ARAÇ TELSİZİ İLE UYUMLU EL TELSİZLERİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HSN61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,754

Etiketler
Ynt: ARAÇ TELSİZİ İLE UYUMLU EL TELSİZLERİ

Selamlar,
kullandığımız araç telsizleri piyasada CB telsiz olarak bilinirler ve elde taşınan modelleri var. Ancak, bu cihazları PMR denilen ve çok farklı bir frekanstan çalışan telsizler ile karıştırmayın lütfen.. iyi günler, reha

Merhaba

Araç telsizi ile uyumlu el telsizi ..???

ARAÇTA CB mi var..

ARAÇTA PMR mi var...

eğer CB var ise elde taşınan Markalar ve modeller var..

eğer PMR var ise zaten her türlü PMR ile diğer PMR telsizler görüşebiliyor

FAKAT YAKINDA MASAÜSTÜ PMR telsizler piyasaya giriyor..

Üzerinde Teleskopik Anten ile ve
Adaptör ile
Akü ile
Pil ile çalışma imkanı
Tüm frekansları tarama özelliği
Masa üstü telefonu gibi bir cihaz
Kibar ve Küçük
Bir Not defteri ebadında
Araç'ta Torpido üstüne monte edilebilir

Hatta aynı frekans ta İki ayrı ( TONE ) telsiz ile konuşma

Yani dinleme TONU ayrı, Gönderme tonu ayrı... ::smiley:

İki kişi ile konuşma , ama kişilerin birbirini duymaması ,

sadece merkezin her ikisini de duyması ve merkezin tek anons ile iki kişiye de ulaşması... :smiley:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BİR yenilik daha ... :D
CAMP tipi Telsiz ( taşınır , kayışlı , saplı, çanta gibi )

PMR telsiz
MARİNE dinleme
Radyo Dinleme
Maniple gönderme
FENER
Akü ile çalışma
Pil ile çalışma
Harici Mikrofon
Bebek telsizi
Elektrik ile çalışma
EN ÖNEMLİSİ MANYETO İLE ÇALIŞMA
Elektrik yok, Pil bitti, Şarj Bitti YOK ARTIK..

Pek yakında ( 1 OCAK 2010 ) TELSİZ ve HABERLEŞME isimli bir elektronik ( PDF ) dergi piyasaya çıkıyor
fikriniz olsun diye ..
www.istanbultelsizmerkezi.com da
ve www.turkeypmr.org da
KAPAĞININ MİZAMPAJI var.. ::smiley:

Hayırlı olsun diyoruz... Böyle bir yayına gerek var idi...

Saygılaırmla..

bilgilendirme için teşekkürler
benim şu anda telsizim yok ama almayı düşünüyorum ve aldığım araç telsizi ile el telsizim birbiriyle görüşme yapabilsin istiyorum
fikirleriniz ve model tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler

Selamlar
Benim nacizane önerim (özellikle arazi yapan arkadaşlarım için) el tipi değil , araç içi sabit cihaz almanızdır. Emin olun, kullanınca bana hak vereceksiniz. Marka olarak da, President ve Mdiland en çok kullanılan modeller, iyi günler dilerim, reha

Ail bey,
arkadaşımız offRoad aracına bir cihaz arıyor. Bu nedenle ihtiyacı olan cihaz türü belli. Kendisi CB arıyor. Ayrıca, verdiğiniz linklerde CB telsizler ile ilgili bir bilgi göremedim. iyi günler dilerim, reha

Reha Bey ;
İyi akşamlar
özellikle arkadaşlara bunu anlatmak istiyorum..
maksada göre cihaz almak , paraya göre değil , gelip geçici olarak düşünmek değil
Gerektiğinde kullandığınız zaman işinize yarayacak , hayat kurtaracak , sizi üzmeyecek olması
Servisi, Garantisi, Background'u olması gerekir

Arazide , Bir SABİT ( Mobil ) Araç için ( President , Jackson , Midland , Summerkamp , Uniden , Albercht gibi )
Birde Ailece gidilen bir yerde gerek olur diye ..
2. bir cihaz ( ALAN 42 Multi gibi )

Hem Pil , Hem akü , Hem adaptör ile çalışır
Araç anteni , Sabit Anten , Mobil anten ve Üzerindeki COP anten ile heryerde kullanılır
ayrıca üzerindeki anten ( 4 DB ) kazançlıdır...!!

Görüşmek üzere
NOT : CB , PMR ve Amatör Telsizler ile ilgili araştırmalar ve Testler yapılıyordu
Dergi çıkınca PMR ve CB ( albercht , Midland ) yazıları okursunuz
saygılarımla

Selamlar
garanti , servis ve doğru dürüst bir yerden alınması konusunda hem fikirim. Malum, arazi şartlarında el telsizleri her zaman bela oluyor ve tabii arazi şartları nedenli ile "cop" anten yetersiz kalıyor.
Derginiz konusunda da başarılar dilerim, reha

sorunum olan kısmı biraz daha açayım araçta bulunacak olan telsize ayrı bir el telsizi ile bağlanıp irtibat kurmak isityorum bunun için hangi markaları önerirsiniz

Arazide , Bir SABİT ( Mobil ) Araç için ( President , Jackson , Midland , Summerkamp , Uniden , Albercht gibi )
Birde Ailece gidilen bir yerde gerek olur diye ..

2. bir cihaz ( ALAN 42 Multi El Telsizi gibi )
Hem Pil , Hem akü , Hem adaptör ile çalışır
Araç anteni , Sabit Anten , Mobil anten ve Üzerindeki COP anten ile heryerde kullanılır
ayrıca üzerindeki anten ( 3-4 DB ) kazançlıdır...!!

BU BÖLÜM sizin için yazılmış idi...
buna göre düşünün..

Saygılarımla

anladım teşekkür edyorum ali bey telsizler hakkında fazla bılgım olmadığı ıcın ister istemez daha detaylı bılgı ıstedım sızden

peki araç telszi olarak su marka diyebileceginiz bi firma varmı ayrıca alan 42 el telsizi çift olarak mı satılıyor bilginiz varmı

bide sunu sormak ıstıyorum alan 42den baska araç telsizi ile uyum daha uygun telsiz yokmu
verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler

HaSaN bey :

Midland ALAN 42 Multiband El Telsizi Avantajlı bir cihazdır.

Taşınması ve kullanılması kolaydır
yukarıda konuyu oldukça açtım

biraz inceleme yaparsanız...
ve burada ilanları olan arkadaşımız " MIDLAND" satan Ozan Çağman dan bilgi alır iseniz
bütün sorularınıza cevap bulabilirsiniz

Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR