Araç Kurtarma Operasyonları (Video, Fotoğraf ve Anlatımlar)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,564
Ynt: Araç Kurtarma Operasyonları (Video, Fotoğraf ve Anlatımlar)

Tuncay CJ' Alıntı:
valla hepside bir ders.....cj yi öyle çekmeye çalışanlarda da hiç mi mantık yokmuş...yuhhhhhhhhhhhh..

amerikalı onu yapanlar muhtemelen mantıkmı arıyorsun
:smiley:

Etiketler

jeep' Alıntı:
araca atlayan adama soruyor iyimisin diye.. belli zil zurna içmiş ;D

iyimser düşününce acaba unuttugu el freninimi çekmeye çalıştı diye düşündüm ama ölmediğine dua etsin çok sakat

Tempus' Alıntı:
çıkardığım dersler

1. araç çevriliken el frenini mutlaka kontrol et
2. araç stabil hale gelene kadar dokunma, yanına yaklasma
3. mümkünse aracı devirme :D

4. Kurtarma anını muhakkak videoya çekki sonradan gülelim...:smiley:

aklıma gelmişken bir soru:

kaskolar offroad kazalarında oluşan masrafları karşılarmı yada nereye kadar karşılar yada karşılaması için ne yapmak lazım?

Ynt: Komik kurtarma operasyonları

benim bildiğim kasko ödenmemesi ile alakalı " ağır ihmal" diye birşey var. Mesela anahtarı üzerinde unuttun aacın çalındı. Ödeme olmuyor. Buda buna benzer sanırım..

ya aslında offroad dada veya off road olmayan herhangi bir dağ yolunda şehirdekine benzer bir sürü kaza yapabiliriz. ama oraya tutanak tutacak birisini getirmek imkansızdır, eğer karşılıklı bir kaza yapmadıysan da kaza tutanağı da dolduramazsın sanırım. o zaman sigortanın tamamen senin kişisel meyanına güvenerek işlem yapması gerekir. bununda türkiyede ne kadar mümkün oldugundan şüpheliyim. ama mesela offroad da tamponunu kırıp kamp amaçlı bir gezide kırıldı diye sigortaya başvuruldugunda sigortanın ödediğini de söylediler bana. Belki daha büyük masraflarda sorun çıkartırlar.

Artık beyanla olabildiği için.. Gezi resimlerine meraklı bir sigortacıya denk gelmeden sağda solda çarptım filan gibi yalan beyan vererek hallolur sanıyorum ;D Bizim araçların en yenisi 25 yaşında olduğu için kasko olmuyor zaten. Özel kasko yapan arkadaşlarımız var 1980 model CJ sini, yıllık 2000 filan ödüyor sanıyorum..

CJ ye kasko....!?!
varmı harbiden allah allah ??? :-\ ilginç geldi..ama olabilir tabii ki..klasik otolarada yaptıklarını duymuştum..

Samsun Offroad kulübünden Sinan bey in CJ sinin kaskosu var. Takılan bütün parçaların tek tek faturalarını alıp kasko yapıldı biliyorum..

Kurtarma filan dedik, yabancıların videolarını bulurken öğle arası biraz turlayalım dedik jeepler ile ufak bir kurtarma operasyonuda biz yaşadık.. Beni çekmeye kalkan gri cj nin motor takozu koptu. Kopan takoz motoru oynattı yağ filtresini parçaladı. Parçalanan yağ filtresinden fışkıran yağ debriyaj balatasını yağladı ve haraket etmez oldu..

Sonrasında iş makinesi çağırdık hemen yakından ve kurtarma operasyonu tamamlandı..

Giriş..

th_P1030506.jpg

Gri CJ nin çekme sahnesi..

th_P1030513.jpg

İş makinesi çekerken...

th_P1030521.jpg

valla benim cj nin motoru deli baglar gibi baglı(zincie ve emniyet kemeri halatı ile)bir keresinde orkunun cj de başımıza geldi yag filitresi tam takozun üstünde..neyse iş makinası bulmuzsunuz..

bu konu başlığının silinmesini talep ediyorum... araçların ve insanların halini görünce midem bulandı... aman dikkat, diyeyim. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler