Arazi Taşıtlarında Bulunması Zaruri Teçhizat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan afagan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,290

afagan

bamakoda kumaş işçileri/kuntakinte
Yer
istanbul
Arkadaşlar,
Araçlarda bulunması gereken teçhizatlar yasa ile belirlenir. Aslında ilgili yasanın ilgili yönetmeliğinin ilgili cetveli ile demek daha doğru. Zira hep o ilgili cetvele atıf yapılır. İlginç bir tespitim var. Arazi taşıtlarında o bildiğimiz standart arac gerecin bulunması YASAL ZORUNLULUK DEĞİL gibi görünüyor. İfade aynen şöyle,
Taşıt
Techizat
Durum ve Nitelikleri

Otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, çekici araçlar, lastik tekerlekli traktör
Yedek malzeme ve takımlar
Kriko, bijon anahtarı, dış ışık donanımı için birer adet yedek ampul, pense, tornavida, seyyar lamba veya el feneri, karlı ve buzlu günler için bir çift patinaj zinciri, çekme halatı.

Bütün motorlu araçlar (Motosiklet ve motorlu bisiklet hariç)
Reflektör
Normal hava şartlarında en az 150 metreden net olarak görülebilecek kırmızı ışık yansıtan veya veren, numunesine uygun en az 2 adet gereç bulunacaktır.

Bakınız, alıntıladıgım kısımda Kriko, bijon anahtarı, dış ışık donanımı için birer adet yedek ampul, pense, tornavida, seyyar lamba veya el feneri, karlı ve buzlu günler için bir çift patinaj zinciri, çekme halatı bulundurması gereken araçlar sayılmış ve bu sayılanlar içinde arazi aracı yok. Burada akla dahildir gibi bir yorum gelebilir ama bu da mümkün değil zira hemen alt satırda bir kırmızı uyarı levhası için bütün motorlu taşıtlar ibaresi var. Yasa dilinden açıkça anlaşılıyor ki, arazi araçları Kriko, bijon anahtarı, dış ışık donanımı için birer adet yedek ampul, pense, tornavida, seyyar lamba veya el feneri, karlı ve buzlu günler için bir çift patinaj zinciri, çekme halatı bulundurulması zaruri olan sınıfa dahil edilmemiş, bu yasanın metninde maddi hata olabilir, ama arazi aracı sahipleri, bir şekilde hadise içinde tornavidan neden yok diye ceza yeme ihtimalinde yasada aracının anılmadığını ifade edebilir diye düşünüyorum.

Etiketler
Ynt: Arazi Taşıtlarında Bulunması Zaruri Teçhizat

bu konular yıllardan beri babamlar dedemler tarafından sohbet konusu edilmiştir. efsane gibi anlatırlar. polis durdurdu yedek şanzumanın varmı diye sordu, koltuğun altından çıkardım gösterdim var dedim gibi, yada kül tablasının içinde su varmı? küller uçuşup gözüne gidip kaza yaptırmasın diye..

Evet haklısın yasalar var.,fakat bu gün sıfır bir araç alsanız bu teçhisatın yarısından fazlası yoktur.

Gerçek bulundurulması gerekenler kanunlarla belirlenmiştir. Fakat efsanelerde vardır. Bu arada Erhan nasılsın kardeşim yaw.özledim seni...görüşemiyoruzda :smiley:

Bunların araçlarda bulunması efsane olabilir ama yıllar önce izmir çankayada arkadaşım arabada kar zinciri bulundurmadığı için ceza yedi. Tabi hava karlı değildi.

Jeep34' Alıntı:
Gerçek bulundurulması gerekenler kanunlarla belirlenmiştir. Fakat efsanelerde vardır. Bu arada Erhan nasılsın kardeşim yaw.özledim seni...görüşemiyoruzda :smiley:
Abi şimdi eve girdim italyadaydım bende sizi özledim bu hafta görüşürüz inşallah.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,111
Kayıtlı Üye Sayımız
167,018
Kaydolan Son Üyemiz
spac emice

Çevrimiçi üyeler