Aranıyor - 110 Defenderime Puma Motor veya TDİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aksion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,994

aksion

Hoşbulduk
Yer
Alanya
Telsiz Çağrı Kodu
TB4THS
selam arkadaşlar puma motor veya tdi motor arıyorum arıyorum neredn temin edebilirim yardmcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. selamlar
Aksion

Etiketler
Ynt: Aranıyor - 110 Defenderime Puma Motor veya TDİ

aksion' Alıntı:
selam arkadaşlar puma motor veya tdi motor arıyorum arıyorum neredn temin edebilirim yardmcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. selamlar
Aksion

bende arıyorum bıraz once ıstanbuldan bı arkadasım 2.8 ducato motoru koydugunu anlattı oda cok guzel olmus kolay gelsın

Ducato motoru arazide yağlamada sıkıntı çıkarmazmı acaba?

tahaozak' Alıntı:
Ducato motoru arazide yağlamada sıkıntı çıkarmazmı acaba?

ozellıkle bunu sordugumda 40-45 deredede bıle hıc oralı degılmıs gıbı kecı gıbı cıktıgını problem olmadıgını soyledı bunu yapan arkadas yunanıstandakı off road yarıslarına katılacak bırı oldugundan onceden denedıklerını anlattı..
freelander motoru olmazmı bızım araclara?? kucuk mu kalır??

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-land-rover-freelander-td4-dizel-motor-komple/detay

ewt arkadaşlar bulanlar burdan fiyat ve nasıl takıldıgını yazarsa sevinirim........

aksion' Alıntı:
Aksion
selam senin aracın benzinli değilmi ne yapacam pumayı dostum :smiley:

berk' Alıntı:
ozellıkle bunu sordugumda 40-45 deredede bıle hıc oralı degılmıs gıbı kecı gıbı cıktıgını problem olmadıgını soyledı bunu yapan arkadas yunanıstandakı off road yarıslarına katılacak bırı oldugundan onceden denedıklerını anlattı..
freelander motoru olmazmı bızım araclara?? kucuk mu kalır??

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-land-rover-freelander-td4-dizel-motor-komple/detay

Kendi motorundan başkasını koyamıyorsunuz yanlış bilmiyorsam ducato motoru LR kullanmadığı için sorun çıkar....
Freelander motoruna gelince cc değeri küçük olduğu için bu değişimde olmaz gibime geliyor keza td4 2.0 bmw yapımı olan güzel makinedir ama Defender için yeterlimidir bilmiyorum...
Yurt dışında Defender TD4 ler bulunmaktadır... Belki otokardan yazı alınarak işletilebilir....

Forum da araştırıyorsunuzdur mutlaka, yaklaşık 2 hafta önce okumuştum forumda ama linki şimdi bulamadım. Ankara'da sanırım moderatör Mehmet Bey, araca montajı dahil 15bin TL'ye sıfır ayarında motor ve şanzıman satıyordu. Motorun ne model olduğunu hatırlamıyorum ama şanzımanı ile birlikte üst modeldi. Belki: forum anasayfa'da, ilan panosu altında, vasıta bölümünde bulabilirsiniz.

Kolay gelsin,

Barış

suyabatmaz' Alıntı:
Forum da araştırıyorsunuzdur mutlaka, yaklaşık 2 hafta önce okumuştum forumda ama linki şimdi bulamadım. Ankara'da sanırım moderatör Mehmet Bey, araca montajı dahil 15bin TL'ye sıfır ayarında motor ve şanzıman satıyordu. Motorun ne model olduğunu hatırlamıyorum ama şanzımanı ile birlikte üst modeldi. Belki: forum anasayfa'da, ilan panosu altında, vasıta bölümünde bulabilirsiniz.

Kolay gelsin,

Barış

Bahsettiğin motor 300 Tdi RN 380 şanzıman.

suyabatmaz' Alıntı:

Kolay gelsin,

Barış

benim arac bayramdan bu yana beklemede bu persembeye kadar cok önemlı bıyerden 0 puma motoru haberı beklıyorum olma ıhtımalı %80 olmazssa uzerındekı motoru komple revızyondan gecırecem bu arada da baska motor takan arkadaslarla da fıkır alısverısı yapıyoruz..
forumda puma operasyonlarını okudukca da gozum korkuyo nasıl takıcaz nasıl ayar yaptırcaz bunlar benı dusunduruyo almak degıl taktırıp uydurmak cok dert benım ıcın bıktım artık sanayıde dolasıp usta aramaktan abı bununla urasamam yapamam dıyenlerden hakkaten bıktım artık.. cok sıkıldım

Evet Taha, çok teşekkür ederim ( kurtarma için ;D )

Berk, puma motor ile şanzıman uyumunun riskli olduğuna dair bir yazı okumuştum forumda. Aşılmayacak bir problem değilmiş ama işi iyi bilen bir ustanın yapması gerekeli imiş. Forumda konuyu araştırmışsındır ama hatırlatmak istedim.

Pardon, yazdığımı okumadan gönderdim, düzelteyim:

Puma motorun, 2.5 düz dizel şanzımanına uygulanmasında risk olabilir diye okumuştum. Önerilen; puma motor ile uyumlu şanzıman da almak ve takmak diye hatırlıyorum. Puma kombinasyonlu şanzımanın kodunu hatırlamıyorum.

suyabatmaz' Alıntı:
Pardon, yazdığımı okumadan gönderdim, düzelteyim:

Puma motorun, 2.5 düz dizel şanzımanına uygulanmasında risk olabilir diye okumuştum. Önerilen; puma motor ile uyumlu şanzıman da almak ve takmak diye hatırlıyorum. Puma kombinasyonlu şanzımanın kodunu hatırlamıyorum.

abı son bıkac gundur bu motor degişimiyle ılgılı okumadıgım yer kalmadı forumda sayılar havada ucusuyor dıslı oranları mahrutıler dıfransıyeller vs vs kafayı yemek uzereyım :(

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41397.280

sırf bu konus zaten baslı basına ders konusu anladıgım kadarıyla pumayı takıyosun + orjınal sanzımanla araya parca taktırıyosun ve sanzımandakı son dişliyi degıstırıyosun yada degıstırmıyosun orayı anlamadım ama okudukca okadar gozumde buyudukı bu olay en ıyısı uzerındekını mı komple revıze etsem dıye dusunuyorum bı yandan da acayıp bır degısme yasamıs bunu yapanlar bende gunluk kullanıyorum uzun yolda yapıyorum aslında tam ıstedıgım bır sey ama bı yandan da motoru alsam bılıyorumkı elımde bunu nasıl taktırcam kım ılgılencek dıye dolascam bu zaaten baslı basına dert! neyse cok bunalmıs durumdayım abı :( bakalım gelecek gunler neyı gosterecek cunku cok uygun kosullarda motor alma ihtimalım cok fazla benı dusunduren bunu almak degıl taktırmak.. :(

200 tdi bul hiç uydurma işi ile uğraşma. Uğraşacağın şeyler sök tak , proje, rusat değişimi.

Selam Taha,

200Tdi kaç paradır piyasada veya sen bulduğun dönem kaç paraydı ( belki çok uzun zaman önce almışsındır diye söylüyorum ). Bir de 2.5 dizel şanzımanına direkt uyan motor mudur? yoksa şanzıman uyarlaması gereklimidir?

4-5 ay önce aldım 2500-4500 tl arası idi o zaman. Hiçbir uydurma yapmıyorsun. Şanzıman girişleri aynı. Ben 3500 tl ye aldım ama bana 5 i buldu. değermi ama kesinlikle değer. araba 2 vites üstüne koydu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri