araç kiralama puf noktaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan saitnuh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,033

saitnuh

Kamp I
selamlar italya-fransa rotasında yapmayı planladıgım gezi için araç kiralamak istiyorum.yaptıgın araştırmalarda araç kira bedeli makul bır fıyat olurken,gerekli olacagına inandıgım navıgasyon ıcın ve kardesım ile beraber arac kullanacagım ıçın ikinci surucu içinde ekstra para isteniyor.bu ikisi için bir haftalık araç bedeline yakın eksta bedel isityorlar.ayrıca 8 yaşında oğlum için bebek koltuguda gerekli olması halınde oda ekstra bır masraf olarak karsıma cıkıyor.daha once kıralayan arkadaslar yorumlarınız beklıyorum.artık cogu arac zaten orjınal navıgasyon var zaten ki avrupada daha gelişmiştir.turkıyede tamamen alsak fiyat zaten belli.kendi aracımdakı navıgasyon cıhazına avrupa yukleyıp gıtme bır alternatıf alabılırmı.ayrıca sahsı fıkrım bu arac kıralama ve ehlıyet konuları ile ilgili ana bır baslık altında bilgi sahibi olan arkadaslar tarafında ana bir konu açılarak tum ipuçları ve kurallar gıbı konularda bir yazı oluşturulabilirse bizim gibi yeni başlayanlar için çok faydalı olur diye dusunuyorum.selamlar
sait nuhoğlu

Etiketler
Ynt: araç kiralama puf noktaları

Merhaba , biz kendi navigasyon cihazımızı götürmüştük. Ayrıca dediğiniz gibi iki sürücü içinde ve koltuk içinde istiyorlar. Koltuğu da yanınızda götürenilirsiniz. Karavan kiraladığımızda biz yastık ve pikeden tava tencereye götürmüştük . Zira kirası çok pahalıydı. Yükünüz bizden fazla olmayacaktır.

Ben, elimdeki navigasyona ilgili ülke haritasını yüklemiştim.Çok da yararlı olmuştu.
Bebek koltuğu için götürme imkanı olursa kiralamaya gerek kalmayabilir.
2. sürücü için bilemiyorum ama İsveç'te bir haftalık kullanım esnasında ne sürücü belgesi ne de kaçıncı sürücü kontrolü yaşamadım.

2. sürücü kontrolü olmaz, bir kaza durumunda sigorta zararı karşılamaz o kadar!

navigasyonu kiralama şirketleri artık orijinal mi veriyor, bozulma riski mi fazla bilemiyorum çok pahalı kirası. Nerede ise 20-30 euroya nokia cep telefonu navigation edition alıp bir kaç kere harita yüklerken online olup gerisinde offline olarak gayet profesyonel işinizi görebilirsiniz.

Türkiye'deki vodafone'lar da var mı bilmiyrum benim almanya vodafone'u ma (Almanya'da sınırsız internet zaten) 1.5 euro civarı bir paraya galiba 200 MB ön ödemeli bütün avrupa'da geçen data paketi ekletip google maps'in yeni navigasyon özelliğinden de çok faydalandım geçen aylarda.

bu arada püf noktaları deyince yabancıların türkiye'de araba kiralarken yedikleri en büyük kazık kaskonun tam şartlarıdır.
zincir firmalar daha sağlamdır ama yerel yerlerden kiralanıyor ise Avrupa'da da bence kaskonun geçerlilik koşullarını sormak lazım. Kaç paraya kadar kendinizin ödemesi gerekiyor en önemli soru galiba. Yabancı turistler bu konuda çok şikayetçiler türkiyeden.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.