Araç Muayenesinden korkmayın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,996

mertozzy

everything depended on me..!!
arkadaşlar selam,

araç muayenesinden geçtim bende. aracımda vinç, film cam vs vs ne arasanız var. bu konuda edindiğim tecrübelerden bir kaçını sizinle paylaşayım.

öncelikle benim gibi önünde vinç ve çelik tampon olan arkadaşların bunu ruhsata işletmesi işleri çok kolaylaştırıyor. ruhsata işletme maliyeti sanıldığı gibi 2.000-2.500 tl falan değil, ruhsat değişimni proje dahil 700 tl. bu konuyu atlamayın. ruhsata işletmeniz ilerde allah korusun başına gelecek bir trafik kazasında da başınızı büyük beladan kurtaracak.

ikinci olarak film cam konusu genel olarak eğer çok koyu değilse hafif kusur yazılıyor.

en çok dikkat edilenler frenler, aydınlatmalar, emniyet kemerlerinin çalışırlığı, lastik dişleri gibi hayati konular. yani yol emniyetiniz tamsa, araç içi ve dışı sorunsuz, ufak tefek hafif kusurlarla geçersiniz.

mert

Etiketler

Ynt: Araç Muayenesinden korkmayın

Bende benim Cj yi sokcam yakında muayeneye. Tüp tankı süresi dolmuştu tesisatla birlikte değiştirdim. Frenleri ayarlatırım giderken.
Yalnız kafama bi kaç soru takılıyor. Bunlar;

1- Aracım 1600 cc görünüyor ruhsatta sorun olur mu ?
2- Tepedeki projektörleri giderken sökeyim mi yada o halde geçebilirmiyim ?
3- 33 lastiklere bişe demiyolar galiba ama araç yükseltildiği için sorun oluyor mu ?
4- Öndeki tampon farı kapatıyor giderken sökeyim mi ? (tamponu işletme niyetim yok)
5- Arkada çeki ve stepneye bişe diyolar mı ?

Aracım aşağıda bilgilendirirseniz sevinirim

DSC00071.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,163
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler