Aracımın Mevcut Ses İzolasyonu Nasıl Geliştirilir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rumelian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,984

rumelian

Kamp III
Yer
istanbul
Merhaba,
Aracımın tekerlek sesi, motor sesinin kabine daha az gelmesini, motor sesinin daha az dışarı çıkmasını nasıl engellerim?
Bir de kaput altına takılan keçenin değişimini nerede yaptırabilirim?

Not: egzost sistemimde hiçbir sorun yok. manifolttan başlayarak hepsi yeni değişti. ama motorda özelliklede trigerin dönüşünün sesini dışarıda herkes duyuyor. motorda hiç sorun yok. tüm elemanları yeni.

Etiketler
Ynt: Aracımın Mevcut Ses İzolasyonu Nasıl Geliştirilir?

Tekerler sesi için nispeten faydalı olan, ''pütür'' denilen (zift gibi) bir malzeme var. Bu malzemeyi çamurluk içlerine uygulatabilirsiniz. Hem korozyonu geciktirir hemde ses izalasyonu sağlar. Geçen hafta G.Cherokee'me 8 kutu attırdım. Tüm diferansiyel dış aksamlarına ve davlumbaz içlerine. Ben korozyon önleyici olarak düşünmüştüm.

Eşimin Honda'sınada tekerlek sesi için yaptırmıştım. Honda'da yarı yarıya azaldı diyebilirim. Ben bu malzemeyi nedense sevdim :smiley: CJ'mede yaptıracağım. Hem simsiyah duruyor hemde korucu olduğunu düşünüyorum.

Kabut için bahsettiğiniz malzemeden satılıyormu bilmiyorum. Ama bulunabilir gibi geliyor. Sanırım kaputla beraber, motor içi kabin bölümüne denk gelen yerede uygulatmanız gerekiyor.

cevap için teşekkürler cherokee için pütür maliyetiniz ne oldu acaba?
Bir de motor için mevcut keçenin altına,
http://shop.wurth.com.tr/product_info.php/products_id/310?osCsid=c4o4b8u5457fb38prjcr6bffc5

düşünüyorum. Kalanı da bagaj halısının altına içten yapıştırılabilir.

merhabalar.sizin pütür dediğiniz.benim meges diye aldığım ürün aynımı bilmiyorum.eğer öyleyse ben kutusunu 10 tl ye aldım.komprasörle atılıyor.benim gördüğüm kadarıyla sağlıklı bir uygulama yapmak gerekirse 1.5 metre kareye 1 kutu fazlasıyla yetiyor.

rumelian' Alıntı:
cevap için teşekkürler cherokee için pütür maliyetiniz ne oldu acaba?
Bir de motor için mevcut keçenin altına,
http://shop.wurth.com.tr/product_info.php/products_id/310?osCsid=c4o4b8u5457fb38prjcr6bffc5

düşünüyorum. Kalanı da bagaj halısının altına içten yapıştırılabilir.

verdiğiniz linkteki ürünü kullandınızmı acaba bende aracımın ön göğsünü komple söküp bu ürünle kaplamayı düşünüyorum kullanan varsa deneyimleriniz paylaşırsa sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.