Araç şasi numarası tek sayı ile yanlışsa ne olur.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emre_ozk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,680

emre_ozk

emre
Yer
Kocaeli
2 yıl önce aracımın satışını almıştım ruhsatı çok eskiydi aracın ilk ruhsatıydı 1989 da çıkarılmış bu ruhsatta herşey normal

Aracın satışını sorunsuz bir biçimde aldım ve ben aracı bir yıl önce sattım. Dün akşam aracın dosyasını karıştırıken şasi

numarasının yeni ruhsatında tek sayı ile yanlış yazılmış olduğunu gördüm bu hatayı yapanda trafik , noter satışı kağıtlarında

aracın şasi numarası doğru yazılmış ama ruhsatta tek sayı ile yanlış. ben aracı sattım ama 15 gün sonra muaynesi bitiyor

alan arkadaş muayne yaptırısa ne olacak. Daha önce başına böyle bir olay gelen arkadaş varmı. bu durum kafamı çok

karışıtırıyor bu işin sonu ne olacak merak ediyorum.

Etiketler
Ynt: Araç şasi numarası tek sayı ile yanlışsa ne olur.

panik yok...
bişi olmaz...
muayene istasyonu ek1 denen bir dosaya ister, muameleciye gider ek1 hazırlatılır, tekrar muayene istasyonuna gidilir, orda doğru bilgiler yazılır, muameleci ruhsat deişimi yapar 1 yaprak ruhsat değişimi olarak fazladan bir ilave ücret ve 30-40 lira muameleci ücreti ödenir o kadar...eğer bu problemin nerden kaynaklandığını tespit ederseniz dava açıp bu paraları tazmin etme yoluna da gidebilirsiniz ama tr de böyle şeyler tavsiye edilmez...

Selamlar,

Ben de aracımı aldığımda, sonradan farkettimki şasi numarası tek rakam yanlış. Muameleciye bile para vermeye gerek yok, Ek1 formunu doldurup TÜVTURK dan randevu bile almadan "tespit " işlemini yaptırıyorsunuz, 5 dakikada halloluyor. Sonra ruhsat değişiyor tabii, pardon muameleciye burada ihtiyaç oluyor. ..

Saygılar,

cevaplarınız için teşekkürler.

Bu hatayı yapan trafik , bende aracın eski ve yeni ruhsat fotokobileri var.ayrıca aracın faturası bile duruyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR