Araç Konusunda Çok Kararsızım, Sizlerden Fikir Almam Lazım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RoyalClass Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,177

RoyalClass

Yeni Üye
arkadaşlar kendimi tanışma bölümünde tanıttım fakat burada tekrar tanıtayım belki görmeyenler olabilir, adım erçin makine teknikeriyim fakat çalışmıyorum...
otomobillerle uzun zamandır ilgileniyorum. fakat off road olayına yenı merak sardım, daha dogrusu off road ızlerdım onceden fakat bu dunyanın ıcıne gırmeyı dusunmemıstım, şimdi ise ciddi ciddi düşünüyorum.

6000 - 8000 ytl arasında bir bütçeyle bir araç almayı düşünüyorum öncelikle sizce bu paraya işime yarar bir 4x4 alabilirmiyim?
(araca ben sürekli bineceğim, fakat evin 2. aracı olacak ve buyuk ıhtımallede aktıf olarak sürekli kullanılacak)

ilk olarak aslında ben defender 90 isterdim fakat imkanzıs gibi görünüyor,
110 hakkında bi fikir hala olusuramadım, bu fiyata alacağım benzinli yada dizel bir 110 dan hayır beklemek dogru olurmu?
en guclu tercıhlerım arasında samurai ve niva var. ben az cok bu ıkı aracın avantaj ve dezavantajlarını arastırdım, nıva daha agır basıyor ama yakıt olayını duyunca şok oldum 100 km de 11-12 lt lpg tüketiyormus, bnzını dusunemıyorum,

bana bu araçlar hakkındakı fıkırlerınızı aktarırmısınız, hem land rover hem samurai hem de nıva yonunden...

siz olsanız bu parayla hangısını alırsınız? kac km aralıgında, kac model falan iste...(araç illede yuksek model olacak dıe bısı yok, km sı cok yuksek olmasın yeter)
amacım sızler gıbı bu dunyaya gırmek ve benı yolda bırakmayacak ve cızıldı vuruldu dıye uzmeyecek bır araba bulmak.

Etiketler
Ynt: Araç Konusunda Çok Kararsızım, Sizlerden Fikir Almam Lazım

Selamlar,
bu arac ile ne yapmayı dusunuyorsunuz? arada bir araziye girip "dagitmak" mi? yoksa "arazili kamplar" mı yapmak? eger arazide "dağıtmak" ise samurai , "arazili kamplar" ise 110 defender oneririm. iyi gunler, reha

aslında benım ıstedıgım tam arası bir araç, yanı çamuru gorunce irerim herhalde( şu an hiçbir off road deneyimim yok fakat ordukce ozenıyorum) ama amacım sadece şöyle bir çamura girip çıkayım değil, ara sıra gidip bi kaç gunluk kamp kurmak, doğa ile zaman geçirmek... buna yapacagnız yorumların yanında birde rica etsem sizin bilginiz varsa land rover 110 benzınlı ve dizel hakkında benı bıraz aydınlatırmısınız?

avantajları dez avantajları yakıt sarfıyatı gibi konularda...

Selam,
ben 2.5 benzin ve 2.5duz dizel kullandım... Her ikisinin de ortak ozelligi gucsuz ama bir o kadar da "problemsiz" motorlar olması... Benzinli motor 14-15lt. yakar.. Dizel ise 11-12lt civarinda.. Dizel'in bir iyi tarafı,daha sonra istediginizde baska bir dizel motor ile degistirebilmeniz.. Malum "benzin-dizel" geçisi "burokratik olarak" biraz prolemli (ama imkansız değil) ..Ancak, Dizel araclar bir miktar daha pahalı oluyor..

Sahsi fikrim (ki, ben bu yolu izledim) , bu basit motorlardan biri ile baslayip, daha sonra imkanlarınaza gore degisiklik yapabilirsiniz.. Ancak, samurai ile kamp yapmak biraz gercekci degil gibi..

iyi gunler dilerim, reha

teşekkür ederim reha bey size bir sorum daha olacak 110 u lpg li kullandınızmı ve önerirmisiniz? birde motor güçsüz derken kasasını bazı koşullarda çekemediği anlamını çıkarmalımıyım?

Bahsettiğiniz 6000-8000 YTL.lik herhangi motorlu bir Defender sizi hayatınızdan bezdirecektir bence....Bütçe ve kullanım sıklığı vs düşünüldükçe Lada Niva sanki daha uygun tercih gibi...Toparlandıktan sonra ileride daha sağlıklı bir defender'a geçersiniz..

hepinize çok teşekkür ederim. ben araştırmaya dewam edeyim. fikirleriniz altın değerinde çok sağolun ;)

bence de lada niva daha mantıklı en azından durumları düzeltene kadar tecrübe kazanabilir, belirlediginiz kullanım amacına uygun 4*4 seçmek için epeyice bir bilgi sahibi obilirsiniz.

RoyalClass' Alıntı:
teşekkür ederim reha bey size bir sorum daha olacak 110 u lpg li kullandınızmı ve önerirmisiniz? birde motor güçsüz derken kasasını bazı koşullarda çekemediği anlamını çıkarmalımıyım?

Selamlar,
2tonluk araba için tabii motor çok yeterli değil.. duz ve hafif rampada degil ama ciddi rampalarda "sabırlı" davranmanız gerekir.. Ancak, "problemsiz bir motorun önemini" ancak bir süre offroad yaptıkdan sonra takdir edebilirsiniz.. Zira, düz dizel, benzinli 110 kullanan pekçok kullanıcı var, cok da mutlular (ben de onlara dahildim bir zaman) ... Ayrıca, arazi de bu mototrlar "atalet kazanmakta zorlanmak" gibi bir derdi olsa da, kimsenin bahsetmedigi "yuruyen organların zorlanmaması sonucu daha az mekanik problem yasanmasi" gibi bir fazileti de var.. LPG kullanmadığım için fikir beyan edemeyeceğim..

umutcelikel' Alıntı:
Bahsettiğiniz 6000-8000 YTL.lik herhangi motorlu bir Defender sizi hayatınızdan bezdirecektir bence....Bütçe ve kullanım sıklığı vs düşünüldükçe Lada Niva sanki daha uygun tercih gibi...Toparlandıktan sonra ileride daha sağlıklı bir defender'a geçersiniz..

Canınızdan bezmek soz konusu olduktan sonra, 30.000YTL'lik Defender de canınızdan bezdirir.. Akılcı olursanız, bunu yasamazsınız.. Bunun da ornekleri var cevremizde..

Benim onerim, eger bir 110 almayı dusunurseniz, mutlaka bir kullanın ve kendinizi tartınız.. iyi gunler, reha

Reha Abi,

Bütçe 6000-8000 arası dediği için arkadaş böyle dedim. Tabiki düz dizel ve benzinli sıkıntısız, abartısız kullanıcılar var mutlu mutlu, ancak 15.000 YTL nin aşağısına böyle bir araç bulunacağını veya yapılabileceğini kesinlikle düşünmüyorum. 12.000 YTL ye düz dizel bir defender alıp 2 hafta sonra şanzıman için 400 YTL sadece işçilik vermek gerekecek ise tabi ki Lada Niva. 8.000 e alınacak Niva çok uzun süre masrafsız kullanılabilecektir. (Komple sıfır şanzımanı 350 YTL diye duydum) ;D

Sevgiler,
Umut

Selam Umut,
hatırlarsın ben aracımı 10.000YTL'ye aldığımda arac son derece duzgun durumda idi ve o zamanlar Defender'lar iyi para ediyor ve kriz oncesi günler idi.. Bence bulunabilir.. kısmet.. reha

Abi o durumda sende haklısın ama internette öyle tiksinç, askeriyeden çıkma araçları satmaya çalışıyor ki millet, bu kadar olur. 10-15 yelpazesindeki tüm araçlar tiksinç şu an. Defender sayısı arttıkça fiyatı da arttı...(İstenen fiyatlar arttı tabi, dilin kemiği yok) İvedikte 7-8 binlik jandarma çıkması araçlara yemin ediyorum 30.000 ytl harcarsın belki düzene girer.

Selam kardes,
haklisin.. zaten hiçbir zaman anlamadım, bu bizim merkezi kilidi bilem olmayan "teneke yıgını" raclara nasıl bu kadar para istiyorlar.. Yahu, daha ucuza Disco V8 var bre.. sevgiler, reha

Gerçektende acaba bu faiş fiyatlara tatlı tatlı satabiliyorlarmı yoksa ciddi pazarlık aralıkları varmı. Aklıma gelmişken büyük şehirlerdeki hurdalıklarda ağırlıklı olarak defender işi yapanlarla alış veriş yapan-pazarlığa oturan arkadaşlar varmı? varsa tecrübelerini paylaşırlarsa bizimde bilgimiz olur.
İyi günler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR