Araç Tavsiyesine İhtiyacım Var.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RuHaDaM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 161
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,610
Ynt: Araç Tavsiyesine İhtiyacım Var.

İster arazi olsun ister asfalt olsun hertürlü ihtiyaç için TOYOTA LAND CRUİSER hele bide VX80 kasası falan olursa değmeyin keyfine ,mademki lpg li bir araca binecem ben toyotodan şaşmazdım

Etiketler

hagurel' Alıntı:
İster arazi olsun ister asfalt olsun hertürlü ihtiyaç için TOYOTA LAND CRUİSER hele bide VX80 kasası falan olursa değmeyin keyfine ,mademki lpg li bir araca binecem ben toyotodan şaşmazdım

Hakan bey Merhaba :smiley:

V8 lere çok yakıyor demiştiniz, Ancak şimdi düz-6 VX 80 öneriyorsunuz.. VX 80 lerin "asfaltta" kaç kuruş yaktığından haberiniz var mı ?? :smiley:)

haberim var sizin toyotodan haberiniz varmı yada onun üzerine arazi aracı varmı var demeyin bütün kurallar alt üst olur

hagurel' Alıntı:
haberim var sizin toyotodan haberiniz varmı yada onun üzerine arazi aracı varmı var demeyin bütün kurallar alt üst olur

Evet var, eski bir Hilux kullanıcısıyım :smiley: Marka karşılaştırması yapmıyorum, o kişiden kişiye, ihtiyaca göre değişir, sadece yanlış bilgilendiriyorsunuz. V8 çok yakar diyorsunuz, ancak standart haliyle asfaltta 60 kuruş yakan bir aracı öneriyorsunuz. Anlamadım bu işi. Herneyse iyi günler.. :smiley:

hagurel' Alıntı:

Bir toyota fiyatına 3 tane diğer arabadan alabiliyorsan toyota 3 katı daha iyi olmalı :smiley: Yada fiyatları normale dönmeli

Ben araştırdım ama aşağıdaki sorunun içinden tam çıkamadım bakalım bu çok bilinmeyenli soruya sizin cevabınız ne olacak? ;)
Arkadaşlar ; ailemle ön planda pikniğe çıkarım hadi babasından arada hafif offroad yaparım ya da araziye ava çıkarım.
(zaten alacağım ilk araç olacak bu yüzden tecrübe kazanasaya kadar sizler gibi sıkı offroad'u şimdilik yapamam herhalde) .
Ama memur insanım napalım bir kere alayım diğer amaçlara da hizmet etsin , eh araç da büyük ya tatile falan bununla çıkarım.Bi de bakarsın gideceğim yerde araziye falan girmek icap eder.
Ama yakıtın durumu belli fazla yakmazsa da iyi olur hani...vs....
Neyse soruyu daha fazla uzatmayayım zaten zor oldu herhalde :D

nrş' Alıntı:
Ben araştırdım ama aşağıdaki sorunun içinden tam çıkamadım bakalım bu çok bilinmeyenli soruya sizin cevabınız ne olacak? ;)
Arkadaşlar ; ailemle ön planda pikniğe çıkarım hadi babasından arada hafif offroad yaparım ya da araziye ava çıkarım.
(zaten alacağım ilk araç olacak bu yüzden tecrübe kazanasaya kadar sizler gibi sıkı offroad'u şimdilik yapamam herhalde) .
Ama memur insanım napalım bir kere alayım diğer amaçlara da hizmet etsin , eh araç da büyük ya tatile falan bununla çıkarım.Bi de bakarsın gideceğim yerde araziye falan girmek icap eder.

Alacağınız araç için parasal limitinizi söyleyin. Hemen cevaplar gelecektir :D

nrş' Alıntı:

Tam benim anlatmak istediğim durum :smiley:

bu şekilde araç almak zor baksanıza millet birbirine girdi
ben toyotanın üzerine araazi aracı yok diyorum arkadaş var hillux diyor o toyota değil mi ?
zaten iş yakıttan geçti arazide ki performansa döküldü bu durumda yakıt hesabı yapmadan land cruiser şüphe bile etmem çok tanık oldum başarılarına ( bende L200 var Toyoto falan da yok hani ) :smiley:

hagurel' Alıntı:
bu şekilde araç almak zor baksanıza millet birbirine girdi
ben toyotanın üzerine araazi aracı yok diyorum arkadaş var hillux diyor o toyota değil mi ?
zaten iş yakıttan geçti arazide ki performansa döküldü bu durumda yakıt hesabı yapmadan land cruiser şüphe bile etmem çok tanık oldum başarılarına ( bende L200 var Toyoto falan da yok hani ) :smiley:

Ben evet var hilux mu dedim beyefendi ? Nasıl okudunuz ??
Toyota'dan haberiniz var mı dediniz, ben de evet var eski bir Hilux sahibiyim dedim. ???

valla benim de kafam karıştı...biride çıkıp 6x6 ural önerse ne güzel olur... ;D ;D ;D ;D :D :D :D :D ;D ;D ;D

997799' Alıntı:
valla benim de kafam karıştı...biride çıkıp 6x6 ural önerse ne güzel olur... ;D ;D ;D ;D :D :D :D :D ;D ;D ;D

Valla en güzeli o zaten.. Hiç uğraşmaya gerek yok, onu mu alayım bunu mu, buraya takılır mı buradan geçer mi derdi de yok. ;D

fastjunkie' Alıntı:
Valla en güzeli o zaten.. Hiç uğraşmaya gerek yok, onu mu alayım bunu mu, buraya takılır mı buradan geçer mi derdi de yok. ;D

tabi canım yok az yakar mı yakmaz mı derdi de olmaz...kömür at onu bile yakar...yani yakar gerisine karışmaz... ;D ;D ;D

:D :D :D :D Askerde 6 tane Reo vardı bana zimmetli 6x6 bilseydim birini ayarlardım ama benzinliydi akşam 9 dan sabah 5 e kadar 3 depo benzin yakıyordu sürekli kullanımda

Merhaba arkadaşlar, konuya ve polemiklerine yeni dahil oluyorum :smiley:
Hafif offroad av, piknik, köy yollarında geziler vs. yapacak olan ve bütçesi 20000 TL civarında olan arkadaşlara Suzuki Vitara 1.6 tavsiye ediyorum. Benzinle bile makul bir tüketimi var. LPG'ye karşı değilim diyorsanız RAV4, Forester gibi seçenekler de değerlendirilebilir.
Kendi deneyimlerimi de paylaşayım: Bir buçuk seneye yakın zamandır İstanbul'da tek araç olarak L200 kullanıyorum. Otomatik vitesli olduğu için trafikte en ufak bir sorun yaşamadım. Aksesuar olarak da bir otomobilden beklediğim her tür donanım ve konfor var. Modifiye öncesi şehir içinde 10 lt şehir dışında 8-8,5 lt yakıyordu. Modifiye sonrasında şehir dışında 9,5 şehir içinde 12 lt yakıt tüketimi var. Yeni kasaların tüketimi çok daha makul tabii ki. Off-road koşullarında 18 lt'ye kadar çıkıyor. Kamp ve hafif geziler için ideal olduğunu söylemeliyim.

Sorunsuz araç almak istiyorsanız binek ya da off road farketmez, Japon araçlarından şaşmayın derim :smiley:

Amerikan araçları hakkında bir bilgim yok ama Jeep/Cherokee başlığının altında açılan konulara bakarsanız arızadan başka doğru dürüst başlık bulamazsınız :smiley: Hal böyle olunca sadece 100 km'deki tüketim değerleri değil, aracın bakım arıza masrafları da dikkate alınmalıdır. Aslan besleyen yemini düşünmez, hele bir de aslan hasta ise sizi de yer. Aman ha!
Açılan başlıklara bir iki örnek:
zj de acayip bir arıza
bolu daki xj için yardım
ankarada aracımı off road a cevirmek istiyorum....
Restorasyon bitti :smiley:
Grand Cherokee 2.7 CRD Motor Lambası
zj şanzuman arızası
zj den gelen düdük sesi gibi birşey
Yolda Veya Arazide Kalmamak İçin Bir ZJ-XJ-WJ de Neler Bulunmalı.
ZJ'miz Düzgün Çalışmıyor.. Acaba Neden?
ZJ'me yaptığım ve yapacagım restorasyonlar

En sonun da benim dilimden anlayan bir kardeş geldi Amerikano Alınmaz O

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR