_Cameras?hash=item35a8697654

dostum hiç kastirma alalim one arkaya birer tane olsun bitsin.
Benide masrafa soktun.
araçda zaten kamera vardi ama kayit yoktu.
birde ben on dif karpuzunun uzerine istiyorum.
iki planim var pleksi içine koymak onu ben yaparim onunede cam suyu fiskiyesi tofas su kapi motoruyla beraber birde one ne dersin?

ama ben bunlari kayitli dusunmemiştim araçda ekran var çift girişivar onun için istiyodum kablolarini çektirdim bile
kayit aletini oraya koymak vede almak problem

birde bu var.
http://cgi.ebay.com/Surveillance-Spy-Sunglasses-Video-Camera-2GB-JPG-25FPS_W0QQitemZ370353983176QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item563ad14ec8

abi ben buna nerde kafayı taktım biliyor musun?

bu hafta bir gezi yaptık, yalıköyde ıstıranca dağlarında... dere yataklarına girdik tpelerden indik falan. bir kısmının fotosunu çekemedik bir kısmında da açılar belli olmuyor... bir çok yerde de çok güzel geçişler vardıi, durmadan geçilen, onları kaydedemedim.. onu uyuz oldum...
ben bir tavana koyucam, bir tanede sağ ön lastik görüntüsü olabilir diye düşünüyorum.. bu kameraları dediğin gibi korumaya almakta kolay.. pleksi bir kutu iş görür.. ama bildiğim kadarıyla bu kameralar sudan ektilenmiyor... ama doğru ürünü bulmuşsun ebaydan... bene direk sipariş vereceğim bugün ;D ;D

acele etme lens acisina falan baksin kurşat benımde aklima yatti.
birde dogrudan ekrana gorunlu alabılırsek super olacak.
difin ustune koyarsak aracin altinin oturacagini gorup gaza yuklenırız. arti çok avantaşi olacak. pleksi kolay ama açip kapatirsak su yalitimini nasil yapariz.
çamurdan korurumda su geçişlerinde problem çikar.

ya ondan sadece tek bir kablo çıkacak... onun için conta takarız. ben bu hafta sisleri taktırdım... onların arkasında bir delik var.. oraya conta koymuşlar..

ama dif e koyamayaız bence.. yani orda durması bana imkansız gibi geliyor. çamura oturduğumuzda direk kopar ordan... özellikle vinçlemelerde ciddi bir kuvvet oluyor o bölgede... ama dediğinde doğru... altı görmek için bir yere monte edilmeli... ama nereye???

dif dedigim difansiyel aks borusu varya onun ustune oraya kadar camur çikmaz suyu çikar. çok pislenir ama başka sikinti olmaz. conta işi suya girdinmi iş yapmaz yanı dereden falan geçerken olmaz ama çamurlu yerlerde sorun olmaz. pleskiye kapak gibi kapamali arasina orıng koyup sikmali kablo yeri sabit silikonlu olacak. ama açip kapadikca sorun.
neyse alete karar verelim gerisini yapariz zaten

doğrudur.... kürşat baksın o zaman lens durumuna... ona göre yapalım... ;D

bir bilene danışmak lazım ;)

40Yıla yakın Mercedes,Bmw araçları hasarlarını ve onarımını yapan bu arada oluşan birbirinden ilginç karmaşık kazalara rastlıyordum.İşte bu durumlarda olayı ne ben,ne sigorta,nede eksper çözemiyoruz ve bu iş uzayıp gidiyor bu sebeblede her iki araç sahibi ardından ben işyeri sahibi olarak eksper ile sonra eksper sigorta ile arap saçına dönen bir duruma maruz kalıyorduk duk diyorum çünkü 1.5 yıldır yerimi gençlere bıraktım.İşte sizin bu bilgi akışınızı takip ederken aslında mesleğim ile ilgili böyle sorunlar,kazalar,hasarlar ile ilgili uzun yıllar hep böyle araçlara bu tür cihazların takılması ile işimizin kolaylaşması bu tür sıkıntıların sıfıra indirilmesi vede en önemlisi hatanın hangi tarafta olmasını ortaya koyması her zaman kafamı kurcalamıştır.

İşte artık teknolojinin ilerlemesi ile sanııyorum sizin bazı etkinlikler için düşündüğünüz bu sistemler artık tüm araçlarda standart olacak gibi görünüyor vede en çok sigortacıların işine yaracağı gibi yolların rahatlamasına,mahkemelerin bu davaları kolayca çözmesine bizim işyerlerindeki (Kaporta onarım) yıllardır sürüp giden tartışmaların sona ermesi gibi daha şuan aklıma gelmeyen faydaları,çözümleri olacak gibi görünüyor.

Bende 2 yıl önce aracımın orjinal iç dikiz aynasından geri görüşü rahat olmadığından aracı alır almaz hemen bu sistemi kendim kurdum ve sadece 2 hafta sonra çok önemli 3 vakayı çok şükür kazasız ve ölümsüz atlattım ve bir kez daha önemini anlamış oldum.
Bu yazışmalarınızdan çok faydalanacaklar olacaktır. Paylaşım için bütün arkadaşlara teşekkürler ederim.

saygılarımla

kemal bey,

biz normalde fantazi peşindeyiz. ama dediğiniz gibi bu tip sistemler bu işlerede yarayabilir.. hatta çota faydası olur diye düşünüyorum...

merhabalar.konuyu ilgiyle takip ediyorum.bende araçlarımla giderken aynı zamanda nasıl kayıt sorununu hallederim diye çareler aradım durdum.kameramın tripotunu aracımınm içine monte ettim bu şekilde kayıt imkanıda buldum sizlere benim tavsiyem şu olacak.öncelikle ne kadar kaliteli çekim yapmak istiyoruz..eğer youtubede yayınlanan görüntüler deki kalite bize yeter derseniz o zaman üzerinde durduğunuz kamera size yeterli gelir.yoksa dv, hdv, avi, kayıt imkanı almanız bu kameralarla mümkün değil.çekim formatları oldukca düşük.vga ya yakın görüntü alırsınız.buna kayıt ve aktarım sırasındaki kayıplarıda ekleyin.benim yaptığım dv kalitesindeki çekimler dahi dvd kopyalama kayıplarıyla beraber ancak tatmin değerlere gelebiliyor ki bu kamera vga çekim yapabilmekte.özelliklede daha fazla araştırın acele etmeyin derim.ticari menfaati olan tavsiyecilere hemen teslim olmayın.sadece pisel çözünürlüğüde yeterli değildir.görüntü yenileme hızıda önemlidir.özellikle sürekli hareket halinde olacağınız için sahneler görüntü geçişlerinde sizde dayanılmaz bir hayal kırıklığı yaratabilir.yani cep telefunlarındaki gibi.video çekerken hareketin az olduğu sahne iyi gözükür ama telefonu sağa sola oynattığınızda görüntü yenileme ızı yetersiz gelir.konuyu sonuna kadar takip edeceğim inşallah istediğiniz gibi bir sistem kurabilirsiniz.kolay gelsin.

anladığım kadarıyla.diğer önceki örneklerden daha iyi.eğer yazdıkları özellikleri doğru kabul edersek.hızlı hareketli sahnelerde de yeterli denecek performans sunar.çekim moduda vga özellikli kameralardan daha iyi gibi gözüküyor.yanlız fiyatını biraz kıyaslayarak araştırmak gerek.

merhaba,
bence şu siteye bakmadan karar vermeyin derim.
ben bunu motosiklet için düşünüyorum, ama aparatlarıyla bir çok yerde de kullanabilyorsunuz. ( su geçirmez )
yaklaşık 170 derecelik bir açı ile çalışıyor.
şimdi bir de hd'si çıktı. 32 gb kart ile yaklaşık 4-4,5 saat kayıt yapabiliyor yanlış hatırlamıyorsam.

http://www.goprocamera.com/

slmlar.
aykut

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler

Geri