Aracınızda Kullandığınız Yağ Markası?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,779

Etiketler
Bizim çocuğa Opet koyuyorlar serviste. Aslen karbüratör beslemeli olduğu içindir (eski motor teknolojisi) marka çok da farketmiyor inceliği normlara uygun olduğu sürece..

Ferit elf e alışkın olduğu için bende ellemiyorum, yedek parçacıda ferite elf yaraşır diyor. yanlış hatırlamıyorsam elfin 10-40 yarı sentetik yağı olmalı...
bir aralar araştırmıştımda yağ konusu derine dalınca karışık... herzamanki gibi ecnebilerin koyduğu standartlar var(API olması lazım) yağın değişik ısılardaki performansını gösteren bir şeyler var... bunlarla uğraşmaktansa fazla kurcalamadan üretici tavsiyesine uyuyorum :smiley:
unutulmaması gereken bir konuda olurda yağınız eksilirse aynı marka ve değerde yağ eklemeniz gerektiği yoksa motorunuz zarar görebilir deniliyor...

Ynt: Aracınızda Kullandığınız Yağ Markası?

hiç tartışmasız castrol derim dünyadaki modifiyeli yarış araçlarının %90 ı castrol diyor ben subarumda 480hp castrol tam sentetik kullandım 1000km de 500 gram eksiltmesi çok normaldi çok ince bir yağ idi .

En iyi yağ her aracın kendi servisinin koyduğu yağdır :smiley: BMW castrol koyar ...Jeep Mopar :smiley:

her servis anlaşmalı olduğu firmanın yağını koyar bu sayede daha çok para kazanırlar :smiley:

Amaçta para kazanmak değil mi? Bizler ne yapıyoruz ..para kazanmıyormuyuz?
sonuçta ..kimse ve asla o yağ bundan iyi dir diyemez...3-4 ana firmanın dışında...

valla benim amacım benim motorum için en randımanlısı en kalitelisi hangisiyse onu kullanmak !

tüm servisler kendi standartları içerisinde yağlar arasından milliyetçi ruhları ve araştırma geliştirme ortaklık projeleri ,en önemliside en çok iskonto vereni servirlerind kullanırlar. 86 yt( 4lt)l ye aldığımız mobil 1 in servislerin alışı 4 -5 euro kg olduğunu düşünürsek iskontoların boyutları konusunda fikir verir sanırım. benim kanımca yağ buji filtre arabanıza ömür katacak en ucuz bakımlar .getirisi harcayacağımız paradan misli misli fazla. ben 1996 rover 220 turbo kullanıyorum. lpgli.mobil 1 tam sentetik kullanıyorum.yazın 5000 kmde bir hava filtresi kışın 10000 de bir) 10000 kmde yağ yağ filtresi ve buji değiştiririm.herkese tavsiye ederim. ortalama aracına göre %3-5 yakıt ekonomisi kazanırsınız k zaten ödediğiniz bedel aşağı yukrı çıkar performansınızı kaybetmemeniz ve motor ömrüne katkınız bonusu olur. sayılar.

land rover ve lada niva için petrol ofisi maksima 10 w/10, ultra s/w 40 motor yağlarını öneriyor diferansiyl ve şanzıman için keban ep 90 .
:smiley:

Jeep34' Alıntı:
Rover 220 turbo yu Lpg mi taktınız ..ben mi öyle anladım ?
evet hattta birde sifır sandık motor sonrası taktım çokda memnunum süperoldu maşallah allah nazadan saklasın

uzun zamandır turbo arabalarada lpg takılıyor ... orjinal makinalarda herhangi bir sorunda yaşanmıyor motor ömrünü çok azaltsada artık kaç kişi kaldıki 200 300 bin km yapıp araç satan

benzin ve gaz fiyat farkı göz önünde bulundurulunca motor bitene kadar siz zaten fiyat farkından bi motor parasından fazlasını kazanıyorsunuz !

performans tada hiç bi düşüklük yaşanmıyor dinamometre verileri ile ispatlanmış ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.