Arazide İlerlemek İçin Güç Ne Kadar Önemli?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sportage Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,832

sportage

Nejat
Yer
ankara
selam arkadaşlar ağırlığı 1800kg 2.9 95hp dizel 2400dd 191nm tork üreten ssang yong korando araç arazide özellikle dik rampada nasıl ilerler motor gücü yeni 1.3 dizellerle aynı olan araç nekadar başarılı olur.

Etiketler
kullanan bir arkadaşım asfaltta çok ağır olmasına rağmen arazide başarılı olduğunu söylemişti bir videosunu izlemiştim gayet güzel ilerliyordu turbo olmadığı için offroad da tercih sebebiymiş ama yakından izlemedim veya kullanmadım söylenenlerden biliyorum sadece

Ynt: Arazide İlerlemek İçin Güç Ne Kadar Önemli?

191nm torque iyi bence, arazide de torque lazım... yok mog bile 80 küsür beygir ama lastiğe indirdiği torque iyiii...

anladığım kadarıyla aracın tekerleklere verdiği güç ne oranda güçlü olursa olsun iyi bir lastik ve etkili tork dağılımı olmadan 500nm bile olsa faydası yok

şanzuman oranlarının ayarlanması aracın kalkış performansını ve son süratini belirler ancak 500Nm torkun faydasını göremeyiz demek yanlış olur, çok müthiş bir rakam bu, her lastiği en abuk sabuk şanzuman oranıyla bile rahat çevirir kanımca :smiley:

Evet ben 510 nm torkla çok rahat hareket edebiliyorum diyebilirim....Lastik şart tabi...ama daha 1100 dd den itibaren torku hissetmek ve gücü tekerlere aktarmak büyük avantaj...

Sonuçta arazide düşük devirli geziyoruz ve düşük devirde yüksek torku ya yeni nesil dizel yada V8 veriyor...

işin aslı devir almadıkça V8 de yeterince tork veremez, benzinlilerin genel özelliğidir, max. tork 4000 devir civarında üretilir, dizel ise 1500-2000 civarı max. torka çıkar ve aynı değeri 4000 devire kadar korur

anladığım kadarıyla beygir önemli değil tork daha önemli sizce 4000 devirde 310 tork nasıl güçlümü

yukarıda da dendiği gibi tork önemli fakat bundan da önemlisi bence maksimum torkun kaç devirde alındığıdır.

Gücün ağırlığa oranıda çok önemli bir faktör..

torlak_t' Alıntı:
yukarıda da dendiği gibi tork önemli fakat bundan da önemlisi bence maksimum torkun kaç devirde alındığıdır.

kesinlikle doğru. 190 nm tork bence 1.8 ton aracı güzelce çeker arazi koşullarında. ancak denildiği gibi normal kullanımda sanıyorumki perk performans beklememek lazım.

191 hp (142 kW)/ 260 ft.lbf (353 Nm) Bu beygir ve tork oranı nasıldır 2 tonluk bir araç için ve bu torku kaç bin devirde elde edebilirim bi fikri olan varmı araştırıyorum ama bulamadım henüz..

oldukça yüksek bir tork değeri, ya çok büyük bir motor yada turbo dizel. sanıyorumki alt devirlerde yeteri kadar tork veriyordur. benzinli ise 2000 devir civarı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR